E, aз не съм от София,но съм близичко.Наистина си струваше ходенето и губенето във ФармацевтичнияНадежден Случай написа:Пифиела,сигурно и на моята работа рецензията е едно към едно с твоята. То и оценките са близо,де.Само не знам какво чудно са намерили в това,че човек с висока оценка си преглежда работата. И аз да бях от София,щях да и хвърля един поглед.
[КСК 2013] Връзки с обществеността
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- pifiella
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
-
tamarsaaD
- В началото бе словото
Хей, а някой с оценка над 4.50 дали ще иска книгоиздаване и журналистика ?
- ~Suzie
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Чорбар е!moniiiii написа:Относно мача, за кой отбор си Трансер? И внимавай, че имам роднини в ЦСКА!!!
Моята рецензия беше нещо от рода на "Има заявена позиция, анализиран е актуален политически проблем. Еднопланово, недостатъчни аргументи"
Нещо подобно беше. На мен друго ми направи впечатление обаче. Имах израз "вярата у младите" като У-то ми беше подчертано - тоест прието е за грешка. Всичките ми госпожи по БЕЛ са ме учили, че когато става въпрос за нещо "вътрешно" се употребява "у", а не "във". Поправете ме, ако греша...
Последно промяна от ~Suzie на 11 Апр 2013, 20:00, променено общо 1 път.
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."
John Green
And this is your life."
John Green
- pifiella
- Пишете, о, братя
Аз съм за журналистика,но тука си пиша!tamarsaaD написа:Хей, а някой с оценка над 4.50 дали ще иска книгоиздаване и журналистика ?
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
tamarsaaD написа:Хей, а някой с оценка над 4.50 дали ще иска книгоиздаване и журналистика ?
Сузи,явно грешно са те учили.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- ~Suzie
- Пишете, о, братя
Възможно е да не е правилно, да. Но ме е яд, защото в черновата си ми беше с "в", но в последния момент се усетих, че всъщност уж се пише с "у" и го поправих в беловата :ДНадежден Случай написа:tamarsaaD написа:Хей, а някой с оценка над 4.50 дали ще иска книгоиздаване и журналистика ?![]()
Сузи,явно грешно са те учили.Чудно защо са го отчели като грешка,може би по-скоро стилистична,отколкото правописна,защото "у" със сигурност се използва и е признато от речниците.
And this is your life."
John Green
And this is your life."
John Green
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ама чакайте... съвсем правилно си е.
"Вярата в младите" става двусмислица, трябва да е "у", ако си имала предвид нещо такова: "Вярата у младите все още не е угаснала и ги мотивира за търсене на алтернативи на... бла-бла-бла" (т.е. ако си имала предвид вътрешното усещане на съответните "млади", "у"-то си ти е съвсем на място).
Ако обаче е нещо като: "Дарт Вейдър заяви, че въпреки вярата в младите, която изпитва, ще ходи на пикник в подножието на Еверест" (сори, мозъкът ми е тотално изпържен днес), т.е. ако става дума за това, че някой друг вярва във въпросните млади, тогава е "в".
Ето една моя ужасно любима песен, която илюстрира втората част от идеята ми: http://www.youtube.com/watch?v=pwwIZaxSBDs.
"Вярата в младите" става двусмислица, трябва да е "у", ако си имала предвид нещо такова: "Вярата у младите все още не е угаснала и ги мотивира за търсене на алтернативи на... бла-бла-бла" (т.е. ако си имала предвид вътрешното усещане на съответните "млади", "у"-то си ти е съвсем на място).
Ако обаче е нещо като: "Дарт Вейдър заяви, че въпреки вярата в младите, която изпитва, ще ходи на пикник в подножието на Еверест" (сори, мозъкът ми е тотално изпържен днес), т.е. ако става дума за това, че някой друг вярва във въпросните млади, тогава е "в".
Ето една моя ужасно любима песен, която илюстрира втората част от идеята ми: http://www.youtube.com/watch?v=pwwIZaxSBDs.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- ~Suzie
- Пишете, о, братя
Да, да, да! Идеята ми беше като първия ти пример.
And this is your life."
John Green
And this is your life."
John Green
През доста перипетии и ужаси преминах по пътя до София, ама няма да разправям, щото е потресаващоChristine_Di написа:Пристигна ли??? Какво стана?
