Господари на ефира vs. Юлка и детското четене

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Господари на ефира vs. Юлка и детското четене

Мнение от Мила »

http://azcheta.com/index.php?option=com ... &Itemid=70

Накратко - БТВ правят тъп и дървен репортаж, който все пак съобщава за Похода на книгите, обръща вниамние на детското четене и макар че е дървен има мисия. Господари на ефира, които си имат драма с бтв се гаврят жестко с клипа, с едно четящо дете и с детска писталка, която децата обожават.

Мразя българските медии.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: [FLOOD] Какво ви подразни/вбеси днес? vol.3

Мнение от fak »

Мила написа: писталка
Юлката :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз имам братовчед на 10г., който обича да чете книги, но не и такива. Само енциклопедии, сещате се - от тия шарените, детски, дето хем научаваш нещо, хем има и картинки (сиреч Плейбой за деца)... Но Юлка... едва ли я е чувал. Все пак в училище още не учат нейни творби. Все пак ако някой може да помогне да го уредим в такава реклама, той малкия има артистични заложби, що да не вземе някой лев, като каже, че чете "Патиланци" от Юлката. Или беше "Под игото".

Аз лично не виждам, къде е проблема човек да се изгаври с хора, които си го заслужават (хората, измислили тази оригинална реклама) - пък и "писмото-отговор" малко прилича на "гузен негонен бяга", вкарват се и те в някакви филми, та чак живи да ги оплачеш. Просто хората отказват да приемат, че сатирата и пародията са част от културата, пък се пишат културни и начетени. Само с четене на Юлка не става, трябва и акъл.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Христо, принципно не ти се ядосвам, но коментарът ти е безпрецедентно тъп.
Репортажът е отрязан - всъщност е доста по-дълъг и се говори за доста други, смислени неща.
А големият им проблем е, че използват национален ефир, за да се подиграват на 10 годишно момиче. Съжалявам, но е грозно и непрофесионално.

Мария, случва ми се.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Чак пък "безпрецедентно"... :lol:
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Явно си видяла нещата по различен от мен начин. Аз гледах видеото от сайта на Господарите. Там беше доста кратко клипче, което явно не е включвало целия репортаж, а само част, която сценаристите им са решили да ползват за шоуто си. Но в нея нямаше гавра с деца, а с култовото решение да рекламират авторката на книжките.

Целта на тяхната гавра не е била нито инициативата, нито децата, а култовия момент с Юлката. На него и некадърната работа на рекламистите се смях. На децата, които четат - не. За останалата част - дори не съм я гледал.

Престанете всички да се правите на ощипани госпожици. Който не търпи критика, да не се показва по телевизията, толкова ли е сложно? Не ме е яд, че ме лъжат, а че имат наглостта да ме мислят за толкова глупав, да им повярвам. Е няма как да стане.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Мила написа:http://azcheta.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3223&catid=48&Itemid=70

Накратко - БТВ правят тъп и дървен репортаж, който все пак съобщава за Похода на книгите, обръща вниамние на детското четене и макар че е дървен има мисия. Господари на ефира, които си имат драма с бтв се гаврят жестко с клипа, с едно четящо дете и с детска писталка, която децата обожават.

Мразя българските медии.
Аз имам няколко бързи въпроса ако не е проблем

1.Кои деца точно я обожават? Аз за пръв път я чувам, а не е като да няма деца около мен
2.Как се гаврят с детето?
3.Как разбра, че детето е четящо предвид факта, че то изобщо в нито един момент не погледна към книгата
4.За мисията да рекламира Юлката ли иде реч? Аз друга не забелязах
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

действително са се впрегнали малко повече, отколкото е здравословно :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Никой от вас не се занимава с това и повярвайте ми, не познавате материята.
Репортажът на бтв е кофти направен (изгледайте го целия), но целта му не да прави реклама на Юлка, а да представи инциативата Походът на книгите - присъствието на Юлка там е, за да покажат, че съвременни, живи, български писатели също предизвикват интереса на децата. Книгите на въпросаната дама между другото са страхотни и децата се разбиват да ги четат. Пак повтарям, вижте целия репортаж на бтв, беше излъчен в началото на април, когато започна кампанията във сутрешния им блок.

