[КСК 2013] БЕЛ

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Re: [КСК 2013] БЕЛ

Мнение от Nemalp »

NicoletteB написа:
Finnish girl написа:
Grigorov написа:Аз самият влязох в Алма матер със сравнение на цитати между Ботев и Далчев, така че, който се е престрашил да избере тях, има виртуална почерпка от мен :cheers:

Аз, аз! :D Епопеята честно казано хич не и обърнах внимание. Като чух Ботев и Далчев много се зарадвах. И двамата автори ги познавам отлично бих казала. Направих доста сравнения, както по зададените цитати, така и като цяло за творчеството им, за други техни стихотворения. Цитати също доста съм писала. Общо ми излезе 8 страници и половина. Да, може да не е достатъчно за кой знае каква оценка, но мисля, че се справих добре. Поне аз съм доволна от себе си :)
Виртуално High five, аз също писах съпоставка. Явих се на късмет и нямам никакви очаквания, но мога да кажа, че очаквах нещо много по-страшно.
Айде и аз да се присъединя към вас. За този изпит имах три желания - в никакъв случай не исках Вазов, Ботев и Алеко ... Ще се прекръстя на Късметко или Каръкчо :lol: . Та, писах по цитатите, на пълнеж го докарах, само трябва да се излъжат да ми пишат една тройка, не че ще върна повече, ама ме съмнява ...

Btw, бях изненадан, когато няколко човека излязоха в началото и после след 20 минути още няколко. Все пак не е История ... Иначе, в моята стая един маняк по едно време като вика "може ли още листи" и цялата стая онемя, при положение, че бяха минали само 2-3 часа и той беше свършил книжката ... Не знам как го правят това ...
Аватар
nominasuntodiosa.
В началото бе словото

Мнение от nominasuntodiosa. »

Чудех се обикновено след колко време излизат резултатите от предварителните изпити? 10 дни?
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

nominasuntodiosa. написа:Чудех се обикновено след колко време излизат резултатите от предварителните изпити? 10 дни?
Горе-долу, да.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
CryAngel
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от CryAngel »

Страхотни теми!

Аз заложих на Иван Вазов :P
Изображение
Аватар
Serenity_
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от Serenity_ »

Nemalp написа: За този изпит имах три желания - в никакъв случай не исках Вазов, Ботев и Алеко ...
Хехе, аз пък много исках Алеко и Ботев, но не и Вазов... ама уви, падна се. Темата беше много хубава като формулировка. Жалко, че нямах стабилна подготовка по нея, а не ми се искаше да пиша общи приказки с цел да достигна определен обем. Така аз също се "хвърлих" на цитатите. За първи път писах по втори вариант. Доста рискован избор и все пак по-добре, отколкото да не се пробва изобщо. Поне според мен. Аз бях в 272-ра зала. Там бяхме доста хора - 130 човека, но нямам оплаквания относно шума.
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

Ех, да ги бяха дали миналата година на предварителния тези ...

Хубави теми са ви се паднали, според мен ще има доста хора с висок резултат, защото Епопеята се знае, а и цитатите са доста благодатни. За хората, които за първи път са писали по цитати на изпита - спокойно, и аз бях като вас и ми писаха 3.75, което за мен тогава си беше постижение :) Надявам се да сте се справили по-добре от мен де и стискам палци да не ви бавят цяла вечност оценките ^^
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от ivencetencety »

Резултатите от изпита по журналистика ни ги бавиха 19 дни. Дано тук ни пожалят по-бързо. ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Аватар
elu
В началото бе словото

Мнение от elu »

Нека и аз да се изкажа за изпита :mrgreen:

Темата малко ме разочарова, не исках Вазов. Писах де, но доста малко в сравнение с повечето (5 стр.). Не очаквам висока оценка и сигурно ще се ходи на редовния, дано тогава се падне нещо, което ми се нрави ;д Направи ми впечатление, че доста от хората около мен писаха по втората тема, явно Вазов не е мн предпочитан от вс ;д Дори едно момиче се отказа още в началото..странно :roll:
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика

Мнение от trichkova »

nominasuntodiosa. написа:Чудех се обикновено след колко време излизат резултатите от предварителните изпити? 10 дни?
Ние си чакахме резултатите от журналистиката 3 седмици, а бяхме 600. Успех с чакането. Убийствено е. Но дано да си заслужава и всички да сте с високи оценки
Finnish girl
В началото бе словото

Мнение от Finnish girl »

И аз мисля, че няма шанс да излязат резултатите за 10 дни, освен ако много хора не са си тръгнали директно, без да са писали. Иначе, аз моя резултат ще го проверя след изпита по история, който е на 21...дори и по-рано да са излезли, няма да ги гледам, че ме е страх... :D
Аватар
elu
В началото бе словото

Мнение от elu »

И аз мисля така да направя, то и без това квато и да е преди изпита по История едва ли ще седна да уча по БЕЛ, само ще се ядосам/зарадвам/разочаровам (в зависимост от оценката :mrgreen: )
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Когато 92 кандидатствахме бях на изпит в неделя, както и вие, те май винаги в неделя ги слагат и след това не първата сряда след изпита, а втората, точно след 10 дни оценките вече бяха факт. Миналата година като отново кандидатствах излязоха на в петъка /втория след изпита/ значи малко повече дни.

Иначе някой по-горе беше попитал как е възможно- ами възможно е, аз почти винаги искам допълнителни листа, но това не трябва да бъде критерий. По история изписах 27 станици, но имах чернова, пиша едро и с доста разстояние между редовете, оставям и поле и въобще хич не пестя хартия. Също така си зависи и от изказа, някои хора са лаконични, други като мен се чудят как да си съкращават изреченията, за да се разбере какво се има предвид. Не го мислете, на изпит винаги има такива, които се изнизват и според мен повечето го правят не толкова защото не знаят нищо от темата, а защото поназнайват някакви откъслячни неща и не им се занимава да седнат малко да помислят, да погледнат встрани и да напишат нещо.
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО

Мнение от moniiiii »

Аз да ви кажа много исках Вазов или Ботев или Алеко или Елин Пелин, на Под игото най-много щях да се зарадвам. Но пък бях супер спокойна (може би защото бяха излезли резултати от Журналистиката и ми е доста добра оценката(5.63)), а Бел ми е резервен вариант и отидох общо взето, защото бях вече подала документите, а и все пак заради това съм дошла в София..и резултата от спокойствието ми-11 листа... Бях единствената, която поиска допълнителни листи.Много съм доволна от себе си наистина,защото мислех, че нищичко не знам, но просто случих на прекрасна тема. И се сетих някакви супер големи подробности, които не очаквах, цитирах и някои критици.. Не знам каква ще ми е оценката, но съм горда и доволна от себе си, а смятам, че това е най-важно :)
бай дъ уей 272 бях :) :rr:
trichkova
От дъжд на вятър

Мнение от trichkova »

moniiiii написа:Аз да ви кажа много исках Вазов или Ботев или Алеко или Елин Пелин, на Под игото най-много щях да се зарадвам. Но пък бях супер спокойна (може би защото бяха излезли резултати от Журналистиката и ми е доста добра оценката(5.63)), а Бел ми е резервен вариант и отидох общо взето, защото бях вече подала документите, а и все пак заради това съм дошла в София..и резултата от спокойствието ми-11 листа... Бях единствената, която поиска допълнителни листи.Много съм доволна от себе си наистина,защото мислех, че нищичко не знам, но просто случих на прекрасна тема. И се сетих някакви супер големи подробности, които не очаквах, цитирах и някои критици.. Не знам каква ще ми е оценката, но съм горда и доволна от себе си, а смятам, че това е най-важно :)
бай дъ уей 272 бях :) :rr:
Мони, на този изпит също ще ги смажеш (както ме смаза и мен по журналистика ). Пак ще имаш над 5.5. Сигурна съм :)
loving_girl
В началото бе словото

Мнение от loving_girl »

Извинявам се ако повтарям нечий въпрос, ноо: в какви специалности може да се кандидатства с БЕЛ и може ли с матура БЕЛ? (think)
[*][*]Remember, remember the 5th of November..[/i][/b]
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”