Европейски клубни турнири

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор

Кой ще спечели ШЛ през 2013/2014?

Манчестър Юнайтед
0
Няма гласували
Реал Мадрид
3
27%
Бенфика
0
Няма гласували
Байерн Мюнхен
1
9%
Челси
2
18%
Арсенал
1
9%
Порто
0
Няма гласували
Барселона
0
Няма гласували
Шахтьор Донецк
0
Няма гласували
Ювентус
0
Няма гласували
ПСЖ
0
Няма гласували
ЦСКА Москва
0
Няма гласували
Шалке
0
Няма гласували
Олимпик Марсилия
0
Няма гласували
Атлетико Мадрид
0
Няма гласували
Милан
0
Няма гласували
Байер Леверкузен
0
Няма гласували
Галатасарай
0
Няма гласували
Олимиакос
0
Няма гласували
Манчестър Сити
1
9%
Базел
0
Няма гласували
Борусия Дортмунд
2
18%
Зенит
0
Няма гласували
Аякс
0
Няма гласували
Реал Сосиедад
0
Няма гласували
Копенхаген
0
Няма гласували
Андерлехт
0
Няма гласували
Виктория Пилзен
0
Няма гласували
Стяуа
0
Няма гласували
Наполи
1
9%
Аустрия Виена
0
Няма гласували
Селтик
0
Няма гласували

Общо гласове: 11

assault
Танцуващия с клавиатури

Re: Шампионска лига 2012/2013

Мнение от assault »

Да ви еба в моралистите. А Бил Гейтс като краде от Джобс?!?! Или всички подобни примери в бизнеса. Разберете го тоя природен закон-всеки гледа да се развива. Разбира се, най-често това се явява чрез отслабване на конкуренцията. А тоя трансфер е идеален за Дортмунд-37 милиона за Гьотце, който до момента показва, че за лидер не става. С Хофенхайм и Дуисбург е страхотен, но в големите се насира като осмокласник пред абитуриентка с яки цици. Да не говорим, че Байерн спасиха от фалит именно Дортмунд, а освен тях също така и Мюнхен 1860, градския им враг, както и Санкт Паули. А аз не виждам нищо лошо в покупката им. Ако искаш да си купиш Ферари, което струва 500 хиляди, и имаш парите-може ли нещо да те спре? Искам го, мога да си го позволя-купувам го.
А за съдийството-когато един път се случи нещо, то не е проблем. Но когато се случи в 5 години на полуфинал ти да получаваш уникални съдийски аванти, то тогава говорим за тенденция, набиваща се на очи. Да, те са прекрасен отбор и без тия побутвания, но с тях в неутралния привърженик се оставя с един горчив вкус, който го кара да намрази даден отбор. Той Моуриньо след мача преди 2 години и изгонването на Пепе го беше казал много точно.
- Какво казахте на съдията, за да ви изгони?
- Не му казах нищо, само се разсмях и аплодирах с палци отсъждането му и нищо повече. Ако му кажа на него и на УЕФА какво мисля, кариерата ми приключва още днес. И тъй като не мога да кажа какво мисля, ще си позволя един въпрос. Защо Йовребьо (реферът, който подпря Барса срещу Челси през 2009)? Защо Бузака (той изгони Ван Перси срещу Барса)? Защо Де Блеекере (изгони Мота от Интер на „Ноу Камп” миналата пролет)? Защо Щарк? Защо? Защо на всеки полуфинал се случва все едно и също нещо? Говорим за един фантастичен футболен отбор (Барса). И нека никой да не променя моите думи, защото съм казвал това хиляди пъти. Но защо Йовребьо преди 2 г.? Защо Челси не можа да отиде на финал тогава? Защо се случи онова с Интер? Класирането ни беше чудо, след като се наложи толкова време да играем с 10. Защо тази година се опитват да решат мачовете? Можеше да играем 3 часа и 0:0 нямаше да се промени. Тъкмо щяхме да сменим Лас (Ласана Диара) с Кака и да рискуваме, но съдията не ми позволи да го сторя. Откъде Барса има тази власт над съдиите? Не зная дали е защото Барса рекламира УНИЦЕФ, или защото са по-симпатични, или защото Вияр (президентът на испанската футболна федерация и вицепрезидент на УЕФА) има голямо влияние в УЕФА, но не го разбирам. Поздравления за един фантастичен футболен отбор. Но поздравления също и за всичко, което те имат. Това, което те имат, се постига много трудно – това е властта. Те са се преборили за тази власт. Другите нямат никакъв шанс. Дрогба, Мота, Ван Перси, Моуриньо (изгонените срещу Барса)... Това е въпрос, на който се надявам някой ден да получа отговор. Реферът отсъжда нарушение срещу Барса и изведнъж, като по чудо, червен картон! Вторият мач в Барселона не е невъзможна мисия, но е трудно. Те явно трябва да отидат на финала и ще отидат. А аз се надявам някой ден да получа отговор. Защо този отбор се нуждае от това? Всички го виждат. Йовребьо, Де Блеекере, Бузака, Щарк. Футболът се играе с правила, които са еднакви за всички. А после побеждава по-добрият. Може би днес щяхме да завършим наравно, а после Барса можеше да ни бие там. Но защо направиха това днес, в един равностоен мач? Само съдията може да отговори. Обаче той сега си отива у дома и не е длъжен да отговаря пред никого. А аз... За мен не е проблем. Аз само ще се смея.
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Kristo написа:То е глупава постъпка по 2 параграфа:

- Не налагат техни си юноши, а купуват готови изградени таланти от други клубове. Както правят ПСЖ, Челси и Ман Сити. Какво говори това за философията на клуба? Тяхна политика от десетилетия е да крадат талантите на по-бедните тимове в Германия и наоколо. Но това не гарантира качество, последния им играч, спечелил Златната топка е Румениге от 1981г. Последния им играч с Бронзова топка е Кан от 2002г. Големите играчи не играят при тях, вижте следващия параграф:

- Младото момче ще го заклеймят като предател в Борусия. Има футболисти, които не си предават клуба за да идат в клубен враг. Меси кога ще иде в Реал Мадрид? Райън Гигс нима ще подпише с Ман Сити? Но има футболисти, които с лекота сменят лагера, щом става дума за пари. Фиго, Ибрахимович, Ван Перси. Нито един от тях не е ставал континентален или световен шампион. Просто подобен ход е показен дали един играч е наистина велик. Вижте по-горния параграф как се отразява подобен трансфер.
:shock: :shock: :shock:
На какво си бе, луд?!?!
Златна топка може да нямат, но при тях колективът е водещ. Специално за юношите- Алаба, Лам, Швайнщайгер, Томас Мюлер, Тони Кроос, Бадщюбер са юноши на Байерн и са титуляри. (сега контузени са последните двама, но тва няма значение). Тоест 6/11 са техни юноши, а в целия им състав има 8 немци+Алаба. В Челси и Сити, ако ми кажеш и двама техни юноши, те признавам. :lol: То там даже англичаните се броят на пръстите на едната ми ръка. Да не говорим, че нямали добри играчи- извинявай, ама Кан, Елбер, Балак, Робен, Рибери, Маккай бяха и са прекрасни играчи. Да, не са напудрени като Меси и Роналдо, но бяха страхотни отборни играчи, особено биткаджии като Марио Баслер и Щефан Ефенберг.
Гьотце е баварец, от малък е привърженик на клуба, но родителите му се местят в Дортмунд, когато е на 8 години. Не виждам нищо лошо в това да преминеш в любимия си клуб. Все едно, ако си фен на Юнайтед, да откажеш да преминеш към тях, след като като добавка ще получаваш и 2 милиона повече. Абсолютни небивалици твърдите повечето.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

- Не налагат техни си юноши, а купуват готови изградени таланти от други клубове. Както правят ПСЖ, Челси и Ман Сити. Какво говори това за философията на клуба? Тяхна политика от десетилетия е да крадат талантите на по-бедните тимове в Германия и наоколо. Но това не гарантира качество, последния им играч, спечелил Златната топка е Румениге от 1981г. Последния им играч с Бронзова топка е Кан от 2002г. Големите играчи не играят при тях, вижте следващия параграф:

- Младото момче ще го заклеймят като предател в Борусия. Има футболисти, които не си предават клуба за да идат в клубен враг. Меси кога ще иде в Реал Мадрид? Райън Гигс нима ще подпише с Ман Сити? Но има футболисти, които с лекота сменят лагера, щом става дума за пари. Фиго, Ибрахимович, Ван Перси. Нито един от тях не е ставал континентален или световен шампион. Просто подобен ход е показен дали един играч е наистина велик. Вижте по-горния параграф как се отразява подобен трансфер.
Прав си, че купуват вече изградени играчи, но не си прав в сравнението им с ПСЖ, Челси и Ман Сити. По-скоро с Реал М и Юнайтед. Въпросът е, че първите 3 имат благодетел и работят на брутална загуба, за да купуват тези звезди. По всякакъв начин се опитват да заобикалят финансовия феърплей на ФИФА. От друга страна Юнайтед, Мадрид и Мюнхен са свръх печеливши клубове и могат да си позволят да купуват такива играчи, защото след като теглят чертата, пак ще са на плюс. Такава им е политиката, явно е успешна. За Готце също не съм много съгласен, защото между Борусия и Байерн няма някаква омраза, мачът им е дерби само в игрови план, не и цялостен. Главният съперник на Байерн е Мюнхен 1860, а на Борусия - Шалке. Също така Райън Гигс е трансфериран в Юнайтед от юношеските формации на Сити. :wink:
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Assault,ето виждаш ли? Дори по памет (а тя е доста слаба) мога да ти кажа:
1.За разкарване на топка след съдийски сигнал се дава картон. Оправданието на Ван Перси бе,че не чул свирката...а в същото време шутира от над 20 метра под голям ъгъл към вратата при положение,че е сам срещу вратаря и може да си осигури много по-добра позиция за изстрел.

2.Говори се за червения картон на Мота,но не и за гола от два метра засада на Милито в Италия. Що така,бе?

3.Говори се за неотсъдените дузпи за Челси (мнозина твърдят,че са четири,но доста пъти съм ги гледал - две чисти дузпи има,другото биха го свирили веднъж на 30 случая),но никой не обелва дума,че в първия мач трябваше да има дузпа за Барселона.

4.Доколкото си спомням тоя коментар на Моуриньо дойде след червения картон на Пепе при фаула срещу Алвеш. Нали така? Ако съм прав,то не виждам кой нормален човек ще каже,че това влизане не заслужава червен картон. Че Алвеш се въргаля като утрепан - факт,но това не променя факта,че Пепе щеше да му ампутира собственоръчно крайника,ако Алвеш не се беше дръпнал в последния миг. Подобни влизания,дали "сполучливи" или не,заслужават само и единствено червен цвят. А ако всичко беше точно,тоя затворник Пепе дори не трябваше да участва във въпросния мач,защото трябваше да го изкарат от футбола за това,което стори на Каскеро.

Накрая каква е равносметката? Май-май колкото подкрепят Барса,толкова и ги режат,ама е много по-лесно когато се гледа само едната страна на монетата.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Почнаа ги... :mrgreen: :mrgreen:
Надежден Случай
Плиний Стари

А дано ме опровергае Борусията!
Sunshine or ain't.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Надежден Случай написа:Вземи чети малко по-хубаво! Да съм писал,че ударът под кръста идва от Байерн? Цялата вина е в малкия боклук. Байерн ме ядосват с това,че купуват футболисти,които не са им нужни само и само да отслабят конкурентите. Видяха,че появи ли се един по-сериозен отбор,започват проблемите,и хайде да им вземем играчите. След този уникален сезон какъв смисъл от тоя трансфер освен гореспоменатия?
Човек, самият Гьотце иска да играе в Байерн. Дортмунд като взеха Ройс от Глатбах беше абсолютно същото. Като е от конкуретна и да не го пипаме ли? Може би най-големия млад талант на Германия и някой се чувства засегнат от това, че Байерн го искат.

Между другото и Хумелс е юноша на Байерн ;)
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Кристо, Гьотце като малък е спал в чаршафи на Байерн :lol: Има хубаво интервю на Юрген Клоп от вчера по темата. Намери го и го прочети.

Някой ти беше обяснил преди мен, колко от играчите в Байерн са юноши на клуба :) Байерн играе като отбор. Не се ценят индивидуалните успехи, цени се отборният дух. Доколкото в историята е имало наистина изпъкващи личности, това са били изключения.

А това с Барса и Реал... Фиго ОК не е ставал шампион. Сигурно и Роналдо не е ставал :lol: И Лаудруп. И сигурно, това че са играли и за Реал, и за Барса е показателно, че не са велики.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Мда, така става като почнеш да протестираш за една тъпа дузпа и спреш да играеш.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Доста тъпо се получи. А съдията според мен беше прав за дузпата. Тъпа грешка на Хумелс. Първото полувреме Дортмунд стояха по-добре, жалко.
Надежден Случай
Плиний Стари

Ники,Хумелс го купувах от Байерн още на Фифа 2009,така че отдавна съм наясно. :lol: Работата е там,че Байерн винаги взимат големите звезди,не са единични случаи и това няма как да не дразни феновете на Бундеслигата,тук дори не става въпрос за това,че подкрепям Борусия. Като германофил ми се ще лигата да е оспорвана,а докато баварците обират всичко що се пръкне,няма как да стане. Имах надежди,че Борусия ще успее да се задържи поне за десетилетие на ниво,но така няма как да стане. Гьотце е голям талант и е нормално Байерн да го оглеждат,ама я сериозно ми кажи,че им е наистина необходим в този момент! Та те имат играчи за три почти равностойни полузащити! Отделно им се чудя на тия говеда каква е тая мания всеки да мине през Мюнхен. Нямат ли амбицията да са символ на възхода на някой по-малък отбор до висините на Байерн вместо наготово да получат всичко? ..... му,толкова ли са ми остарели спортните теореми за чест и биткаджийство?! :lol: Такива като Гьотце могат само да чистят с език бутоните на такива като Льо Тисие и Тоти. Само заради тоя нещастник не би ми била толкова сладка шампионската лига,ако я спечелят,не я заслужава!
Sunshine or ain't.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Левандовски ебе и погребва тунайт!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

До Надеждния случай:

Щом са преценили, значи им трябва. Да, на пръв поглед не им трябва, но това е решение на Гуардиола. Поискал е този играч, взимат му го. Същата възможност беше предоставена на Хайнкес. Той поиска Мартинез. Дортмунд нямат нищо общо в ситуацията. Ако помислиш логично, в момента Байерн са 20 точки напред в Биндеслигата. Нелепо е да мислим, че нарочно изкупуват играчите на Дортмунд.

И междувременно Левандовски :cheers:
Надежден Случай
Плиний Стари

Сега чета агентът на Хайнкес казва,че и Левандовски щял да подпише с тях от лятото. И Хумелс преди 2-3 месеца каза,че при оферта вероятно би приел да премине в Байерн. Да ги прекръстят на Гермайерн и да си знаем поне. По принцип футболистите са отрепките и са по-големите безсрамници,отборът не е виновен,че всички се бутат при тях,но Мюнхен е единственият отбор,който прави подобно нещо в лигата си. В другите страни поне грандовете пазаруват по-често от чужбина,докато в Германия Байерн е еквивалента на ЦСКА и Левски тук,че дори и по-зле.
Последно промяна от Надежден Случай на 24 Апр 2013, 21:59, променено общо 1 път.
Sunshine or ain't.
Надежден Случай
Плиний Стари

Браво,бе поляко! Поне като ще бягате,маймуни мръсни,свършете нещо като хората и вземете проклетата купа! :cheers:
Sunshine or ain't.
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”