Еднополовите бракове

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Еднополовите бракове

Мнение от FloWersOfEviL »

Надежден Случай написа:Хипотетично: аз съм влюбен в котката си и искам да се оженя за нея,дали ще може да уредите нещичко и за нас?
С тази си аналогия ме отказа да те приемам насериозно в дискусията..

И въобще.. за съжаление тази тема прекалено много взе да приича на старата.. Започна много добре, факт, но после.. се започна с абсурдността и четенето през редовете..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Тя е абсурдна сама по себе си още от първия ред. Минавал съм през подобни "рационални" дискусии доста пъти,че да знам как ще завърши. Това е и причината,ако не си забелязала,през последните две страници да се опитам да покажа всячески,че загубих интерес към спора,защото нито аз ще се съглася с "факта",че всички сме равни и еднакви,още по-малко пък вие ще приемете реалността,която виждаме всеки ден - хората не са равни,хората не са еднакви,хората не тръгват и не приключват на равни начала,няма и изгледи поне докато ние сме живи това да стане. А Кристо да не бърза с предричането на бъдещето,че не една и две прогнози за били разбивани на пух и прах през годините,а тъй нареченото прогресивно мислене ще ни докара до електронни чипове в тялото,така че no thanks.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Стига бе, хора... естествено, че не всички сме еднакви. Въпросът, поставен тук, е не дали всички трябва да сме еднакви, а трябва ли всички да имаме равни права.
Никой не казва, че трябва да изпадате в умиление при вида на двойка гейове (за лесбийки няма да споменавам, че там има други фактори намесени). Но фактът, че не ви кефят никак, основание ли е да им откажете нещо, което ви е дадено като право по закон?
Ми не е.
Защо тогава продължаваме да се въртим около субективните, личните, вътрешни причини? Ако един човек е хомофоб и изпитва неприязън при идеята за хомосексуална двойка, то това не може (нито е нужно) да се изтръгне от него с какъвто и да е екзорсизъм. Но това не би следвало да влияе на умствените му способности и да възпрепятства рационалната му мисъл.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Мила написа:Темата малко се е изместила, но относно гледната точка на fak:

Смятам, че институцията "брак" с всичката ѝ присъща символика трябва да бъде достъпна за всички личности. Да кажеш на някого да сключва съюз, който е съвсем като брака, ама няма да се казва така, защото сключващите го са от един пол и са недостойни да използват тази дума, също е дискриминация.
При това доста грозна.
ako бех администраторка, директно щях да те бамна.
:mrgreen:
Човек колкото и да се опитва да се изразява внимателно и деликатно, толкова повече започвате импровизирано да му пъхате гняс в устата.

не съм определяла хомосексуалността като недостойна за понятието "брак".

Казах, че е от различно естество.
Както фактическия брак между мъж и жена е различен от официалния брак.

момчето с котката да си намери коза. извратеняк
la douleur exquise
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Грозна картинка се получава с тая тема...

Два остри камъка брашно не мелят.
Надежден случай написа:Това е и причината,ако не си забелязала,през последните две страници да се опитам да покажа всячески,че загубих интерес към спора,защото
Ами като си загубил интерес, може би е най-рационално да спреш да пишеш?!
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Надежден Случай
Плиний Стари

Ще спра да пиша когато някои хора спрат да дават неща,които и без това не са им в изобилие.
Sunshine or ain't.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

А Кристо да не бърза с предричането на бъдещето,че не една и две прогнози за били разбивани на пух и прах през годините,а тъй нареченото прогресивно мислене ще ни докара до електронни чипове в тялото,така че no thanks.
Аз не съм синоптик, че да си казвам бъдещето, според кефа. Това което казах е неминуемо, не защото съм го казал, а защо просто си е така. Вече се случва по света. Не са се консултирали с мене дали ме кефи или не.

Инак това с чиповете не е прогресивно мислене, то е обратното. Прогресивното мислене = повече права. Слагане на чип = по-малка права. Няма как да стане.

Да не говорим, че не винаги нещо приемано като "антиутопично" е вредно. Няма лошо престъпници и луди да имат чипове. С какво са по-добри от животните, които сега имат чипове? Предпочитам полицията да знае къде са всички убийци, вместо да нямат идея.

Но е безумно, как прогресивното мислене се приема като лошо нещо. Като измислиха пържените картофи, ревахте ли, че прогресивното мислене в кулинарията ще ви прецакава правата? Глупости на търкалета. Не ползвайте термини, които не разбирате.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Персей
Пишете, о, братя
Специалност: Магьосничество с елфически езици
Курс: трети

Мнение от Персей »

ники написа:Като гледам май никой не е променил позицията си от последната дискусия.

