Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Re: Теми История 1990-2012

Мнение от Nemalp »

^ Няма как да стане този филм, защото всички го пишат така ...
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

azsumbe написа:Да попитам някого, който е по навътре.На изпита по български обясняваха, че скобите ще се считат като знак и може да се анулира работата.Та въпросът ми е и тук ли, където скобите са съществена част от темата, ще се считат като знак, или не?И дали ако напиша века с римски цифри също ще се счита за знак(щото по бел така направих)?Малко се филмирах, но да попитам за всеки случай.. :lol:
За пръв път чувам, че скоби могат да бъдат счетени като знак. Аз не мисля, че има такова нещо
system_regulator
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от system_regulator »

Не може да бъдат знак скобите ,това е смешно. Не се филмирайте толкова... Но за вековете съм почти сигурен ,че трябва да се пишат именно с римски ,а не с арабски(по литература може). Аз искам да попитам вие какво готвите от Възраждане ,защото темичките там са доста гадни и ако БРЦК-а , Раковски и може би "Църквата" са ясни ,то за другите много се колебая.
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от ivencetencety »

Ми...аз нищо друго,освен тези ^ не съм подготвила + Ранното. . идва ми някак в повече за предварителен. xD
Иииии бтв .. за писането или четенето на теми ..
Целият първи срок писах , писах , писах . По 2 дена една тема , за да мога и да я уча едновременно .
Сега съм на яко преговори и наизустяване на плана кое след кое е .
Дано поне на изпита по история късметът ми заработи.. ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Аве, трябва да си напишете името или да изрисувате целия лист, за да бъде счетено за знак - какви скоби, какви римски цифри, кви пет лева :D
Facebook
Изображение
Аватар
Kotova
В началото бе словото
Специалност: история

Мнение от Kotova »

И аз съм на принципа "По - добре да я прочета 3 - 4 пъти, отколкото да я напиша веднъж". Тия дни си направих планове, доста подробни и ще се мъча да ги науча..от тях за всичко се сещам.
liduray
В началото бе словото

Мнение от liduray »

Здравейте,
искам да попитам на изпита как точно да се поправя ако объркам нещо (година, дума, правописна грешка...), защото ми казаха, че скоба и вътре да се зачертае било знак, а видях че преди няколко отговора коментирахте точно за това.
ivencetencety
В началото бе словото

Задраскваш го , но не много видно .
Поне аз така правя , а досега не ми е счетено за знак. ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Mimiito.O
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от Mimiito.O »

Така, да изкоментирам и аз всичко :д И аз готвя Средновековие, много ми е притеснено така, но прецених, че по-добре да знам добре малко теми, отколкото да уча много теми и да ми е каша.. А не мога да си отбера от Възраждане,защото доста са се падали.. И г-жата ми отказа да ми избере теми от Възраждане, защото си е до късмет.. Аз също не пиша темите, защото много време отнема, писах, когато си ги сглобявах и няколко съм упражнила. Сега ги чета и сядам и си правя план, не някакъв добре изглеждащ, а си драскам годините и ключови думи и изречения, за да мина в главата си през цялата тема - и фактите, и изводите. И разказвам на глас понякога. Най-трудно на мен ми е да помня териториалните разширения, опустошения, там където са много(Симеон например). Опитвам се по атласа да си ги представям като някакви групи, области там, ако са близко разположени и така.. И логическите връзки са ми малко зор, защото мразя да помня наизуст, но няма как. Също залагам на фотографска памет и си представям страницата - кое след кое идва, колко е параграфа като обем :д За скобите - на изпита казаха, че се считат като част от текста, а не като поправяне. Никой не е казвал за знак : ) Знам, че се драска с 1 черта и пишеш отгоре, когато ще поправяш. Само се чудя ако объркам само буква или членуване, нещо кратичко - драскам го и продължавам или дописвам думата грешно, драскам я и пиша отгоре? И последно - за темата за създаването - при мен е без славяни и прабългари, много накратко встъпителна част и започвам по същество.. Госпожата ми така ме инструктира, смятам да й се доверя, а и така си ми излиза 20 страници, няма начин просто да успея и ранна история да пиша.. Славяни и прабългари са ми отделна тема, също от 20стр :)
Finnish girl
В началото бе словото

Мнение от Finnish girl »

Аз да ви питам ако заглавието на темата е "Териториално разширение на България в първата половина на 9 в." трябва ли да се пише за вътрешните реформи на хан Омуртаг примерно? Аз съм си ги включила в темата, но се замислих дали няма да ми смъкнат от оценката?
ali_
В началото бе словото

Мнение от ali_ »

Писах ги накратко реформите при Омуртаг и при проверка не са ми зачертани...а знаете ли дали днес ще излезе разпределението на залите?
Аватар
Kotova
В началото бе словото
Специалност: история

Мнение от Kotova »

Вие тук историци ли ще ставате или прависти? Да си знам аз кой ми е конкурент хаха :)))
ivencetencety
В началото бе словото

Мен ме брой към правистите. xD
kaloyanna
В началото бе словото

Мнение от kaloyanna »

историци :D
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

Finnish girl написа:Аз да ви питам ако заглавието на темата е "Териториално разширение на България в първата половина на 9 в." трябва ли да се пише за вътрешните реформи на хан Омуртаг примерно? Аз съм си ги включила в темата, но се замислих дали няма да ми смъкнат от оценката?

разбира се, че се включват - това е вътрешната му политика все пак :P

И мен ме бройте към правистите :mrgreen:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”