НАЙ-НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Re: НАЙ-НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Мнение от Libra »

That awkward moment когато разбереш защо не трябва да вярваш на думите на мъжете... :roll:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Libra написа:That awkward moment когато разбереш защо не трябва да вярваш на думите на мъжете... :roll:
awkward, awkward, колко да е awkward :lol:
Изображение
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Без генерализации молим :roll:
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Искам. някой. да. дойде. и. да. ми. махне. главата., защото. не. издържам. повече. на. тая. болка.
la douleur exquise
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

фак.фак.фак.м@мк@му.фак.щесерадвамдасезапознаем.фак : )

(аз на мъже, освен на тати - не вярвам... зависи за какво де... като цяло - не!)
Аватар
Персей
Пишете, о, братя
Специалност: Магьосничество с елфически езици
Курс: трети

Мнение от Персей »

Плазмодий написа:
Ер Малка написа:Сега ги боря с някакви хапчета, подпомагащи образуването на серотонин в мозъка....
Какви са тия хапчета? С шарена рецепта ли :scratch:
По мое време депресивните проблеми се решаваха с помощта на Чичко Тревичко и не трябваха никакви рецепти, но явно времената се менят. :bigsmurf:
Не притежаваме ний щит за пред смъртта:
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Персей написа:
Плазмодий написа:Какви са тия хапчета? С шарена рецепта ли :scratch:
По мое време депресивните проблеми се решаваха с помощта на Чичко Тревичко и не трябваха никакви рецепти, но явно времената се менят. :bigsmurf:
...баща ми казваше:
"Малко е копало вашето поколение, затова сте такива... с проблеми"

Сега разбирам колко е бил прав човекът.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

И аз това предположих преди 1-2 страници.
Не знам бе, хора, аз бях затънала в бруталната депресия през март/април 2010 година - чак не знаех, че е депресия, докато впоследствие не прочетох симптомите. И като знам колко бяха сериозни, си мисля, че ако бях отишла на лекар, щяха да ми изпишат хапове с шепите. Ми... измъкнах се. Без трева и без хапчета, даже и без помощ от приятел. Просто здрав разум, стъпка назад, преценяване на ситуацията и... напред (с изводите от случилото се). И става дума за нещо непоправимо, което се случи тогава, не за просто циклене, щото нещо не се нарежда според плановете ми, някой не отговаря на чувствата ми или имам двойка на някакъв изпит.
Но да, периоди на преяждане, които се редуваха с гладуване; спане по над 16 часа на ден, заменени след това от безсъние, черни мисли, усещане за безпомощност и липса на смисъл, мускулна слабост, апатия... Чуден период беше - аз чисто физически тогава бях развалина (сега си давам сметка, че това май не съм го споделяла във форума). И признавам, че вероятно има случаи, в които се налагат лекарства, но съзнанието има способността да се възстановява и само, стига да намерим верния път, по който да му помогнем. Щом аз успях, а не се имам за особено силен човек, значи и другите могат. Хапчетата... хм. :scratch:

Само да вметна - моето не беше стандартна клинична депресия, породена "от нищото", а беше провокирана от съвсем конкретно събитие, което просто ме метна в посока "безнадеждност". А тия, дето се депресират ей така, щото не им е тъкмо и циклят ли, циклят, наистина заслужават мотика, спиране на Интернета, а в някои случаи - и добронамерен приятелски бой.

Сори, ако ви звуча крайно, но - моля - депресираните, стягайте се. :salute:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
gioiella
Драскач
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти

Мнение от gioiella »

