А за съдийството-когато един път се случи нещо, то не е проблем. Но когато се случи в 5 години на полуфинал ти да получаваш уникални съдийски аванти, то тогава говорим за тенденция, набиваща се на очи. Да, те са прекрасен отбор и без тия побутвания, но с тях в неутралния привърженик се оставя с един горчив вкус, който го кара да намрази даден отбор. Той Моуриньо след мача преди 2 години и изгонването на Пепе го беше казал много точно.
- Какво казахте на съдията, за да ви изгони?
- Не му казах нищо, само се разсмях и аплодирах с палци отсъждането му и нищо повече. Ако му кажа на него и на УЕФА какво мисля, кариерата ми приключва още днес. И тъй като не мога да кажа какво мисля, ще си позволя един въпрос. Защо Йовребьо (реферът, който подпря Барса срещу Челси през 2009)? Защо Бузака (той изгони Ван Перси срещу Барса)? Защо Де Блеекере (изгони Мота от Интер на „Ноу Камп” миналата пролет)? Защо Щарк? Защо? Защо на всеки полуфинал се случва все едно и също нещо? Говорим за един фантастичен футболен отбор (Барса). И нека никой да не променя моите думи, защото съм казвал това хиляди пъти. Но защо Йовребьо преди 2 г.? Защо Челси не можа да отиде на финал тогава? Защо се случи онова с Интер? Класирането ни беше чудо, след като се наложи толкова време да играем с 10. Защо тази година се опитват да решат мачовете? Можеше да играем 3 часа и 0:0 нямаше да се промени. Тъкмо щяхме да сменим Лас (Ласана Диара) с Кака и да рискуваме, но съдията не ми позволи да го сторя. Откъде Барса има тази власт над съдиите? Не зная дали е защото Барса рекламира УНИЦЕФ, или защото са по-симпатични, или защото Вияр (президентът на испанската футболна федерация и вицепрезидент на УЕФА) има голямо влияние в УЕФА, но не го разбирам. Поздравления за един фантастичен футболен отбор. Но поздравления също и за всичко, което те имат. Това, което те имат, се постига много трудно – това е властта. Те са се преборили за тази власт. Другите нямат никакъв шанс. Дрогба, Мота, Ван Перси, Моуриньо (изгонените срещу Барса)... Това е въпрос, на който се надявам някой ден да получа отговор. Реферът отсъжда нарушение срещу Барса и изведнъж, като по чудо, червен картон! Вторият мач в Барселона не е невъзможна мисия, но е трудно. Те явно трябва да отидат на финала и ще отидат. А аз се надявам някой ден да получа отговор. Защо този отбор се нуждае от това? Всички го виждат. Йовребьо, Де Блеекере, Бузака, Щарк. Футболът се играе с правила, които са еднакви за всички. А после побеждава по-добрият. Може би днес щяхме да завършим наравно, а после Барса можеше да ни бие там. Но защо направиха това днес, в един равностоен мач? Само съдията може да отговори. Обаче той сега си отива у дома и не е длъжен да отговаря пред никого. А аз... За мен не е проблем. Аз само ще се смея.