Господари на ефира вземат около 3 минути от него и го изопачават ужасно. Заяждат се с девойката, подиграват се на идеята да има достойна за четене, съвременна литература от български автори. В думите им е вложена идеята, че единствено класиката става за четене, а детето лъже, защото така са му казали.

Познавам Вал Стоева - това е жена, която се раздава в името на кампании, насърчаващи четенето, от които не печели нито стотинка. ОТ две години Карин по свое желание прави клипчета и ревюта на книги. Вал вече е организирала 3 читателски щафети, които включват над 1000 деца, а последната ѝ инициатива е иницирането на годишна национална награда за любима детска книга, избирана от деца.
Подобни репортажи омаловажават труда им, показват грозно и неетично журналистическо поведение от предаване, което уж се стреми да е съдник по социални въпроси.

П.С.
Ако искате мога да отворя отделна тема?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Мила написа:Никой от вас не се занимава с това и повярвайте ми, не познавате материята.
Репортажът на бтв е кофти направен (изгледайте го целия), но целта му не да прави реклама на Юлка, а да представи инциативата Походът на книгите - присъствието на Юлка там е, за да покажат, че съвременни, живи, български писатели също предизвикват интереса на децата.
А с каква цел уж случайните децата са всъщност синът на въпросната авторка и щерката на редакторката й? :dontknow:
Мила написа:Книгите на въпросаната дама между другото са страхотни и децата се разбиват да ги четат.
Някакви доказателства за т'ва твърдение?
Мила написа:а детето лъже, защото така са му казали.

Децата очевидно са подучени какво да кажат
Момичето изглежда си забрави сценария за кратко и се подвоуми, а момчето никой не може да ме убеди, че вика на майка си "юлка", когато няма камери наоколо
Мила написа:Познавам Вал Стоева - това е жена, която се раздава в името на кампании, насърчаващи четенето, от които не печели нито стотинка.
Редакторка не печели нищо от кампании, насърчаващи четенето? :scratch:
Мила написа:П.С.
Може би няма да е зле
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

The Stig написа:
Мила написа:Никой от вас не се занимава с това и повярвайте ми, не познавате материята.
Репортажът на бтв е кофти направен (изгледайте го целия), но целта му не да прави реклама на Юлка, а да представи инциативата Походът на книгите - присъствието на Юлка там е, за да покажат, че съвременни, живи, български писатели също предизвикват интереса на децата.
А с каква цел уж случайните децата са всъщност синът на въпросната авторка и щерката на редакторката й? :dontknow:

Непрофесионална постановка от страна на бтв и опит за спонтанност на репортажа, което е невярно.
Мила написа:Книгите на въпросаната дама между другото са страхотни и децата се разбиват да ги четат.

Някакви доказателства за т'ва твърдение?

Чела съм ги, работила съм в книжарница и знам какъв комерсиален успех имат. Освен това прост сърч в гуугъл покзва доста позитивни мнения - допълнително можеш да видиш мнения Хеликон и на други места.
Мила написа:а детето лъже, защото така са му казали.

Децата очевидно са подучени какво да кажат
Момичето изглежда си забрави сценария за кратко и се подвоуми, а момчето никой не може да ме убеди, че вика на майка си "юлка", когато няма камери наоколо

Пак се връщаме на непрофесионално направения репортаж на бтв. Изгледа ли го целия?
Мила написа:Познавам Вал Стоева - това е жена, която се раздава в името на кампании, насърчаващи четенето, от които не печели нито стотинка.
Редакторка не печели нищо от кампании, насърчаващи четенето? :scratch: [/quote]
Точно така. Голяма част от дейността на сайта се покрива от личните ѝ средства. Българските издатели не са склонни да правят рекламни кампании. Има и платени такива, както и рекламни банери, но те отиват за техническото осъществяване на кампанията и набирането на награден фонд.
Мила написа:П.С.
Може би няма да е зле[/quote]
Готово!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Господари на ефира vs. Юлка и детското четене

Мнение от fak »

значи, гледах клипчето от господарите. Не открих да се гаврят нито с детето, нито с "Юлката"( :mrgreen: )
или поне не повече, отколкото си се гаврят по принцип с всички.

