Литература - темата в СУ!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
zubar2006
В началото бе словото

Мнение от zubar2006 »

Вече изпадам в криза на смеха хахахах предполагам всички знаете така,когато човек е толкова изтормозен, че почва да се смее и не може да спре :D И то защото се чудя още колко дни ще прекарам пред това pc хахахха
sany
В началото бе словото

Мнение от sany »

не знам за вас-аз мисля,че трябва университетите да ни плащат обезщетение за всички нерви-щото на тях точно в тоя момент им дреме на фара(sorry за израза)
Аватар
zubar2006
В началото бе словото

Мнение от zubar2006 »

Еми да те можеха малко уважение да покажат и след като явно не са готови с резултатите до 10 дена да бяха написали нищо в сайта - Така и така съжаляваме но ще се наложи да изчакате още еди си колко, абе за нищо ни нямат, какви са тия "няколко " дена дето се ги обесняват хахаха 8)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Завсими сме от чиновниците в СУ..тъй че ще чакаме и тъй като не можем да променим нещо по-добре да не се тормозим излишно..а да си полеем мушкатото примернооо :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
sany
В началото бе словото

Мнение от sany »

азмисля,че до 5ч. да чакаме-то няма логика някой да стои заради нас после и да вкарва infoto
Аватар
^Lady_Of_Winter^
В началото бе словото

Мнение от ^Lady_Of_Winter^ »

По темета намерих това :

Малко двойки за Далчев в СУ

Слабите оценки върху темата "Човекът и времето в лириката на Атанас Далчев" са сравнително малко. Това каза пред "Монитор" председателят на изпитната комисия по литература в Софийския университет проф. Кирил Топалов.
По думите му кандидатите, които са избрали този вариант на изпита, са изкарали по-високи бележки от тези, предпочели втория. Той беше есе по сравняване на цитатите "… а в своята вяра сам не вярвам аз" от стихотворението "Аз искам да те помня все така" на Димчо Дебелянов и "Може би искате да я сразите моята вяра" от Вапцаровото произведение "Вяра".
Работите върху Далчев са по-хубави, въпреки че кандидат-студентите не харесаха темата, каза още проф. Топалов. Освен това в темите за лириката на автора почти нямало бисери. По мои наблюдения на повечето разработки за Далчев се пише от 3 нагоре, докато на есето има масово двойки, добави професорът.
Причината била, че темата за лириката на Далчев не предполага използването на шаблони. Авторът бил от скоро в учебната програма и в конспекта за изпита и затова все още не бил станал жертва на кандидатстудентската индустрия. Според проф. Топалов младежите, които са се справили с темата, са учили добре в училище, запознати са с лириката на Далчев и са прочели някоя и друга разработка върху нея.
Вторият вариант на изпита е избран от кандидатите, които не са били подготвени върху творчеството на Далчев, каза още Топалов.
В началото на другата седмица, когато са готови и окончателните резултати от изпита.

Източник: в. Монитор
22-07-2006
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

дръжки. вторият вариант е ,за да има избор -никъде не пише "ако не знаете първата тема , пишете по втората" -глупости.. а това с двойките -нищо чудно. беше ясно ,че на Далчев ще пишат високи оценки, защото са малко тези, които са писали върху него. и да не се стискат ,а да пускат резултатите, че ми писна :evil:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
^Lady_Of_Winter^
В началото бе словото

Това все пак не съм го писала аз, просто дадох това, което съм намерила :wink:
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

коментарът ми не е насочен срещу/към теб :wink:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Нямам думи.....ще имам 2.
Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Споко,медиите се чудят с какво да си чешат езиците
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
^Lady_Of_Winter^
В началото бе словото

Има нещо такова...наистина докато не излязат оценките нищо не се знае, така че раче, недей се паникьосвай :)
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

успяха да ме раздразнят - какво се правят на много интересни- като са искали всички да пишат върху Далчев да не бяха давали 2-рата тема ,а не после да казват ,че "който не знаел Далчев, пишел по втората" - като не им харесва да махнат 2-рия вариант -нали уж искали собствени мисли, а после- "сори чеденца цафички, щото не сте учили Далчев" :evil: :evil:
ivo_gg
В началото бе словото

Мнение от ivo_gg »

"докато на есето има масово двойки, добави професорът."
Браво, lady_of_winter, ти ме отказа съвсем :)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Това с втората тема не е никак зле,имам колега от филологическия,която миналата година писа по втория вариант и влезе с 5.13,не е зле като се има предвид че не е от най-големите ерудити които познавам
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”