[КСК 2013] Журналистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: [КСК 2013] Журналистика

Мнение от Надежден Случай »

Няма проблем. Бях почти сигурен,че става въпрос за Смоуки,но без гражданска застраховка не смея да правя заключения,та те познавам почти ееееееей тооооооолкова мъничко. :mrgreen: Въпреки критиките ми към може би най-всепризнатите им албуми,Рейдиохед заслужават шанс,ако не си ги слушала,вероятно няма да останеш разочарована. :D
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Pablo Honey е като албум на посредствени третокласници, на които дори и в голямото междучасие не им позволяват да се изявят, в сравнение с това, което следва в дискографията на Radiohead.

The Bends е в пъти по-добър, а OK Computer е преходът от типичния алтърнатив рок към истинското им призвание - те просто не са група за един стил, защото могат всеки (който си струва да се слуша). Комплицираността е овладяна до съвършенство.

Малко са големите им фенове (не казвам, че ти твърдиш, че си, по принцип имам предвид), на които някой от първите три албума им е най-любимият. Моят топ 3 е In Rainbows, Amnesiac и The King of Limbs, следвани от Kid A.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Надежден Случай
Плиний Стари

Моята главна забележка към Kid A е повече към критиците,които толкова много го превъзнесоха,че когато го чух останах...разочарован до немай къде. Аналогия е Sounds For The Deaf,едва ли не го изкарали албума на десетилетието,а то се оказа един не лош,но в никакъв случай изключителен албум. Не мога да кажа дори,че съм фен на Radiohead,камоли да съм голям фен,но чух някоя и друга песен,които ми харесаха,реших да им дам шанс,и просто споделям впечатленията си. Все пак музикалните вкусове са строго субективни,а на мен стилът им след OK Computer просто не ми допадна.
Sunshine or ain't.
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Е, то като е излязъл Kid A, сме били на 7-8 години, така че какво те бърка тогава какво са казали критиците :) А реакцията е лесно оправдана - като твърде рязък обрат им се е сторил спрямо предишното звучене (явно и при теб е станало така). Пък и да - няма смисъл да се убеждаваме един друг за неща, свързани с изкуство, защото субективизмът е с примат, но от дискусии глава не боли (много). :bounce:
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Надежден Случай
Плиний Стари

Едно нещо обаче съм признал на Radiohead и то е точно това,което ти спомена. Мнооооого,ама наистина много малко са изпълнителите,в какъвто и да е жанр,чиито по-късни албуми са по-тачени от феновете,отколкото първите им две-три издания. А и няма как да не ги харесвам поне малко,защото все ме подсещат за един от най-добрите епизоди на South Park. :mrgreen:
Sunshine or ain't.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Киреее, какво си се разписал пак бе хахахх
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

arebe
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от arebe »

Има ли начин да отида да видя защо ми е такава оценката ?

Edit : как се оформя бала ? Устния изпит също ли се умножава по 2 или ?
Аватар
stacey_dh
В началото бе словото
Специалност: нямам
Курс: кандидат-студент

Мнение от stacey_dh »

Delyan_Elmo написа: Кандидат-студентите могат да идентифицират писмените си работи от изпита по:

ЖУРНАЛИСТИКА

(първа кандидатстудентска изпитна сесия)

в двудневен срок – на 10 (сряда) и на 11 (четвъртък) април 2013 г.

от 10,30 до 12,30 и от 13,30 до 16,00 часа

във Факултета по журналистика и масова комуникация, зала № 29
По този начин можеш да си видиш рецензията, но не е на сто процента сигурно, че ще разбереш защо ти е такава оценката.
А колкото до балообразуването, то се получава като събереш два пъти оценката си от писмения изпит по журналистика с един път оценката от устния изпит по журналистика, на който те допускат само ако на писмения имаш над 3 и 50; заедно с един път оценката ти от матурата по български и един път оценката ти по история, като ако си карала матура се взема матурата, ако не - оценката от дипломата. Най-високия бал е 30 и с него можеш да кандидатстваш и за трите специалности, които са във факултета по журналистика (ПР, журналистика и книгоиздаване) (:

ПП: Браво, Деляне! За това, което си написал наистина заслужаваш оценката си. Само напред. (:
Вятърът ни галеше,
морето пускаше шеги.
Усмихнати си обещавахме,
да не оставаме сами.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Сладури, някой да е ходил във ФЖМК на курс ? :)
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Аватар
stacey_dh
В началото бе словото

Мнение от stacey_dh »

Аз лично нямах средствата, времето и общо взето желанието за каквито и да е курсове и уроци. Подготовката ми се състоеше от четене на различни книги за журналистиката.
Вятърът ни галеше,
морето пускаше шеги.
Усмихнати си обещавахме,
да не оставаме сами.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Колко изкара?

Аватар
stacey_dh
В началото бе словото

Мнение от stacey_dh »

4.88
Вятърът ни галеше,
морето пускаше шеги.
Усмихнати си обещавахме,
да не оставаме сами.
Аватар
shinediamonds
В началото бе словото

Мнение от shinediamonds »

Хелоу и от меен. :D Изкарах 3.25. Разбира се, че не съм доволна, писах за протестите, че развалят стария свят и създават нов. Имах аргументация и изобщо много неща, но това ,че не беше оригинално ми изигра лоша шега. Ще се явя и на редовния, дано там успея :)
"Грешна беше тая жена, ала беше хубава"
Йордан Йовков.
Аватар
stacey_dh
В началото бе словото

Мнение от stacey_dh »

Аз също писах за протестите. Колкото и досадно да е, че всички медии го коментират, всъщност е доста актуално. Особено във Варна. Но аз по-скоро засегнах темата, след всичко, което правят тези хора вярват ли наистина в прекрасния нов свят, за който се борят. Идеята ми беше от масата да извадя единицата, защото няма как по-добре да се докоснеш до тези протести, ако не поговориш с хората, които са там. Показах живота на една жена и едно момиче (това са реално съществуващи личности). По-възрастната жена получава сметка за ток по-висока от пенсията й. Децата са в чужбина и искат да й помогнат, но тя се срамува от този факт. Всъщност за мен тя не беше на протеста, защото има очаквания, а просто от отчаяние... А момичето въпреки че е младо се бори, за да остане в България. И дори наивно тя иска да направи света в страната прекрасен. Доволна съм от резултата си, дори не съм го очаквала, като знам как режат на предварителни, само се молех да не съм скъсана. Все пак ще се явя на редовен изпит.
Вятърът ни галеше,
морето пускаше шеги.
Усмихнати си обещавахме,
да не оставаме сами.
Аватар
shinediamonds
В началото бе словото

Мнение от shinediamonds »

Браво!Очевидно не съм погледнала на протестите от правилната гледна точка. Аз се надявам да успея на редовната сесия. :D
"Грешна беше тая жена, ала беше хубава"
Йордан Йовков.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”