Снукър 2009/2010
Модератори: ники, Methuselah
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Re: Снукър 2009/2010
Колеги,прогнози преди старта? 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ууууф, не знам. Точно онзи ден гледах схемата и битката ще е жестока. Освен всички неизвестни, да не забравяме най-голямата сред тях - в каква форма ще бъде Рони. Това ще се види още утре, макар за него един мач да не е определящ.
Другото име, което ми прави впечатление и - уви - среща моя човек още в понеделник, е някакъв Пумжанг, дето не го бях и чувала досега, но по пътя си към Крусибъл отстрани Джейми Коуп и Антъни Хамилтън. Та дано Магуайър не се препъне в него без време.
Другите големи имена, които отсъстват, са Райън Дей, Антъни Хамилтън, Кен Дохърти, Джо Пери, Ян Лянбо, Джо Суейл, Стийв Дейвис, Найджъл Бонд...
Присъствието на Ууластън, Беърд, Майкъл Уайт и Матю Селт е доста изненадващо, но очаквам повечето от тях (плюс, надявам се, Пумджанг) да отпаднат още в първия кръг. Нататък обаче ще е страшно.
Във втори кръг очаквам тия двойки:
Рони - Али Картър
Бингам - Джон Хигинс
Мърфи - Дот
Стивънс - Тръмп
Робъртсън - Уолдън
Марк Уилямс - Стивън Магуайър
Алън - Динг
Лисовски - Селби
И там вече е anybody's game (поне в повечето мачове).
Другото име, което ми прави впечатление и - уви - среща моя човек още в понеделник, е някакъв Пумжанг, дето не го бях и чувала досега, но по пътя си към Крусибъл отстрани Джейми Коуп и Антъни Хамилтън. Та дано Магуайър не се препъне в него без време.
Другите големи имена, които отсъстват, са Райън Дей, Антъни Хамилтън, Кен Дохърти, Джо Пери, Ян Лянбо, Джо Суейл, Стийв Дейвис, Найджъл Бонд...
Присъствието на Ууластън, Беърд, Майкъл Уайт и Матю Селт е доста изненадващо, но очаквам повечето от тях (плюс, надявам се, Пумджанг) да отпаднат още в първия кръг. Нататък обаче ще е страшно.
Във втори кръг очаквам тия двойки:
Рони - Али Картър
Бингам - Джон Хигинс
Мърфи - Дот
Стивънс - Тръмп
Робъртсън - Уолдън
Марк Уилямс - Стивън Магуайър
Алън - Динг
Лисовски - Селби
И там вече е anybody's game (поне в повечето мачове).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Ракетата мачкаНадежден Случай написа:Колеги,прогнози преди старта?
The more you want, the easier you are to exploit
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
О'Съливан - Картър
Бингъм - Дейвис
Мърфи - Ебдън
Стивънс - Тръмп
Робъртсън - Холт
Уилямс - Магуайър
Алън - Макманъс
Хоукинс - Селби
Не мога да кажа,че това са реалните ми прогнози,на места съм вкарал по-скоро предпочитания,но пък може и да нацеля без да искам някоя изненада.
Бингъм - Дейвис
Мърфи - Ебдън
Стивънс - Тръмп
Робъртсън - Холт
Уилямс - Магуайър
Алън - Макманъс
Хоукинс - Селби
Не мога да кажа,че това са реалните ми прогнози,на места съм вкарал по-скоро предпочитания,но пък може и да нацеля без да искам някоя изненада.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Много се надявам да си прав за Ебдън.
И да смачка Мърфи. Ама и за двете се съмнявам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
На мен и динамото ми е много симпатичен,така че и той да бие Мърфи - няма да му се сърдя.
Очаквам мач за историята от Дот и Ебдън,дано не ме разочароват! 
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Той Ебдън от доста време не е правил мач "като за историята", та и сега не очаквам нищо от него - и дано ме изненада приятно. Май всички очакват Мърфи да го сгази без проблем: ако въобще се стигне до мач между двамата. Упорито продължават да поставят Шопара в другата половина на схемата, така че евентуален мач между него и Магуайър може да има чак на финала, а то дотогава... я камилата, я камиларят. Затова нека който го хване, да го бие, пък Стивън едва ли ще има нещо против.
И, разбира се, аз си фантазирам тука, ама дано не стане така, че да стегне куфарите още в понеделник. Просто в края на толкова успешен сезон заслужава и добро класиране на световното.
И, разбира се, аз си фантазирам тука, ама дано не стане така, че да стегне куфарите още в понеделник. Просто в края на толкова успешен сезон заслужава и добро класиране на световното.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Гледам какво прави Рони и...
That's ridiculous.
Толкова се радвам, че се върна. Да се готвят Али Картър, Хигинс и Шон Мърфи (в тоя ред). Работата е ясна. И прекраснаааа.

That's ridiculous.
Толкова се радвам, че се върна. Да се готвят Али Картър, Хигинс и Шон Мърфи (в тоя ред). Работата е ясна. И прекраснаааа.
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
И аз го гледах какво прави и съм сигурен,че с тая игра и Картър дори може да го бие. Ако вместо Кембъл беше някой,умеещ да прави серии над...12 точки,резултатът от сесията щеше да бъде много по-различен. Ако не се подобри значително,прогнозата ми за отпадане преди полуфинала е много вероятно да се сбъдне. Виж Уолдън ме изненада. От много време не го бях виждал такъв,размаза на пух и прах предсказанието ми за тоя мач,което всъщност ме радва,предпочитам го пред Холт. 
