Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
kaloyanna
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Re: Теми История 1990-2012
Някой има ли представа колко горе-долу са пликовете с темите за предварителния? 
-
Finnish girl
- В началото бе словото
16 горе долу...kaloyanna написа:Някой има ли представа колко горе-долу са пликовете с темите за предварителния?
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
^ Предполагаш или имаш информация ?!
Защото от моя гледна точка няма как да са 16 ... Някъде около 6-10 да са ...
Защото от моя гледна точка няма как да са 16 ... Някъде около 6-10 да са ...
-
system_regulator
- В началото бе словото
А всъщност май са си 3 ,както по литература
Няма нужда някой да има тайна информация.Просто някой ,който е присъствал на тегленето последните години.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Не говорех за тайна информация, но не съм чувал много изказвания колко пликове има, така че може да се каже, че донякъде си е тайна : ) ...
Иначе, чудех се дали момичето има познат, който е теглил, чела е някъде или просто предполага : ) !
С 16 плика и ако изключим варианта темата да е нагласена няма как да се тегли Средновековие с такава постоянност : ) !
Иначе, чудех се дали момичето има познат, който е теглил, чела е някъде или просто предполага : ) !
С 16 плика и ако изключим варианта темата да е нагласена няма как да се тегли Средновековие с такава постоянност : ) !
-
Finnish girl
- В началото бе словото
Ами нее, не са 16 пликовете...а около 16 теми ми казаха, че се вкючвали...тоест пликовете би трябвало да са около 7,8.... Тази информация обаче не е от много сигурен източник, така че...
Иначе, все си мисля, че няма изобщо да дадат Борис и Петър/Самуил, понеже почти никой не ги учи и трябва да скъсат 80%..как ще си запълнят тогава бройките, при положение, че с история има доста желани специалности, освен право...
Иначе, все си мисля, че няма изобщо да дадат Борис и Петър/Самуил, понеже почти никой не ги учи и трябва да скъсат 80%..как ще си запълнят тогава бройките, при положение, че с история има доста желани специалности, освен право...
- Hristiyan_ivanoff
- В началото бе словото
Finnish girl написа:Ами нее, не са 16 пликовете...а около 16 теми ми казаха, че се вкючвали...тоест пликовете би трябвало да са около 7,8.... Тази информация обаче не е от много сигурен източник, така че...
- Mondscreen
- Паисий
Повярвай ми, има много хора, които отиват на изпит с идеята да кандидатстват нещо друго, но когато изкарат хубава оценка по литература или история веднага се замислят за Право. Мой съученик отиде на предварителен по история с идеята да учи Политология. Изкара 5.75, реши да се яви на редовен по литература без да се готви, там върза 3.00 и влезе Право, най-малкото защото можеше.Finnish girl написа:Ами нее, не са 16 пликовете...а около 16 теми ми казаха, че се вкючвали...тоест пликовете би трябвало да са около 7,8.... Тази информация обаче не е от много сигурен източник, така че...
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
system_regulator
- В началото бе словото
И така да е ( прав си ) , Борис и Петър/Самуил според мен няма как да се дадат. Същото се отнася за темите като Антиосманска съпротива , Паисий/Софроний ( адски дълги са ,откакто е 4 часа изпитът не са се падали ,не че няма пак да си запълнят местата ,но не мисля ,че ще се изгаврят така.въпреки това ,въпросните две теми са важни от чисто историческа гледна точка ,не от гледната точка на кадидатстващите ,и е добре човек да е запознат). Просветата е кратка тема ,но също не е от най-падащите се.Априлското е доста трудна и още се замислям дали да я преговарям ,същото се отнася и за Църквата. Като цяло Възраждането е много интересен период ,но труден за изучаване. Аз очаквам стабилно да се наблегне на Средновековие отново ,а защо не и на Съединение/Стамболов(които също не са лесни ,поне според мен)+ БРЦК / Борба за независима църква. Няма да елошо някой запознат да се изкаже по въпроса с пликовете 
-
Finnish girl
- В началото бе словото
Ех...и аз си мечтая за 5.75...Иначе да, има го и този момент с изненадата от оценките. Самата аз се явих като на шега по литература и имам 4.50...Mondscreen написа:Повярвай ми, има много хора, които отиват на изпит с идеята да кандидатстват нещо друго, но когато изкарат хубава оценка по литература или история веднага се замислят за Право. Мой съученик отиде на предварителен по история с идеята да учи Политология. Изкара 5.75, реши да се яви на редовен по литература без да се готви, там върза 3.00 и влезе Право, най-малкото защото можеше.Finnish girl написа:Ами нее, не са 16 пликовете...а около 16 теми ми казаха, че се вкючвали...тоест пликовете би трябвало да са около 7,8.... Тази информация обаче не е от много сигурен източник, така че...
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
Аз мисля, че Паисий и Софроний могат да се паднат под формата "Зараждане на българската национална идеология".. Хич не би било зле.. това би включвало само тях двамата, както е в зеленото помагало и е около 3-4 страници печатни.. съвсем постижимо за 4 часа. Но БРЦК е абсурд поне за мен.. то като цяло повечето теми са зубрене.. аз по 45 мин чета темата, за писане идват 6 часа поне..
Абе за предварителния общо взето съм на принципа "яко средновековие" 
-
system_regulator
- В началото бе словото
ТО е ясно ,че се падат като "Зараждане ..." ,но не съм особено сигурен ,че това означава само тях двамата ,дори съм по-скоро сигурен ,че не е така. Трябва да си кажеш няколко думи за Възраждането като цяло ,както и нещо обобщаващо за периода преди Паисий. А самите те ,поне от там ,където аз уча , са 6-7 страници напечатени( не знам кое е това помагало) ,има си бая информация. И така да е ,по-скоро очаквам да си ги въртят старите неща. А какво му е лошото на БРЦК-а , това е една от лесните теми според мен.
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
Помагалото за което говоря е "История на България" за кандидат-студенти от Милияна Каймакамова и Пламен Митев. Мисля, че периода преди Паисий може в една страница да се обобщи и от там нататък същинската дейност на двамата просветители. Както и да е.. не се натискам за тях
Но БРЦК е лесно, дотолкова че да знам кое, кога как се е случило, но подробно в тема, оформена..прекалено дълго става.
-
system_regulator
- В началото бе словото
Всичко е много относително. При мен лично Паисий и Софроний (цялата тема) ми е почти 2 пъти по-дълга от БРЦК(без да броим Ботев ,както го дават от както е 4 часа изпитът). Успех на всички!
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Искам нещо от Второто българско царство........
Ако продължавам да го пиша наляво надясно , току виж се сбъднало. ^ ^
Ако продължавам да го пиша наляво надясно , току виж се сбъднало. ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"