Е, моята се попромени. Да кажем, че вече подкрепям еднополовите бракове. Ако приемем, че бракът е просто една еволюция на връзката, вероятно е редно всички да могат да го сключат.
И моето мнение е подобно. Преди години бях по-скоро против, но с времето си промених позицията, защото проумях, че няма разумна причина да се отнема възможността на двама души, които се обичат, да легализират връзката си пред обществото. Тенденциите, актуални на Запад, рано или късно идват и тук, така че вероятно и в България еднополовите бракове ще бъдат легализирани, след едно-две десетилетия.
Мила написа:Равноправието е една от малкото каузи, който подкрепям с цялото си сърце
Мда, правото на всеки да води живота си, както намери за добре, стига да не нарушава правата на останалите, е основен аргумент в случая.

Тъй като доста аргументи вече са изписани в подкрепа на еднополовите бракове, ще изразя мнението си мързеливо, с картинка. :mrgreen:

Изображение
Не притежаваме ний щит за пред смъртта:
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
Надежден Случай
Плиний Стари

Скелетите на хората не са напълно еднакви,ама както и да е. Както не са еднакви характерите и възгледите. Нека всички приемем този факт,за да не изпадаме в безрезултатни спорове!
Sunshine or ain't.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Глупаво е да оправдаваме грешно разчитане на заобикалящия ни свят и реалност с "характер и възгледи". Не всичко се определя от "характер и възгледи" - има неща, които не трябва да определяме по наш си избор. Това е смисъла да живеем заедно като биологичен вид - възможността да забравяме своите възгледи, когато са грешни спрямо общите.
Надежден Случай
Плиний Стари

Ако всички се водеха по общите възгледи още щяхме да живеем в пещери,бе Кристо. :D
Sunshine or ain't.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Да... така е...

... докато обществото не реши, че е по-добре в колиби... и след векове - в кирпичени построики... и после в тухлени и т.н.

В случая тази тема е малко като дискусия в пещерата: едните казват "Абе стига с тия пещери, дай да идем да се пробваме да си направим къщи сами", а другите се запъват с "ама не бива така, противоестествено е да правим ние къщи, нека не бараме статуквото"...

Както виждате, не живеем в пещери.
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Тя темата доста се е развила, но да си кажа и аз мнението.

Преди нямах против еднополовите бракове, т.е. беше ми все тая. Сега ги подкрепям. Мога да дам една обективна причина, но тя е напълно достатъчна и само тя трябва да се взима предвид: Доколкото знам се водим демократична държава (до колко сме е отделен въпрос). А в една демократична държава хората имат равни права (мисля, че го пише в Конституцията и се надявам да не греша, но пък има кой да ме поправи). Та доколкото знам и хомосексуалистите все още се водят за хора => трябва да имат равни права с нашите. Моята приятелка ще я съдят по същите закони като мен, ако убие или открадне; ще я глобят по същия начин ако кара пияна; ще плаща същите осигуровки (например) и т.н. И защо тогава аз да мога да се омъжа за човека, когото обичам само защото е мъж, а тя да не може да се ожени за човека, когото обича само защото е жена?! Колкото и да го въртим, няма логична причина да не им е позволено.

Иначе да, бих могла да бъда и против, ако сметнем, че ми е гнусно да гледам как двама мъже се целуват (да, отнася се само до мъжете), но това значи ли, че трябва да съм само срещу мъжките еднополови бракове, а да подкрепям жените? Ми, на мен ми е гнусно и да гледам как някакви кифли се натискат с гаджетата си по пейките, докато той и бърка под блузата, която е дълга една педя, а гащите й са си гащи - не панталонки. Тогава трябва да смятам, че и на тях трябва да им е забранено да сключват брак, според логиката на някои. Пък и мисля, че точно тази двойка ще създаде едно доста по-увредено дете, защото ще расне без добър родителски пример, без морал, пълен егоист, който смята, че целият свят е създаден само за да може той/тя да купонясва на воля - просто паразит. Докато дете на хомосексуална двойка ще израсне по-отворено, по-разбиращо другите, приемайки ги каквито са.

А за гей парадите - против съм. Излишна показност, която вместо да говори за това, как с нищо не са различни, те крещят точно обратното, а така се губи смисъла.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Против, разбира се. Това е против природата.

Мнението е променено от модератор, защото нарушава добрия тон на дискусията и правилата на форума. М.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Надежден Случай написа:Скелетите на хората не са напълно еднакви,ама както и да е. Както не са еднакви характерите и възгледите. Нека всички приемем този факт,за да не изпадаме в безрезултатни спорове!
И той продължава да употребява "равни" и "еднакви" като синоними.. Кучката си лае, а керванът си върви..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Публикувай отговор

Обратно към “България”