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Рони игра точно толкова, колкото му трябваше, за да поведе с подобен резултат. Освен това Камбъл съвсем не игра лошо, просто на Рони му трябваше точно една грешка във фрейма, за да го затвори в своя полза. Абсолютно убедена съм, че в момента загрява и че наистина игра толкова добре, колкото му беше нужно, без да се хАби. Да не говорим и че 147 в първия фрейм не беше съвсем невероятна идея.
Мен ме подразниха коментаторите на Евроспорт - непрекъснато обясняваха как не може да си отсъствал цяла година и да се върнеш на върха, защото другите отдавна са те минали и са заминали. Само дето Рони не е обикновеният играч - той може и 3 години да отсъства и пак да ги попилее, ако - и това го подчертавам дебело - е в настроение и му се играе. Тогава може да бие всекиго във всеки един мач и всяка една ситуация. Ако не е на кеф... тогава и аз мога да го бия. Така че формата му в момента няма чак толкова общо с това прословуто отсъствие - просто злобеят, че може да си даде цяла година почивка и в първия си мач да води със 7-2. Разчитам обаче, че ще им запуши устите, защото сами не се чуват какво говорят.
Мен ме подразниха коментаторите на Евроспорт - непрекъснато обясняваха как не може да си отсъствал цяла година и да се върнеш на върха, защото другите отдавна са те минали и са заминали. Само дето Рони не е обикновеният играч - той може и 3 години да отсъства и пак да ги попилее, ако - и това го подчертавам дебело - е в настроение и му се играе. Тогава може да бие всекиго във всеки един мач и всяка една ситуация. Ако не е на кеф... тогава и аз мога да го бия. Така че формата му в момента няма чак толкова общо с това прословуто отсъствие - просто злобеят, че може да си даде цяла година почивка и в първия си мач да води със 7-2. Разчитам обаче, че ще им запуши устите, защото сами не се чуват какво говорят.
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Ще се види евентуално чак във втория кръг на какво е способен в момента,този мач не може да бъде показател. При този благоприятен жребий Ронката има някакви шансове дори и за защита на титлата,НО не и с тази игра. А това със загрявката,ще ме извиняваш,ама е смешен аргумент в снукъра. Това не е футбол,където пазиш един определен кръг футболисти от контузии и претоварване. Колкото по-добре играеш,толкова по-бързо биеш = повече почивка,а О'Съливан не ми изглеждаше като човек,готов да се пести или да пощади съперника. Чисто и просто Кембъл няма класата да бие топ играч в прилична форма. Та той загуби четири поредни фрейма след като водеше,при това убедително. И Холт щеше да вземе повече фреймове в тоя мач при тая игра на Рони.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не съм съгласна - в този формат играчите могат да си позволят да загубят сумати фреймове и накрая пак да спечелят мача. Рони днес не влезе с идеята да печели всеки фрейм на всяка цена, а го даваше съвсем лежерно и спокойно, което за мен е добър знак и ми подсказва, че не е пренапрегнат от очакванията на всички. Та то дори заставката, рекламираща световното по Евроспорт, беше разказ за това как Рони се връща, какво може да направи и т.н.т. Никога досега не бях виждала подобно нещо.
Как да ти кажа... при него наистина всичко е в главата. Многократно е губил спечелени мачове, защото гласчетата вътре не могат да се разберат. Многократно е размазвал класни съперници с повече от изразителен резултат, когато е на кеф. Аз лично - като голям негов фен - се надявам просто да е спокоен и да си играе неговата игра, ако ще и да е на 50% от потенциала си, ако това му стига, за да печели.
Имай предвид, че и при тях се трупа умора, още повече в толкова продължителен турнир с мачове от дългия формат. И тая умора е хем физическа, хем психическа, което за него конкретно е опасно. Затова нека си играе първите срещи като мачлета в кръчмата, пък да се събере, когато противникът му го изисква. Може го, правил го е и дано преди мача си от втория кръг не стане със задника нагоре.
Как да ти кажа... при него наистина всичко е в главата. Многократно е губил спечелени мачове, защото гласчетата вътре не могат да се разберат. Многократно е размазвал класни съперници с повече от изразителен резултат, когато е на кеф. Аз лично - като голям негов фен - се надявам просто да е спокоен и да си играе неговата игра, ако ще и да е на 50% от потенциала си, ако това му стига, за да печели.
Имай предвид, че и при тях се трупа умора, още повече в толкова продължителен турнир с мачове от дългия формат. И тая умора е хем физическа, хем психическа, което за него конкретно е опасно. Затова нека си играе първите срещи като мачлета в кръчмата, пък да се събере, когато противникът му го изисква. Може го, правил го е и дано преди мача си от втория кръг не стане със задника нагоре.
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Ще видим кой прав и кой крив след няколко дни.
Не съм му фен и определено няма да стискам палци за негови победи,но искрено се надявам да покаже повече от себе си занапред,защото ще е загуба за целия турнир,ако това не стане.
А аз не знам защо с теб не обсъдихме варианта Мръфката да падне още първи кръг?

Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Аз се съгласявам с Надежден случай. Също гледах и Рони не играе нищо особено. Ако на мястото на Маркъс Кембъл беше някой по-читав играч, резултатът щеше да изглежда доста по-различно.
Ае, с'я. Важна е победата, особено с такива марули като Кембъл. Много ясно, че няма да си дава зор, пък и само 2 фрейма загуби. Той в най-добрите си години в първите кръгове пускаше повече фреймове, та сега ли няма.
Я кажете през сезона кой как се е справял, че да дам прогноза и аз.
Иначе бих казал, че няма да се учудя, ако Хигинс или Селби стане шампион. На единия му е време, на другия.... и на него.
Я кажете през сезона кой как се е справял, че да дам прогноза и аз.
Иначе бих казал, че няма да се учудя, ако Хигинс или Селби стане шампион. На единия му е време, на другия.... и на него.