Сузана, ще те мятам като брашнян чувал !~Suzie написа:Чорбар е!moniiiii написа:Относно мача, за кой отбор си Трансер? И внимавай, че имам роднини в ЦСКА!!!![]()
и btw, @pifiella, като ти чета рецензията си мисля.. момиче, ти си на много високо ниво, бе !
”It's not just love for music, it's my passion. It goes beyond liking, and beyond a hobby, it's about a way of living. Music is essential to my life.”
Armin van Buuren
Armin van Buuren
- pifiella
- Пишете, о, братя
^И аз това си мисля.tranceRR написа: и със сигурност нямаше да сбъркат, ако ми бяха подарили още някоя-друга десета към оценката..
Е сегаtranceRR написа: pifiella, като ти чета рецензията си мисля.. момиче, ти си на много високо ниво, бе !![]()
Не знам,може просто да са били впечатлени от грамотността ми.
Скромно,скромно го раздавам...
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Те и от моята грамотност бяха впечатлени, ама дотам..pifiella написа:Е сега![]()
Не знам,може просто да са били впечатлени от грамотността ми.![]()
Скромно,скромно го раздавам...
”It's not just love for music, it's my passion. It goes beyond liking, and beyond a hobby, it's about a way of living. Music is essential to my life.”
Armin van Buuren
Armin van Buuren
- Персей
- Пишете, о, братя
- Специалност: Магьосничество с елфически езици
- Курс: трети
Тук си абсолютно права. Точно в момента не е много лесно да си намериш свястна работа, защото частният сектор го закъса доста, а и държавата не е в цветущо състояние. Предвид неразвитата икономика на България и бушуващата криза в Европа, не знам дали нещата ще се оправят в близките години. А и за отвратителното връзкарство и корупция в някои сфери (всъщност в почти всички сфери, особено държавните институции), даже не ми се отваря дума. Това са двете неща, които най-много пречат на България да се оттласне от дъното. Кофтито е, че двете ми любими държави в Европа, Испания и Италия, също го закъсаха икономически, така че вече няма и къде да емигрирам.Търговецът на кристал написа:Пак казвам - пиша го от позицията на човек, който е завършил 2 висши в СУ - журналистика и социология. Звучи като много добра комбинация, нали? Да, именно. На хартия е така. Освен това не съм нито глупава, нито саката (само малко кьорава, ама какво да се прави) - и не можах да си намеря работа. Така че реализацията с каквато и да е специалност в България в момента е под голям въпрос и нещата опират до огромна степен до късмет.
Иначе и в актьорската сфера си има проблеми - мои приятели сега завършват/наскоро завършиха НАТФИЗ и не им е лесно да пробият в професията, но то в момента навсякъде е трудно.
Не притежаваме ний щит за пред смъртта:
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
Персей, приехаме да уча журналистика в Комплутенсе в Мадрид. Заминах, постоях малко, върнах се и сега кандидатствам в България, а аз съм човек, който ОБОЖАВА Испания, испанците, испанския... абе всичко. (Даже след 1 седмица пак заминавам натам за малко).
Та до всички, които в момента са се запътили към Испания: стойте си тук. И те не са в перфектно дъстояние и не си заслужават парите, които ще похарчите там. П.с Комплутенсе е най-добрият, стар и тн университет в Мадрид. Точно както и СУ в София. Представям си какво щях да говоря, ако бях учила на друго място. :д
Та до всички, които в момента са се запътили към Испания: стойте си тук. И те не са в перфектно дъстояние и не си заслужават парите, които ще похарчите там. П.с Комплутенсе е най-добрият, стар и тн университет в Мадрид. Точно както и СУ в София. Представям си какво щях да говоря, ако бях учила на друго място. :д
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да се обзаложим ли?Персей написа:... така че вече няма и къде да емигрирам.
Така като те чета, и при теб вероятно ще се окаже въпрос на време. Леле, ако знаеш колко странно ми звучи, че съм... емигрант. Никога не ми беше хрумвало, докато в един момент не ми писна тотално, генерално и - подозирам - необратимо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
Ти къде живееш?Търговецът на кристал написа:Да се обзаложим ли?Персей написа:... така че вече няма и къде да емигрирам.
Така като те чета, и при теб вероятно ще се окаже въпрос на време. Леле, ако знаеш колко странно ми звучи, че съм... емигрант.