Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Какво искате да учите?
АНГЛИЙСКА ФИЛОЛОГИЯ !! 
Английска филология
))
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
-
halfdevil
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
аз искам като второ Политология,трето Българска филология .... искам да попитам ако не ме приемат по първо желание и се запиша примерно българска филология дали мога на следващата година да ида на изпита по история отново и да запиша Право, но да продължа с филологията ? 
- Mondscreen
- Паисий
Не. Не можеш да учиш 2 специалности, които са държавна поръчка (тоест в държавен университет). Можеш да кандидатстваш отново и да се запишеш в новата си специалност, мисля че можеш и да се прехвърлиш при добър успех, но като цяло е сложна процедура, пък и пак ще започнеш от първи курс. Най-лесният начин е да си кандидатстваш втори път за желаната специалност, никой няма да ти пречи. Ако искаш да следваш 2 специалности едновременно, едната трябва да не е държавна поръчка (тоест в частен университет).halfdevil написа:аз искам като второ Политология,трето Българска филология .... искам да попитам ако не ме приемат по първо желание и се запиша примерно българска филология дали мога на следващата година да ида на изпита по история отново и да запиша Право, но да продължа с филологията ?
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
halfdevil
- В началото бе словото
Благодаря за бързия отговор...попитах ,тъй като бях чувала ,че може две години след като започнеш образованието си да се запише втора специалност и в мен се зароди въпросът дали може след една година да се случи това,но явно са ме заблудили

- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Можеш пак в СУ, но ще си платено. А и мисля, че с правото нещата са по-сложни..
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
Sherinka
- В началото бе словото
- Специалност: изобразително изкуство
Здравейте 
Харесала съм си 2 специалности:
Начална и предучилищна педагогика и изобразително изкуство .
Някои да каже по какво са изпитите и има ли подготвителни курсове?
Завършила съм средното си образование преди 5 години с профил изобразително изкуство -стига ми толкоз почивка искам да продължа. Ще съм ви много Благодарна ако споделите с мен малко важна информация
Завършила съм средното си образование преди 5 години с профил изобразително изкуство -стига ми толкоз почивка искам да продължа. Ще съм ви много Благодарна ако споделите с мен малко важна информация
-
RSimeonovVn
- В началото бе словото
Здравейте!Лично аз съм се насочил към специалността Политология 
Възможно е, моя колежка е право задочно първа година и политология втора- и двете специалности са в СУ. Много хора твърдят, че е невъзможно, но пък очевидно не е така и други колеги имам, които са с по две специалности и не е като да са все в частни университети.halfdevil написа:аз искам като второ Политология,трето Българска филология .... искам да попитам ако не ме приемат по първо желание и се запиша примерно българска филология дали мога на следващата година да ида на изпита по история отново и да запиша Право, но да продължа с филологията ?
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Друг е въпросът защо искате да имате "щастието" да учите 2 специалности
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Мазохисти всякакви. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Първо да изчакаме да видим оценките, да видим какво може да учим, пък след това какво искаме... 
- Biondetta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
За рисуването беше натюрморт или някаква цветна задача, а за педагогиката сигурно може с няколко предмета БЕЛ със сигурност! Погледни в сайта, там мисля, че имаше точна информация! Успех!Sherinka написа:Здравейте
"Погиб поэт! - невольник чести -
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой! ..."
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой! ..."
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Курс: първи
Аз ще си кандидатствам история, въпреки че ми се налага да лъжа, че ще уча право. Писна ми да ми казват "Абе ти учителка ли ще ставаш с тая история" или пък като кажа "история" настъпва неловко мълчание и следва "аааааа...ми то това....много интересно"
Казвам право вече и да минава.. 
Здравейте,
Искам да питам кои са специалностите, в които мога да вляза с изпит по английски език + оценка от матура по БЕЛ? Или с оценките от матурите по БЕЛ + английски език? Не можах да се оправя в сайта.
Благодаря предварително.
Искам да питам кои са специалностите, в които мога да вляза с изпит по английски език + оценка от матура по БЕЛ? Или с оценките от матурите по БЕЛ + английски език? Не можах да се оправя в сайта.
Благодаря предварително.