Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
няма автор, който да е научен и да е сложен , но може да се каже наистина ,че той е един ..Joyride написа:MZ4 написа:Далчев е сложен автор,трябва ти усет и творческо мислене за да изградиш една добра тема , философията на неговото творчество не подлежи на зубрене,така че темите са абсолютно равностойни
Автор,който да е научен???!!!!!!!!!!!!!!!...как се учи автор изобщо, има две положения или принципно разбираш литературата или я научаваш,заучават и назубрят
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
- Joyride
- Пишеща машина
научен, да - в това включвам да се вникне в проблемите и да се разбере като цяло "аджеба този кво е вършил" . може би точната дума наистина не е научен, по-скоро РАЗБРАН . ученето е на цитати
ЕДИТ : относно не-отварянето на сайта- сигурно пак слагат някои разпределения . може би тези по журналистика
ЕДИТ : относно не-отварянето на сайта- сигурно пак слагат някои разпределения . може би тези по журналистика
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Re: .
дани написа:побеснявам!!!!!!!сега ще са ми лепнали една красива двойка и защо?????едва ли ще могат да кажат!!!нали не искаха назубрени теми.много по-вероятно е да назубриш за далчев!!!те какво си мислят-че който е писал за него си е мислил темата на мометна.глупости!!!истинско мислене и творчество(което уж много ценят) има при цитатите!няма как да назубриш такова нещо!!няма как да знаеш кои цитати ще се паднат!!за пишеш по втората тема е нужно повече акъл,защото тя се базира на знанията за двама автори,трябв а да правиш съшпоставки,да правиш изводи!1АКО ПИТАТЕ МЕН ТЪРСЯТ ТОЧНО ТОВА,КОЕТО ОТРИЧАТ ПУБЛИЧНО-ЗУБРЕНЕТО!!!
Абсолютно, изцяло и категорично на момента си измислих всеки един ред, всяка една дума в темата ми за Далчев на изпита...
Бях отишъл на изпита без нито едно зазубрено фрагментче от която и да е тема (предполагам ,зашото не ми остана време) и до последно смятах да пиша по есето...Но като видях неприятната и изискваща сериозно осмисляне тема по "есето" ,която едва ли бих разработил за 5 часа, реших да си разработя една на момента за Далчев, а предполагам затова и стана сравнително къса - > 7 стр.
(нямам нито един цитат от критик в темата или нещо подобно, всичко съм си мислил на место)
--------
Понеже и аз смятах, че "АКО ПИТАТЕ МЕН ТЪРСЯТ ТОЧНО ТОВА,КОЕТО ОТРИЧАТ ПУБЛИЧНО-ЗУБРЕНЕТО", затова писах по Далчев...И всичко беше въпрос на импровизация...
--------
Това,на което може да разчита един уеник е :Joyride написа:че може и той да се назубри. а и този от комисията не знам защо си въобразява, че който го е писал, е учил в у-ще -надали има някой ,който разчита на 2-та часа ,отделени там. разкош направо
2 дена по 2 часа = 4 часа Далчев
+ ЗИП (още 4 часа)
+ 52 часа философия в 11 клас ...
-аз лично на това разчитах (+ 2 учебни часа на частен урок)
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Благодаря много за пожеланиетоJoyride написа:jantex -- + 52 часа философия в 11 клас - това е суперние .. не сме имали такива екстри. браво за темата и че си съумял да се справиш сам - дано ти я оценят по достойнство
П.П. Между другото часовете по философия, доколкото знам , са задължителни (ЗП) , поне в 11 клас
- Regina
- От дъжд на вятър
Сега ще ви кажа какъв карък съм аз 
В деня преди изпита по БЕЛ в УНСС, понеже бях луднала - все пак първи изпит ми е за годината - реших да си направя турско кафе и да си обърна чашата с утайката, та да видя какво ми е спретнала съдбата
Добре, ама аз като не разчитам знаци... Обърнах чашата и - О, чудо! - голяма буква И - ей такава точно... Викам си: Иван Вазов - Неееееееееее!!! И си измих чашата. На другия ден се пада Йовков. Там някъде - помислих си, е имало джвъчка, която е правила буквата Й, но нали съм си невежа в окултните науки... Както и да е.
Чакайте, има още...
Ден преди изпита в СУ си ровя из чекмеджетата в бюрото си, а в ръцете ми все се бутат някакви листове от тема по Атанас Далчев, писана миналата година (аз съм кандидат-студент ветеран), накрая и книжка, озаглавена "Атанас Далчев. Критически прочити". Викам си - стига съм търсила символика във всичко! Затворих си очите за пореден път и за пореден път се убедих, че в живота символите имат водещо значение.
Какво ще кажете вие?
В деня преди изпита по БЕЛ в УНСС, понеже бях луднала - все пак първи изпит ми е за годината - реших да си направя турско кафе и да си обърна чашата с утайката, та да видя какво ми е спретнала съдбата
Чакайте, има още...
Ден преди изпита в СУ си ровя из чекмеджетата в бюрото си, а в ръцете ми все се бутат някакви листове от тема по Атанас Далчев, писана миналата година (аз съм кандидат-студент ветеран), накрая и книжка, озаглавена "Атанас Далчев. Критически прочити". Викам си - стига съм търсила символика във всичко! Затворих си очите за пореден път и за пореден път се убедих, че в живота символите имат водещо значение.
Какво ще кажете вие?
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Фрида Кало
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- Joyride
- Пишеща машина
ще кажа ,че преди да излезна за всеки един изпит си поглеждаш "багатериите" и първия път гледах Йовков , а после Далчев . не споменах ,че Йовков го бях преговаряла месец и половина преди изпита, а Далчев умишлено го бойкотирах
да не говорим ,че днес в УНСС се паднаха теми , върху които щях да си изпиша ръцете , но не би ,защото не се записах за изпитите там.. кой е по-по-най карък
да не говорим ,че днес в УНСС се паднаха теми , върху които щях да си изпиша ръцете , но не би ,защото не се записах за изпитите там.. кой е по-по-най карък
Последно промяна от Joyride на 24 Юли 2006, 17:16, променено общо 1 път.
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ами аз ще кажа ,че ако си чела и си споняше статията на В. Стефанов Йовковите герои четат знаците ,сигурно щеше да си преговориш темите за Йовков и Далчев...Regina написа:Ден преди изпита в СУ си ровя из чекмеджетата в бюрото си, а в ръцете ми все се бутат някакви листове от тема по Атанас Далчев, писана миналата година (аз съм кандидат-студент ветеран), накрая и книжка, озаглавена "Атанас Далчев. Критически прочити". Викам си - стига съм търсила символика във всичко! Затворих си очите за пореден път и за пореден път се убедих, че в живота символите имат водещо значение. Какво ще кажете вие?