[КСК 2013] Журналистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Vani
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2013] Журналистика

Мнение от Vani »

Радвайте се! Аз ходих 4 пъти на уроци и имам 2, което ме учудва, тъй като включих актуални обществени проблеми. Интересно ми е да видя работата си, защото как ще знам какво да коригирам?!
"И животът като бaснята се цени не по дължината си, а по съдържанието." - Луций Сенека
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от kittyondrugz »

Вани,и да я видиш пак няма да знаеш.Миналата година ходих да си я видя.Имаше един ред(!!) рецензия.Пишеше нещо от сорта на ''Лош стил.Малки грешки в пунктуацията''..и толкоз.Проверителите няма да са там,за да ти обяснят какво не им е харесало.Хората,които ще ти дадат да си видиш работата нямат и идея защо оценката ти е такава.
Психология,първи курс.
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика

Мнение от trichkova »

Има ли надежда да са ни объркали оценката при внасянето и? ХАхаха шегувам се, разбира се. Въпреки че познавам един такъв случай, но да кажем, че това е 1 на 10 000
Аватар
Vani
В началото бе словото

Мнение от Vani »

Ужас. За всеки е супер относително. Чух, че зависи и кой ти проверява работата, дали ти е първа или последна... Явно всичко е възможно. Този "нов свят" никак не е прекрасен за мен. :D
"И животът като бaснята се цени не по дължината си, а по съдържанието." - Луций Сенека
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

trichkova написа:pifiella, колко имаш?
4,75
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
stacey_dh
В началото бе словото
Специалност: нямам

Мнение от stacey_dh »

И аз искам да си видя рецензията, но съм чак от Варна. Гадно е, че задължително трябва да си ти, не може приятел или роднина, дори ако носи копие от лична карта.
Вятърът ни галеше,
морето пускаше шеги.
Усмихнати си обещавахме,
да не оставаме сами.
Аватар
Delyan_Elmo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Delyan_Elmo »

За съжаление за хората,които живеят далеч от София е адски сложно и скъпо да дойдат за да си погледнат рецензията. В такъв случай,разбира се,не си заслужава. Идеята ми беше по-скоро насочена към хората,които имат възможността да не я пропиляват,но не смятам,че ако някой не си види рецензията ще изживее остатъка от дните си в тъмнина и липса на просветление за мотивацията на дадена оценка^^

Аз лично писах за Сизиф и неговият прекрасен нов,никога ненастъпващ прекрасен свят,за платоновия мит за сенките,пещерата и прозрението,за традиционния европейския начин на мислене,водене на преговори и дипломация и този на САЩ,за голяма част от историческите събития през 20 век,обвързани,чрез съпоставяния,преплитания и съвпадения със ситуации от нашата епоха. За революциите,тяхната наивност,безумие и предначертан крах. За конфликта революция-еволюция и неспособността да ни откриваме самите себе си в миналите ни проявления през вековете. Митът за Сизиф се явяваше като основна тема,около която градих останалия текст. Никога не съм ходил на уроци за изпита и продължавам силно да вярвам,че парите хвърлени за частни уроци,курсове и прочие с цел подготовка за изпита по журналистика са най-безцелно изхарчените кинти. Частните ни уроци стоят по лавиците,рафтовете и библиотеките^^
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Евала, Деляне.
Не толкова за оценката, колкото за написаното (макар и тук само да го маркираш) - тя си е закономерно следствие от него.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Браво и за това,че пишеш по моята пунктуация. Шнур за отминаването след запетая! :mrgreen:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Soulsavers
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Soulsavers »

Delyan_Elmo - Не знам защо,но свързвам поста ти с песните на Pink Floyd,ако случайно ги слушаш значи е разбираемо :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Надежден, свиквай - ще ти се наложи да пишеш по "новата" пунктуация. Още първата година Константинова по ИБЖ ще ви накара, без значение коя специалност си. Но така е и редно, де - то си е универсално прието, а и е много по-прегледно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Надежден Случай
Плиний Стари

Нали революция искат хората,какво по-бунтарско от това? :mrgreen:
Sunshine or ain't.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ееее... още малко и ще искаш да ти позволят и рок да слушаш! Бийтълс, какъв ужас!!!
Не, сериозно - това не е от "лошите" правила.
...
Ама да ти имам и революцията, честно. :)
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е то революцията е вече факт - стотици журналисти са скарани с правилата за писане. Отворете сайт или вестник или каквото там се сетите. И не е само правопис, а конструкция на изречение, ползване на разни думички не където трябва. Всеки ден вечерям точно в 7. Винаги гледам новините на БТВ. Не помня кога е имало издание, в което не съм се изсмял на някоя тяхна глупост.

За вестници... нашите купуват Телеграф и го чета заради криминалната хроника... е там такива неща... имам албум у фейсбук посветен на най-шантавите и непрофесионални заглавия. Вкл. с ползване на жаргони, разговорни термини, диалектни думи и т.н.

Тъй че тва за запетайката хич не е проблем. Има къде-къде... Намерили сте за кво да се заспорите.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Надежден Случай
Плиний Стари

Бийтълс си е направо поп,ама 'айде,няма да се захващам толкова. :roll:
Sunshine or ain't.