[КСК 2013] Английски език

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Английски език

Мнение от liv »

Не, напротив. При нас ги диктуваха.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Finnish girl
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Finnish girl »

liv написа:Не, напротив. При нас ги диктуваха.
Ами не знам тогава. Аз ходих на курс по английски в СУ и жената, която ни го водеше не ги диктуваше. Именно те ми бяха проблем в диктовката и почти винаги допусках грешки там. Дано на диктовката на изпита ги диктуват :)
Аватар
commedesf-ckdown
В началото бе словото

Мнение от commedesf-ckdown »

И аз ще кандидатствам с английски и се готвя по книжките на СУ.
Изпитът не ми изглежда труден, но недоумявам защо винаги се дъня на Reading-ите, при положение, че нa IELTS изкарах 8.5 от 9 точно на този компонент. Не знам, явно съм свикнала да търся нещата буквално казани в текста.
Правя между 42-45 точки на тест, но нямам представа на колко се равнява. Темите за Writing също изглеждат подобни на тези за IELTS, така че се надявам да нямам проблем.

Иначе съм за Кореистика аз. Някой с някакъв сертификат?
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от Munetsuki »

commedesf-ckdown написа:И аз ще кандидатствам с английски и се готвя по книжките на СУ.
Изпитът не ми изглежда труден, но недоумявам защо винаги се дъня на Reading-ите, при положение, че нa IELTS изкарах 8.5 от 9 точно на този компонент. Не знам, явно съм свикнала да търся нещата буквално казани в текста.
Правя между 42-45 точки на тест, но нямам представа на колко се равнява. Темите за Writing също изглеждат подобни на тези за IELTS, така че се надявам да нямам проблем.

Хаха, и аз се издънвам на рийдинга. Има някои въпроси, които са наистина объркващи. А сертификат все още нямам, но другият месец ще се явявам на ECCE сертификат, тъй като е по-лесен и за работа е чудесен.
Аватар
commedesf-ckdown
В началото бе словото

Мнение от commedesf-ckdown »

Munetsuki написа:
commedesf-ckdown написа:И аз ще кандидатствам с английски и се готвя по книжките на СУ.

Хаха, и аз се издънвам на рийдинга. Има някои въпроси, които са наистина объркващи. А сертификат все още нямам, но другият месец ще се явявам на ECCE сертификат, тъй като е по-лесен и за работа е чудесен.
ECCE, това пак е на Кеймбридж, само че за American English, нали? Или се бъркам?
На теб колко ти трябва за Японистика? Като се водя от миналогодишните балове, изчислявам, че ще ми трябва 5.50 на матура и 5.30 на изпита, което не изглежда непостижимо. Дори се надявам на повечко на матурата.
Оффф, има разни граматични структури, които просто не използвам и е толкова изнервящо, че трябва да ги уча наизуст. Винаги съм била против наизустяването на готови структури, а сега очевидно ще се наложи да го направя. :x
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото

Мнение от Munetsuki »

ECCE, това пак е на Кеймбридж, само че за American English, нали? Или се бъркам?
На теб колко ти трябва за Японистика? Като се водя от миналогодишните балове, изчислявам, че ще ми трябва 5.50 на матура и 5.30 на изпита, което не изглежда непостижимо. Дори се надявам на повечко на матурата.
Оффф, има разни граматични структури, които просто не използвам и е толкова изнервящо, че трябва да ги уча наизуст. Винаги съм била против наизустяването на готови структури, а сега очевидно ще се наложи да го направя. :x
Мм, не е само на Кеймбридж. Всъщност този сертификат е някаква комбинация от Кеймбридж и Мичиганския университет. Не мисля, че е за American English (всъщност не знам, но предполагам, че не е.)
За Японистиката максималният бал е 24 и мисля, че на изпита ще имам някъде 5,25-50, а на матурата някъде около 5,70-90 (на пробна матура изкарах 5,92 О.о). Иначе предполагам, че ще ми е нужен 22-23 от 24 за тази специалност >.<
Аватар
cvetutyy
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от cvetutyy »

Finnish girl написа:
liv написа:Не, напротив. При нас ги диктуваха.
Ами не знам тогава. Аз ходих на курс по английски в СУ и жената, която ни го водеше не ги диктуваше. Именно те ми бяха проблем в диктовката и почти винаги допусках грешки там. Дано на диктовката на изпита ги диктуват :)
хм..интересно :lol: и аз ходих на курс.. и ги диктуваше. От няколко години насам съм чувала, че се диктуват по изпити.. а изпитите с всяка изминала година стават все по - лесни и по - лесни.. така че няма нужда да се притесняваме :)
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото

Мнение от Munetsuki »

Сетих се нещо, което бих искал да попитам. Включват ли упражнения от книжките SUATEFL в реалния изпит (reading или cloze text)?
Аватар
cvetutyy
От дъжд на вятър

Мнение от cvetutyy »

Munetsuki написа:Сетих се нещо, което бих искал да попитам. Включват ли упражнения от книжките SUATEFL в реалния изпит (reading или cloze text)?
е формата на изпита е абсолютно същия като в книжките.. :lol:
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
svsteff
В началото бе словото

Мнение от svsteff »

Извинявай, cvetutyy, но мисля, че Munetsuki имаше предвид дали в изпитите се съдържат задачи, директно взети от въпросните книжки. И за да отговоря на въпроса- не, не мисля, че упражненията са същите като съдържание. :)
Аватар
IzkKka
В началото бе словото

Мнение от IzkKka »

Е много ясно, че не са то така щяхме да ги научим на изуст и всички да имаме 6-ици :) . Форматът е същия, но с различни текстове!
Аватар
cvetutyy
От дъжд на вятър

Мнение от cvetutyy »

svsteff написа:Извинявай, cvetutyy, но мисля, че Munetsuki имаше предвид дали в изпитите се съдържат задачи, директно взети от въпросните книжки. И за да отговоря на въпроса- не, не мисля, че упражненията са същите като съдържание. :)
aa..не съм разбрала правилно :lol: ..иначе да, то ако на изпита упражненията бяха същите, всички щяха да имат шестици :)
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

Не знам за вас,но на мен ми писна да пиша есета :) Правя си ги на компютъра, да си проверявам за грешки и да си броя по- лесно думите,но вече имам чувството,че на никоя тема нямам какво да кажа,а съм само на втората книжка :Д
Психология,първи курс.
Аватар
IzkKka
В началото бе словото

Мнение от IzkKka »

Коя програма използваш, когато ги пишеш? :)
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

Word? :D :compress: Има опция за word count
Психология,първи курс.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”