[КСК 2013] Философия

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: [КСК 2013] Философия

Мнение от Nasecomix »

Няма квоти. И ти ли си за първо желание философия?
orange.
В началото бе словото
Специалност: философия.

Мнение от orange. »

да. : ))))))
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

orange. написа:...места за кандидатствалите с изпит по философия и съответно за тези, държали изпит по език...
Не знам, кой го измисли това - да се влиза Философия с 10 различни изпита. За какво са ни разни отпаднали от Правото, Кривото и още какво ли не, които напускат след първи курс и само хабят места?! Като си помисля от нашия курс, колко такива отпаднаха...
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

^ Не само с Философията е така, но и за Философията няма кандидати, а "трябва" да се напълнят тези места, лошото е, че доста често в едни културно и социално насочени специалности влизат хора, които изобщо не искат да се занимават с това, просто трябва да бъдат приети някъде ...

Иначе, от теб за първи път чувам за прависти във философията. Обикновено се насочват към МО, ПА, Политология, История (заради изпита), чувал съм и за Културология, но е доста рядко ...

Специално в моята специалност нивото/бала е високо, точно защото събира нереализираните прависти и психолози (ПА), докато при Европеистиката не е така и балът достига 19/35, което си е смешно ...
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Уффф, това, което ще кажа (напиша), вече съм го казвал (писал) във форума на други кандидат-студенти от минали КСК, но... какво да се прави...
Философията е специфична наука (ама че банално изказване :| ). Самото следване не е тежко, но човек трябва да е наистина мотивиран, за да изкара четирите години. За мен минаха много леко, а още по-леко мина магистратурата. На докторантурата видях истински зор едва последните шест месеца. Това е така, не защото съм особено дисциплиниран, а защо философията е нещо, с което наистина обичам да се занимавам. Ноооо, трябва и да се изкарват пари! След завършване, философът може да си работи тясно по специалността или като учител в средното училище (опазил ни Господ!), или да се занимава с научно-преподавателска дейност в СУ, БАН или някой от другите ВУЗ-ове в страната, в които има катедри по Философия (има на много места, даже в МГУ!!!). Уви, тъжната истина е, че в науката няма щатни места за всички. Научните проекти с чуждестранно финансиране в нашата област също са малко, макар че все пак има такива. В момента съм хоноруван преподавател и хонорара, който вземам от лекциите, ми стига само, да си платя такситата от Центъра до бл. 4 на ФФ (зад х-л "Плиска"). Аз лично, по време на следването си, след завършване и досега съм работил и продължавам да работя в сфера, която не е свързана с философията, но това ми позволява да си плащам сметките и да продължавам да се занимавам с научна работа. За мен философията е вътрешна потребност, част от това, което съм. Който не я приема за себе си по такъв начин, по-добре да не си губи времето с нея.
injiktoplqkto
В началото бе словото

Мнение от injiktoplqkto »

Добър ден!
На теста имаше въпрос относно едно стихотворение.
Някой може ли да ми каже кой е автора?
Благодаря!
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

Да, беше на Яворов, от стихотворението "На нивата". Цитатът беше :
И лучец еж,
водица пий -
И пак поглеж!
Дий...
Дий, воле, дий!
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Някой доволен от представянето си на 2-та изпитна сесия по Фил. и соц. науки? :faroah:
Колко от вас имат желание да следват Социология?
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

Аз лично не се явих на редовната сесия. Предполагам че балът ми ще е достатъчен с първата оценка.
А някой новоизлюпил се желаещ за ф-я? :D
Аватар
fyfif
В началото бе словото

Мнение от fyfif »

Аз, евентуално. :)
Искам да уча философия, защото ми е интересна и с интерес ще изучавам каквото и да е било. Единствено ме притеснява едно-след тези години какво ще стане от/с мен? Може би единственият начин да разбера е сериозно да навляза във философията, за да се 'преоткрия' и разбера каква е мисията ми на Земята :) Това е единствената ми надежда за 'след това' :р
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

Права си. Но.. от друга страна не можем да сме сигурни никога /ха-ха, много философско, няма що/. В крайна сметка специалности като право и медицина също не са еднопосочен билет към престижа и богатствата както смятат много от кандидатстващите там.
Ще си говорим след четири години отново. :D
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Nasecomix написа:Права си. Но.. от друга страна не можем да сме сигурни никога /ха-ха, много философско, няма що/. В крайна сметка специалности като право и медицина също не са еднопосочен билет към престижа и богатствата както смятат много от кандидатстващите там.
Ще си говорим след четири години отново. :D
Няма лесни неща на този свят или ако има, то често са преходни :)

П.С-Независимо какво си завършил- медицина, право, философия, психология, журналистика и т.н. ако не се буташ и ако не се бориш за това да си намериш работа и т.н., рядко някой ще дойде да те потупа по рамото и с широка усмивка да ти каже- искаш ли да работиш при мен, за петцифрена сума. Разбира се нерядко човек просто няма късмет и колкото и да е начетен и образован не може никъде да се позиционира, но пък не си струва страха от неуспеха да ни спре да опитаме
Аватар
fyfif
В началото бе словото

Мнение от fyfif »

Съгласна. Кой както си го направи. Дано всички, които искаме философия, ни приемат.. жалки са тези, които просто влизат някъде, за да имат ВИСШЕ.
Успех на всички! :)
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

Ще ни приемат, не се притеснявай, с този интензивен наплив. :P
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Аз имам един любопитен въпрос! Има ли разлика в това, дали записваш редовна или задочна форма на обучение?Примерно, ако запиша “Предучилищна и начална училищна педагогика” задочна форма - бих ли могла да заемам следните длъжности:предучилищен учител и начален учител?Идеята ми е дали имат еднаква стойност и задочната и редовната форма? Благодаря предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”