Някои хора просто не го могат.Едни не изпадат в депресии, други изпадат, но бързо се възстановяват...има ги и такива, които не могат да се справят сами.Има ги и онези, които въпреки помощта не успяват...
На мен ми стана мъчно за нещо, което не е логично да ми става :roll:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

gioiella написа:Някои хора просто не го могат.Едни не изпадат в депресии, други изпадат, но бързо се възстановяват...има ги и такива, които не могат да се справят сами.Има ги и онези, които въпреки помощта не успяват...
Да бе, то това е ясно - миналия месец научих за една приятелка от детските години, която се е самоубила именно заради това. Но като знаеш на колко хора им дреме за тебе - най-малкото, на родителите ти - и колко още такива има, за които дори и не подозираш, се хващаш като Мюнхаузен за косата и се издърпваш от блатото. Трябва.
Не казвам, че тия депресии са проява на слабост, или нещо такова - баш медицински състояния са си. Но в много случаи (бих казала "всички", но ще ми скочите) могат да бъдат преодолени и без хапчета - със силата на собственото ти съзнание и с разговори с близки хора, които ти мислят доброто и не биха те оставили да затънеш съвсем. Искрено вярвам, че тия две неща вършат по-добра работа от антидепресанти и розови хапчета за розови мисли.

За себе си виждам паралел между този тип депресии и заболявания като анорексията и булимията. Ако са в ранен стадий и родителите на заболелия го хванат навреме, има реален шанс рационалните аргументи да помогнат (плюс някои трикове, които използват терапевтите, за да възстановят нарушената представа за тялото). Ако обаче болните бъдат оставени да затънат порядъчно, заболяването превзема съзнанието им изцяло и наистина става част от тях, с която не искат да се разделят; нещо познато. И тогава е и много по-трудно и наистина се налага намеса на специалист, която често е неуспешна.

Затова и казвам на депресираните - хора, моля ви: здрави сте, прави сте, млади сте, животът е пред вас, а понякога той не е и чак толкова отвратителен. И, най-вече, достатъчно интелигентни сте, за да знаете, че саморазрушителните мисли и "черните води" не водят до нищо добро: само затъвате по-дълбоко. И точно защото сте достатъчно интелигентни, вярвам, че имате силата да прецените ситуацията достатъчно добре отстрани и да си намерите своите механизми за справяне с нея. :salute:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Алеле, как ме наплаши Търговеца с тоя пост.
medicate, medicate
Аватар
gioiella
Драскач

Мнение от gioiella »

При някои не става това с намирането на вътрешни сили и осъзнаването, че са млади, здрави и обичани.Мозъкът си е създал една "реалност" на пълно отчаяние и няма как да се излезе от там.Понякога става с чужда помощ, ако ще да е по принуда...и с времето човек се отпуска, започва да се изморява да плаче, да цикли в една точка или да се бори с "помагащите".В един момент несъзнателно има една усмивка, после втора. Но си трябва външна помощ при такива тежки депресии. Особено ако има някакви суицидни желания, това да намери сили в себе си...да се изправи сам...трудно.
И да говориш, да казваш"Животът е пред вас", то е хубаво, но не действа.Като тези с болестното напълняване..ти им казваш"Спортувайте, яко е, хранете се здравословно.Пред вас е цял един живот, толкова много възможности" ама... :roll: пак лежат и набиват по 326453219898437 крилца от КФС.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Познавам един такъв човек. Той е олицетворение на буреносен облак, само дето не избухва и не се кара, а само ръмжи и постоянно е в лошо настроение. Не че няма защо - но го пренася от връзка във връзка (не само с жени, а и други хора) и порочния му кръг продължава... Вече 3-4 години сигурно.
medicate, medicate
Аватар
gioiella
Драскач

Мнение от gioiella »

:lol: Да не е моят приятел ?
Той си е буреносен облак и все е намръщен, все се сърди, но е далеч от депресията.
Аз съм изпадала 2 пъти в състояние като горните и помощ сама не можах да си окажа.Пък уж мислех някак съзнателно, но нямаш сили просто и не ти се занимава. Просто искаш да седиш, да циклиш, да изчезнеш, да не те закачат, да ревеш непрекъснато.Има я мисълта за някакво спасение, но ти изглежда малко вероятна и все някой трябва да дойде като някой месия и да те извади.Обикновено се появява де, но го посрещаш не особено ентусиазиран и ако е някой, който бързо се отказва после се сговнясваш още повече :lol:
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Аз пък си изпадам, ама не занимавам куцо и сакато с това. Майка ми от време на време ме усеща по телефона, но й замазвам очите.

:arrow: Адски ми се спи, ама много, много.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”