[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: [КСК 2013] Английски език
Не, напротив. При нас ги диктуваха.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
Finnish girl
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Ами не знам тогава. Аз ходих на курс по английски в СУ и жената, която ни го водеше не ги диктуваше. Именно те ми бяха проблем в диктовката и почти винаги допусках грешки там. Дано на диктовката на изпита ги диктуватliv написа:Не, напротив. При нас ги диктуваха.
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
И аз ще кандидатствам с английски и се готвя по книжките на СУ.
Изпитът не ми изглежда труден, но недоумявам защо винаги се дъня на Reading-ите, при положение, че нa IELTS изкарах 8.5 от 9 точно на този компонент. Не знам, явно съм свикнала да търся нещата буквално казани в текста.
Правя между 42-45 точки на тест, но нямам представа на колко се равнява. Темите за Writing също изглеждат подобни на тези за IELTS, така че се надявам да нямам проблем.
Иначе съм за Кореистика аз. Някой с някакъв сертификат?
Изпитът не ми изглежда труден, но недоумявам защо винаги се дъня на Reading-ите, при положение, че нa IELTS изкарах 8.5 от 9 точно на този компонент. Не знам, явно съм свикнала да търся нещата буквално казани в текста.
Правя между 42-45 точки на тест, но нямам представа на колко се равнява. Темите за Writing също изглеждат подобни на тези за IELTS, така че се надявам да нямам проблем.
- Munetsuki
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Хаха, и аз се издънвам на рийдинга. Има някои въпроси, които са наистина объркващи. А сертификат все още нямам, но другият месец ще се явявам на ECCE сертификат, тъй като е по-лесен и за работа е чудесен.commedesf-ckdown написа:И аз ще кандидатствам с английски и се готвя по книжките на СУ.
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
ECCE, това пак е на Кеймбридж, само че за American English, нали? Или се бъркам?Munetsuki написа:Хаха, и аз се издънвам на рийдинга. Има някои въпроси, които са наистина объркващи. А сертификат все още нямам, но другият месец ще се явявам на ECCE сертификат, тъй като е по-лесен и за работа е чудесен.commedesf-ckdown написа:И аз ще кандидатствам с английски и се готвя по книжките на СУ.
На теб колко ти трябва за Японистика? Като се водя от миналогодишните балове, изчислявам, че ще ми трябва 5.50 на матура и 5.30 на изпита, което не изглежда непостижимо. Дори се надявам на повечко на матурата.
Оффф, има разни граматични структури, които просто не използвам и е толкова изнервящо, че трябва да ги уча наизуст. Винаги съм била против наизустяването на готови структури, а сега очевидно ще се наложи да го направя.
- Munetsuki
- В началото бе словото
Мм, не е само на Кеймбридж. Всъщност този сертификат е някаква комбинация от Кеймбридж и Мичиганския университет. Не мисля, че е за American English (всъщност не знам, но предполагам, че не е.)ECCE, това пак е на Кеймбридж, само че за American English, нали? Или се бъркам?
На теб колко ти трябва за Японистика? Като се водя от миналогодишните балове, изчислявам, че ще ми трябва 5.50 на матура и 5.30 на изпита, което не изглежда непостижимо. Дори се надявам на повечко на матурата.
Оффф, има разни граматични структури, които просто не използвам и е толкова изнервящо, че трябва да ги уча наизуст. Винаги съм била против наизустяването на готови структури, а сега очевидно ще се наложи да го направя.
За Японистиката максималният бал е 24 и мисля, че на изпита ще имам някъде 5,25-50, а на матурата някъде около 5,70-90 (на пробна матура изкарах 5,92 О.о). Иначе предполагам, че ще ми е нужен 22-23 от 24 за тази специалност >.<
хм..интересноFinnish girl написа:Ами не знам тогава. Аз ходих на курс по английски в СУ и жената, която ни го водеше не ги диктуваше. Именно те ми бяха проблем в диктовката и почти винаги допусках грешки там. Дано на диктовката на изпита ги диктуватliv написа:Не, напротив. При нас ги диктуваха.
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
- Munetsuki
- В началото бе словото
Сетих се нещо, което бих искал да попитам. Включват ли упражнения от книжките SUATEFL в реалния изпит (reading или cloze text)?
е формата на изпита е абсолютно същия като в книжките..Munetsuki написа:Сетих се нещо, което бих искал да попитам. Включват ли упражнения от книжките SUATEFL в реалния изпит (reading или cloze text)?
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
-
svsteff
- В началото бе словото
Извинявай, cvetutyy, но мисля, че Munetsuki имаше предвид дали в изпитите се съдържат задачи, директно взети от въпросните книжки. И за да отговоря на въпроса- не, не мисля, че упражненията са същите като съдържание. 
- IzkKka
- В началото бе словото
Е много ясно, че не са то така щяхме да ги научим на изуст и всички да имаме 6-ици
. Форматът е същия, но с различни текстове!
aa..не съм разбрала правилноsvsteff написа:Извинявай, cvetutyy, но мисля, че Munetsuki имаше предвид дали в изпитите се съдържат задачи, директно взети от въпросните книжки. И за да отговоря на въпроса- не, не мисля, че упражненията са същите като съдържание.
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
Не знам за вас,но на мен ми писна да пиша есета
Правя си ги на компютъра, да си проверявам за грешки и да си броя по- лесно думите,но вече имам чувството,че на никоя тема нямам какво да кажа,а съм само на втората книжка :Д
Психология,първи курс.
- IzkKka
- В началото бе словото
Коя програма използваш, когато ги пишеш? 
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя