[КСК 2013] БЕЛ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Re: [КСК 2013] БЕЛ
В такъв случай - лудите,те да са живи (и по възможност много)! 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оле, и двете теми са страхотни! Специално тази за Вазов е една от най-стандартните, дето се дъвче ли, дъвче още в училище и всеки би трябвало да може да пише по нея. Наистина лесно формулирана. И цитатите ми харесват, чак се радвам, че не кандидатствам сега, понеже щях да съм едно малко буриданово магаренце, изправено пред двете теми.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Grigorov
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз самият влязох в Алма матер със сравнение на цитати между Ботев и Далчев, така че, който се е престрашил да избере тях, има виртуална почерпка от мен 
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Хей, дано днес с това дъжновно време, да ви е вървяло по повода. Аз снощи ви полях изпита предварително :Р и се надявам и това да ви е донесло късмет, хаха. Сега гледам темите и малко ме шашнаха, епопеята не ми е любима и цитатите не ми допадат особено. Както и да е, моето време за това е минало. Кажете вие по-подробно ако може как мина, по кое писахте и най-вече какво. 
-
Finnish girl
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Grigorov написа:Аз самият влязох в Алма матер със сравнение на цитати между Ботев и Далчев, така че, който се е престрашил да избере тях, има виртуална почерпка от мен
Аз, аз!
- Vani
- В началото бе словото
ivencetencety, аз не можах да те позная, просто защото всичко ми беше насън.
.
- shinediamonds
- В началото бе словото
Аз заложих на "Епопея на забравените". Обичам Далчев и Ботев, но ако трябва да ги съпоставям единственото, което ще се получи е една пъъълна каша.
Изписах 4 листа, свързах много неща и общо взето се надявам да не съм от тези 50%, които имат двойки

Последно промяна от shinediamonds на 07 Апр 2013, 19:53, променено общо 1 път.
"Грешна беше тая жена, ала беше хубава"
Йордан Йовков.
Йордан Йовков.
- Vani
- В началото бе словото
Аз също писах за "Епопея на забравените". Надявам се да съм се справила. Успех на всички.
В интерес на истината не очаквах Вазов, мислех си за Тютюн дори и всички останали, дори имах чувството, че ще се падне Вапцаров.
СУ отново ни изненада. 
- Mondscreen
- Паисий
И аз заложих на Епопеята. Дали тя обаче е заложила на мен? ... Сложен въпрос. 
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Vani
- В началото бе словото
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
И аз се оглеждах , но хем много ми се спеше, хем съм и болна и ми беше лошо. ; /Vani написа:ivencetencety, аз не можах да те позная, просто защото всичко ми беше насън..
Седях някъде по-отзад btw. xD
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
- Vani
- В началото бе словото
Аз бях отпред
Бях с една фр, бях с дънки, черни боти и синя риза и син шал. Ами то е вече минало 
"И животът като бaснята се цени не по дължината си, а по съдържанието." - Луций Сенека
- SaraCharis
- В началото бе словото
Mondscreen написа:И аз заложих на Епопеята. Дали тя обаче е заложила на мен? ... Сложен въпрос.
и аз заложих на Епопеята, ще видим какво ще излезе от тези 6 страници и половина ....
Най-важното нещо в този свят е да знаеш своето място и своята цена. Всичко друго са илюзии- те идват и си отиват винаги драматично.. . .!
И аз избрах Епопеята, като цяло и другата тема (цитатите) ми хареса, защото харесвам и Ботев, и Далчев, но прецених, че по първия вариант бих могла да напиша повече чисто като обем и избрах нея.
-
NicoletteB
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Виртуално High five, аз също писах съпоставка. Явих се на късмет и нямам никакви очаквания, но мога да кажа, че очаквах нещо много по-страшно.Finnish girl написа:Grigorov написа:Аз самият влязох в Алма матер със сравнение на цитати между Ботев и Далчев, така че, който се е престрашил да избере тях, има виртуална почерпка от мен
Аз, аз!Епопеята честно казано хич не и обърнах внимание. Като чух Ботев и Далчев много се зарадвах. И двамата автори ги познавам отлично бих казала. Направих доста сравнения, както по зададените цитати, така и като цяло за творчеството им, за други техни стихотворения. Цитати също доста съм писала. Общо ми излезе 8 страници и половина. Да, може да не е достатъчно за кой знае каква оценка, но мисля, че се справих добре. Поне аз съм доволна от себе си