Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Re: Теми История 1990-2012
^ Няма как да стане този филм, защото всички го пишат така ...
За пръв път чувам, че скоби могат да бъдат счетени като знак. Аз не мисля, че има такова нещоazsumbe написа:Да попитам някого, който е по навътре.На изпита по български обясняваха, че скобите ще се считат като знак и може да се анулира работата.Та въпросът ми е и тук ли, където скобите са съществена част от темата, ще се считат като знак, или не?И дали ако напиша века с римски цифри също ще се счита за знак(щото по бел така направих)?Малко се филмирах, но да попитам за всеки случай..
-
system_regulator
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не може да бъдат знак скобите ,това е смешно. Не се филмирайте толкова... Но за вековете съм почти сигурен ,че трябва да се пишат именно с римски ,а не с арабски(по литература може). Аз искам да попитам вие какво готвите от Възраждане ,защото темичките там са доста гадни и ако БРЦК-а , Раковски и може би "Църквата" са ясни ,то за другите много се колебая.
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Ми...аз нищо друго,освен тези ^ не съм подготвила + Ранното. . идва ми някак в повече за предварителен. xD
Иииии бтв .. за писането или четенето на теми ..
Целият първи срок писах , писах , писах . По 2 дена една тема , за да мога и да я уча едновременно .
Сега съм на яко преговори и наизустяване на плана кое след кое е .
Дано поне на изпита по история късметът ми заработи.. ^ ^
Иииии бтв .. за писането или четенето на теми ..
Целият първи срок писах , писах , писах . По 2 дена една тема , за да мога и да я уча едновременно .
Сега съм на яко преговори и наизустяване на плана кое след кое е .
Дано поне на изпита по история късметът ми заработи.. ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Аве, трябва да си напишете името или да изрисувате целия лист, за да бъде счетено за знак - какви скоби, какви римски цифри, кви пет лева 
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
И аз съм на принципа "По - добре да я прочета 3 - 4 пъти, отколкото да я напиша веднъж". Тия дни си направих планове, доста подробни и ще се мъча да ги науча..от тях за всичко се сещам.
Здравейте,
искам да попитам на изпита как точно да се поправя ако объркам нещо (година, дума, правописна грешка...), защото ми казаха, че скоба и вътре да се зачертае било знак, а видях че преди няколко отговора коментирахте точно за това.
искам да попитам на изпита как точно да се поправя ако объркам нещо (година, дума, правописна грешка...), защото ми казаха, че скоба и вътре да се зачертае било знак, а видях че преди няколко отговора коментирахте точно за това.
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Задраскваш го , но не много видно .
Поне аз така правя , а досега не ми е счетено за знак. ^ ^
Поне аз така правя , а досега не ми е счетено за знак. ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
Mimiito.O
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Така, да изкоментирам и аз всичко :д И аз готвя Средновековие, много ми е притеснено така, но прецених, че по-добре да знам добре малко теми, отколкото да уча много теми и да ми е каша.. А не мога да си отбера от Възраждане,защото доста са се падали.. И г-жата ми отказа да ми избере теми от Възраждане, защото си е до късмет.. Аз също не пиша темите, защото много време отнема, писах, когато си ги сглобявах и няколко съм упражнила. Сега ги чета и сядам и си правя план, не някакъв добре изглеждащ, а си драскам годините и ключови думи и изречения, за да мина в главата си през цялата тема - и фактите, и изводите. И разказвам на глас понякога. Най-трудно на мен ми е да помня териториалните разширения, опустошения, там където са много(Симеон например). Опитвам се по атласа да си ги представям като някакви групи, области там, ако са близко разположени и така.. И логическите връзки са ми малко зор, защото мразя да помня наизуст, но няма как. Също залагам на фотографска памет и си представям страницата - кое след кое идва, колко е параграфа като обем :д За скобите - на изпита казаха, че се считат като част от текста, а не като поправяне. Никой не е казвал за знак : ) Знам, че се драска с 1 черта и пишеш отгоре, когато ще поправяш. Само се чудя ако объркам само буква или членуване, нещо кратичко - драскам го и продължавам или дописвам думата грешно, драскам я и пиша отгоре? И последно - за темата за създаването - при мен е без славяни и прабългари, много накратко встъпителна част и започвам по същество.. Госпожата ми така ме инструктира, смятам да й се доверя, а и така си ми излиза 20 страници, няма начин просто да успея и ранна история да пиша.. Славяни и прабългари са ми отделна тема, също от 20стр 
-
Finnish girl
- В началото бе словото
Аз да ви питам ако заглавието на темата е "Териториално разширение на България в първата половина на 9 в." трябва ли да се пише за вътрешните реформи на хан Омуртаг примерно? Аз съм си ги включила в темата, но се замислих дали няма да ми смъкнат от оценката?
Писах ги накратко реформите при Омуртаг и при проверка не са ми зачертани...а знаете ли дали днес ще излезе разпределението на залите?
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
Вие тук историци ли ще ставате или прависти? Да си знам аз кой ми е конкурент хаха
))
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Мен ме брой към правистите. xD
-
kaloyanna
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
историци 
- CryAngel
- В началото бе словото
Finnish girl написа:Аз да ви питам ако заглавието на темата е "Териториално разширение на България в първата половина на 9 в." трябва ли да се пише за вътрешните реформи на хан Омуртаг примерно? Аз съм си ги включила в темата, но се замислих дали няма да ми смъкнат от оценката?
разбира се, че се включват - това е вътрешната му политика все пак
И мен ме бройте към правистите