[КСК 2013] Българска филология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Българска филология
Как точно се образува балът с и без матура плюс всичко останало? Не намирам информация.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Здравейте, имам един въпрос, който по - скоро е притеснение и ми се иска да чуя мнението на някой по запознат с това.По принцип искам да пиша като първо желание Връзки с обществеността и второ Българска филология.Мисля да кандидатствам само с матурата, понеже на изпита не вярвам, че ще изкарам по хубава оценка от самата матура.Както и да е.Оценката ми по история е много ниска, около 4 плюс/минус няколко стотни и оценката ми по БЕЛ е 5 .... та имам ли реални шансове?Като се има предвид, че до колкото разбрах кандидатстващите тая година са доста по малко...
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Оценката ти по БЕЛ няма никакво значение,важна е само матурата,а с тая безбожно слаба история,с по-малко от шест на матурата трудно ще се вмъкнеш,да не кажа никак.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
За всички филологий чувам едно и също. Реализация няма, бля, бля. Аз искам английска филология (което едва ли ще стане), защото харесвам езикът, хоби ми е и бих го учила с голямо удоволствие. Да следваш нещо по което си запален е най-добърият вариант. Ако си добър в това което правиш и ти идва от вътре, реализация ще намериш. Да си учител е най-вече призвание. Не е за всеки.
"The place where you made your stand never mattered. Only that you were there... and still on your feet."
Stephen King
Stephen King
Думичката реализация е субективно понятие. За едни реализация е да взимаш добри пари, за други работата ти да ти носи удовлетворение. Най-добрият вариант, разбира се, е комбинация между двата, нооо това си е трудничко. Възхищавам се на хора, които избират образованието си със сърце. Аз лично не съм от тях:Р Няма ли пари...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: [КСК 2013-2014] Българска филология
Българска филология. Много сериозна специалност от гледна точка на учебен план и натрупване на филологически знания. Иначе от самия студент си зависи колко ще научи, ама това е ясно. ;рfreiheit написа:
Екоикономика или Българска филология? Този въпрос ми е постоянно в главата .![]()
Ако основната ти цел е да взимаш 1200 лева, можеш да го правиш и със средно образование и някакви елементарни умения (в различни области може). Формалното образование невинаги е най-важното нещо, ама трябва човек да прекара няколко години в самостоятелност, за да се усети. Пък ако си завършил уни и междувременно ти е влязло нещо в главата, шансовете ти стават още по-добри.
И както писаха по-горе, можеш да станеш литературен критик.
П.С. И понеже някой иронизираше това с писателството, сега ми хрумна, че Русков, Господинов, Алек Попов, Карабашлиев и Деян Енев (а и много други) са завършили българска филология. Не е като да няма значение.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Monax
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: друг
Дано 5.46 на матура и 6 по история ми стигне. 
-
freiheit
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Имам 5.67 на матурата . По история и бел в даскало имам пълно 6 . Общият ми бал е 23.34 .... Гледам ,че миналата година на първо класиране балът е бил 25.50 . Мислите ли,че поне на 2-ро класиране ще мога да успея?
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
- Курс: първи
Миналата година балът на БФ се е формирал по различен начин от тази година и това 25,50 не е особен ориентир.
2012: Матурата х2,5 + матурата по БЕЛ + история(диплома)
2013: матурата х2 + матурата по БЕЛ + история (диплома)
2012: Матурата х2,5 + матурата по БЕЛ + история(диплома)
2013: матурата х2 + матурата по БЕЛ + история (диплома)
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
Коя оценка се счита при балообразуването, ако изкарам на изпита по български език много по-малко от матурата и съответно балът с матура ми става по-висок?
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
- Курс: първи
Като балообразуваща се взима по-високата ти оценка и съответно по-високия бал, независимо дали е формиран чрез изпита по БЕЛ или матурата по БЕЛ (счетена като изпит).cacao написа:Коя оценка се счита при балообразуването, ако изкарам на изпита по български език много по-малко от матурата и съответно балът с матура ми става по-висок?
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
- Annie Potter
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: annie-potter
Аз мисля да кандидатствам с матура, имам 5.72, по история- 6.00.
Дали имам шанс? Балът ми става 23,16, което не е много
Предполагам, че зависи колко кандидати има.
Дали имам шанс? Балът ми става 23,16, което не е много
Предполагам, че зависи колко кандидати има.
If you have to ask, you'll never know.
If you know, you need only ask.
If you know, you need only ask.
- bobby.grigorov
- В началото бе словото
- Специалност: Да се надявам политология!
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: bobby.grigorov
Аз ще пиша филологията като трето или четвърто желание(още не съм решил). На матурата по БЕЛ имам 5,71 и общо, като цяло, балът ми се връзва 23,13... Незнам достатъчен ли е или не е, но въпреки това мисля да се опитам, защото специалността си има своите плюсове. Момче съм.
- hirondelleblanche
- В началото бе словото
Здравейте, хораaaa.
Момиче съм и балът ми е 24, имам ли шанс да вляза, как смятате? Поздрави на всички, които са се насочили към тази специалност. (((:
ПП: Гледах, че миналата година коефициентът на матурата е бил 2.5, докато тази е 2 :/ . Мислите ли, че ще се отрази в покачване или спад на бала
, за мен хората, кандидатстващи с матура, са видимо ощетени (и то не малко), надявам се тези с изпит да изберат право или нещо друго, изискващо им БЕЛ.
Момиче съм и балът ми е 24, имам ли шанс да вляза, как смятате? Поздрави на всички, които са се насочили към тази специалност. (((:
ПП: Гледах, че миналата година коефициентът на матурата е бил 2.5, докато тази е 2 :/ . Мислите ли, че ще се отрази в покачване или спад на бала