а вие, щото се занимавате с тва и ви е болна тема, го приемате навътре.
la douleur exquise
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

fak написа:значи, гледах клипчето от господарите. Не открих да се гаврят нито с детето, нито с "Юлката"( :mrgreen: )
или поне не повече, отколкото си се гаврят по принцип с всички.

а вие, щото се занимавате с тва и ви е болна тема, го приемате навътре.
Така е. Но популяризирането на четенето сред децата е изключително важна мисия. Един такъв репортаж разрушава години труд. Освен това как едно десетгодишно дете ще приеме подобно предаване, как мислите?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Мила написа: Непрофесионална постановка от страна на бтв и опит за спонтанност на репортажа, което е невярно.

С други думи - нагласено e
Дали от БТВ, от авторката, от издателството или от редакторката - не ме интересува
Нагласено е с цел реклама
Мила написа: Чела съм ги, работила съм в книжарница и знам какъв комерсиален успех имат. Освен това прост сърч в гуугъл покзва доста позитивни мнения - допълнително можеш да видиш мнения Хеликон и на други места.

Продажбите от една книжарница трудно могат да минат за представителна извадка
А като видя "отзиви" в интернет винаги ми изниква образа на Хорст Фукс пред очите :lol:
Доказателство за популярността на авторката могат да са данни от проучване или поне класация от продажби (в цялата страна, не в една книжарница)
Всичко друго са общи приказки
Мила написа:Пак се връщаме на непрофесионално направения репортаж на бтв. Изгледа ли го целия?
И пак стигаме до извода, че е нагласено
Нямам нужда да виждам повече за стигна до този извод
Мила написа: Точно така. Голяма част от дейността на сайта се покрива от личните ѝ средства. Българските издатели не са склонни да правят рекламни кампании. Има и платени такива, както и рекламни банери, но те отиват за техническото осъществяване на кампанията и набирането на награден фонд.

Big picture: успешна кампания=повече четящи=повече трафик към сайта=повече пари от реклама
That's how it works, isn't it?
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Принципно си прав, но... ..... му, не си. Наистина. Мислиш практично, правилно, професионално. Но не си прав.
Репортажът няма за цел да рекламира нито авторката, нито сайта. Рекламира кампанията Походът на книгите.
Работя в този сектор вече 5 години - довери ми се, когато ти казвам, че знам коя книга е успешен комерсиален продукт и коя не.

Ситуацията е такава, че Господари на ефира изпозлват изключително пошли методи за заяждане с конкурентна медия. Като критикуват не медията - режисьор, репортер, обстановка. Критикуват десетгодишно момиче! Което завърта стрелката на непрофесионалното отношение обратно към тях.

Ситуацията в България е такава, че има две или три специализирани предавания, в които се говори за книги и четене - културната стойност на тези неща няма нужда да ви обяснявам. И те не са с най-високия възможен рейтинг. Какво се случва, когато в предаване с висок рейтинг като Господари на ефира се осмива съвременна българска писателка, която на всичкото отгоре е обичана от децата? Когато се осмее едно дете, защото казва, че обича да чете? Когато страхотна инициатива за привличане на вниманието върху книгата и четенето, продължила повече от месец и подготвяна през последните шест се превърне в повод за присмех?

Не критикувам Господари на ефира, че се гаврят с непрофесионално направен материал. Критикувам ги, че избират за свое оръжие дете и изместват темата от липсата на професионализъм в бтв към подигравка с книгите и четенето.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор

Обратно към “СПАМ”