Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

CasapA, има двама с оценка равна на моята и общо 19 преди мен :lol: Обаче това само момичета ли са или смесено :roll:
Иначе аз поне май кореистика може би ще успея да запиша ... Друг е въпросът, че не искам да я уча май много много :cry:
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

Само момичета са, пише си го. Важно е какво са писали на първо място. Така че нищо не се знае преди 07.08.
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

ами на теб тази оценка може пък наистина да ти пасва и да не се чувстваш орязан, но в друг случай може да не е така. и наистина ще отида да си видя работата, за да видя какво толкова не им изнася. не бягам от отговорност в никакъв случай, просто тази оценка за мен не е реалистична и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не определя колко съм добра в дадена област. ако разгледаш под лупа пост-а ми, ще видиш, че никъде не се казва нищо за никаква корупция, платени и нагласени работи. приемам, че това е реалността, защото се смятам за интелигентен и над-средното-ниво млад човек с много възможности и потенциал. и това е всичко, което имам да кажа по тази тема. послепис--изказвам мнението на няколко човека от "елита" на имащата славата на най-добрата немска гимназия--тази в Бургас, и то на хора, които, вярвай ми, са учили достатъчно, когато е трябвало. говорила съм и с такива, ходили на курсовете на СУ, така че знам какво са искали да видят в съчинението и съм им го дала. просто казвам, че многократно съм се доказвала в областта и 4,73 не ме удовлетворява, защото няма да ме приемат в редките специалности, които предлагат добри и интересни възможности за реализация. затова и няма да запиша немска филология, която следва куцо и сакато, а ще опитам догодина пак. .......и ТОВА вече е всичко, което имам да кажа:)
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

m_tz, благодаря за инфото.. Да ти кажа мен не ме притесняват толкова кандидатстващите с немски, колкото с другите езици: английски и руски, те ще ни пометът направо :cry:
А знам, че с руски се изкарват мн високи оценки и в повечето случаи момичетата пишат на първо място Японистика:!: Все пак ще почакам до 7ми, не че имам друг избор...
Сега прочетох допълнителния ти пост.. И аз сериозно се замислям дали да не кандидатсвам пак догодина. Мислила ли си за прехвърляне иначе? :) Няма да е лош вариант :wink:
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

ами не са смесено, щом ти пише 19, значи 19 от твоя пол. При мене нещата са идентични- пак 19 само че момчета. Аз кореистика не писах, както и арабистика, тюркология и секви такива, защото не ми се занимава с полуномадски народи. Аз съм човек с вкус, падам си по
древните неща, съчетани с напредъка на новото време, сиреч японистика, скандинавистика, китаистика, абе яки работи, ама само ще ги сънувам явно с това 4,47. Алина, явно 4,47 по формулата на половата дискриминация на СУ е равно на твоето 5,08. Можеш да се чувстваш прецакана...ЧЕСТИТО :P
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

А не мислиш ли, че има става въпрос за случай, когато, въпреки многобройните ти успехи, си нямала ден. Аз лично имам това чувство за себе си и в никакъв случай не мисля, че оценката ми приляга. Трябваше да имам повече, защото съм доказал, че мога повече, ама просто съм се провалил на 13-ти. Иначе не говоря единствено и само за твоя пост, а и за всички онези постове, които са от рода "ЕГАТИ ШИБАНАТА РАБОТА, СУПЕР МЕ ПРЕЦАКАХА. ИМАМ ЛОША ОЦЕНКА, АМА ТОВА Е ЗАЩОТО ТОЯ ИЛИ ОНИЯ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ ПО ВТОРИЯ НАЧИН. ИНАЧЕ СЪМ СУПЕР В ПРЕДМЕТА". Ето такива постове супер много ме ядосват, защото се търси причината в другите. Съгласен съм, че може и наистина да става въпрос за явно орязване, ама не мисилиш ли, че такива случаи са много по-малко от колкото си мислим.
ИзображениеИзображение
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

е с прехвърлянето не съм много наясно как стоят нещата, но едва ли в японистиката може да им се натресеш догодина, без да знаеш изобщо в какво се забъркваш :D ако с био не ми се получат нещата, по-скоро бих следвала една година психология......? май ще си чакам класирането, преди да реша окончателно---логично 8)
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

относно дебата с доказването, май аз трябва да съм най-яко прецакания :evil: :evil: Щото знам езика за мн повече от 4, 47 и съм го доказал, ама... Еххх що не се влизаше по заслуги в това СУ.
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

хейзъл, без лоши чувства, утре хич няма да ми пука кой колко ми е писал, но ще ме е срам да казвам на хора, които ме познават. през живота си не съм имала подобен резултат по чужд език. ходила съм в германия два пъти, а за конкретния изпит, знам къде са ми грешките и къде не. няма какво да обсъждаме сега...аз вече гледам към биологическия факултет, където е по-вероятно да се вмъкна, и пак ще съм много доволна. peace.
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Ахахах, CasapA, ми няма лошо :) Щях да се радвам да следваме японистика заедно, но явно няма да стане, поне не тази година! Но има възможности много - прехвърляне, повторно кандидатстване и тн. Аз не съм се предала още :wink:
m_tz написа:е с прехвърлянето не съм много наясно как стоят нещата, но едва ли в японистиката може да им се натресеш догодина, без да знаеш изобщо в какво се забъркваш :D
Ами ти не се натрисаш точно :lol: По-скоро те приемат Японистика първа година.. Е губиш една, но е поне 100% сигурно, стига да имаш отличен успех от предходната година, тоест тази, ако сега се запишеш нещо :!:
Последно промяна от *ALINA* на 24 Юли 2006, 15:34, променено общо 1 път.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

м_тз коя си, ако мога да попитам?? Щото и аз съм от най-елитната немска в България, и на мене Вреде ми писа максимука точки на устния през декември, ама ...Да живей НЕМСКАТА БУРГАС!!
Аватар
Мая
В началото бе словото

Мнение от Мая »

миналата година кандидатствах с немски ,нека само кажа,че от тест даф имам четери петици - приеха ме в германия в такива специалности,където има квота за по 1-2 българи само- и на изпита по немски в СУ ,представете си,имах 4.86
каквото и да става само ви съветвам НЕ записвайте немска филология
изкарах в нея 1 еместър педи да се откажа и ви казвам,че е най-глупавата специалност
много много ме разочарова ,а преподавателите са отвратителни,абсолютно незагрижени за студентите и т.н
Изображение
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

CasapA написа:Щото и аз съм от най-елитната немска в България .. Да живей НЕМСКАТА БУРГАС!!
Не че искам нещо да се дразня или заяждам, но и 1ва Езикова - Варна не пада по-долу :P Все пак сме на трето място по общ успех от ДСД 8) И при все това повечето, които се явихме на изпита в СУ, не сме много доволни от оценките си..
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

хахахах трето.. ние сме първи, ама ква файда... дадаха ни по една папка за медал :P
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

за елитността аз съм чувала от други немски гимназии, където говорят така за нас...алина (май така беше ник-а... :oops: ), познаваш ли христена от вашта гимн.???? тя всъщност вчера ми говори за нейна приятелка, която си мечтаела за япония... :wink: по повод на едно интервю, на което ще ходя.....ако си ти, ще е много смешно!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”