[КСК 2013] Книгоиздаване
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Re: [КСК 2013] Книгоиздаване
Дните на кандидат-студента. Ясноо!
Ще ида. Мерси!
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
-
Жор
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
Здравейте и от мен!
Книгоиздаването е специалност за хора, които наистина обичат книгите, поне по мои наблюдения. Макар че сме пълен курс, само 15-тина човека са искали да учат това и всички те са... от готини по-готини. Момичетата са красиви и интелигентни, момчетата сме идиоти.
Като влезете задължително ще ви издиря да се запознаем. И да знаете, че първите 2 месеца са скучни, докато влезете в норма, а после идва зимният панаир на книгата, където ще се запознаете с Мила(да, тази, която ви е писала и в темата), както и с куп прекрасни книжни хора. А всички те могат само да ви ентусиазират и амбицират, наистина.
Желая ви успех с изпитите и не се притеснявайте.
*И четете яки книжки, ей!
Книгоиздаването е специалност за хора, които наистина обичат книгите, поне по мои наблюдения. Макар че сме пълен курс, само 15-тина човека са искали да учат това и всички те са... от готини по-готини. Момичетата са красиви и интелигентни, момчетата сме идиоти.
Като влезете задължително ще ви издиря да се запознаем. И да знаете, че първите 2 месеца са скучни, докато влезете в норма, а после идва зимният панаир на книгата, където ще се запознаете с Мила(да, тази, която ви е писала и в темата), както и с куп прекрасни книжни хора. А всички те могат само да ви ентусиазират и амбицират, наистина.
Желая ви успех с изпитите и не се притеснявайте.
*И четете яки книжки, ей!
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Ти пък,книжки! "Шок" и "Уикенд" са предостатъчни. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Изпусна "Шоу" !Надежден Случай написа:Ти пък,книжки! "Шок" и "Уикенд" са предостатъчни.
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Винаги като видя "книгоиздаване" и се сещам за една форумка от преди много, много години от един друг форум (5 години, може би, а изглеждат много повече), която учеше това и ми разказваше за специалността си, а аз за първи път чувах за нея и недоумявах как е записала точно книгоиздаване, когато е можела да запише Журналистика, ВО (по-често срещаната практика). В крайна сметка стигнах до заключение, че това специалност за хора, които много обичат книгите и пишат невероятно. И сега влизам тук и гледам в първия пост, че Селин отново е оставила следа : ).
Респект към хората, които пишат към Книгоиздаване на първо желание и успех в бъдещите начинания. Поздравления и на Жор и Мила, че продължават да информират кандидат-студентите за специалността си : )
Респект към хората, които пишат към Книгоиздаване на първо желание и успех в бъдещите начинания. Поздравления и на Жор и Мила, че продължават да информират кандидат-студентите за специалността си : )
- Mephisto
- От дъжд на вятър
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: втори
Правим всичко възможно, за да убедим хората, че специалността наистина си струва влизането. За съжаление, много често хората я отминават.
.:{~Блог~}:.
-
radi.dobrich
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване (след година)
- Курс: друг
Аз само ей така да побутна и нашата тема, че чета журналисти и ПР-и какво коментират, а при нас никой не се обажда. А има резултати, де
Аз съм с 3.75, което ми подейства доста облекчаващо, чак даже и съм доволна.
Мисля че съм оценена съвсем, съвсем реално, което не означава, че е хубава оценката, но поне не се чувствам прецакана и ощетена.
Много се надявам на редовната сесия да изкарам малко повече, но и тогава ще се опитам да съм свежа, отпочинала и съсредоточена и... ще си пиша както си знам пък.
Вижда се, изменя ли на стила си, не ми върви, поне накрая да си го харесвам аз, ако проверяващите не му симпатизират.
И така. При вас какво става?
Аз съм с 3.75, което ми подейства доста облекчаващо, чак даже и съм доволна.
Много се надявам на редовната сесия да изкарам малко повече, но и тогава ще се опитам да съм свежа, отпочинала и съсредоточена и... ще си пиша както си знам пък.
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
- Курс: кандидат-студент
Ако имаш късмет на устния и разбира се, добра оценка на матурата и по история, могат да те приемат и с тази оценка. Ти, за какво писа? И колко хора са с равна на твоята и по-висока оценка?radi.dobrich написа:Аз само ей така да побутна и нашата тема, че чета журналисти и ПР-и какво коментират, а при нас никой не се обажда. А има резултати, де![]()
![]()
Аз съм с 3.75, което ми подейства доста облекчаващо, чак даже и съм доволна.Мисля че съм оценена съвсем, съвсем реално, което не означава, че е хубава оценката, но поне не се чувствам прецакана и ощетена.
![]()
Много се надявам на редовната сесия да изкарам малко повече, но и тогава ще се опитам да съм свежа, отпочинала и съсредоточена и... ще си пиша както си знам пък.Вижда се, изменя ли на стила си, не ми върви, поне накрая да си го харесвам аз, ако проверяващите не му симпатизират.
![]()
-
radi.dobrich
- В началото бе словото
Ох, какви ги дрънках и аз не си спомням точно, но единственото хубаво в цялото творение беше увода, в който писах за мечката, будеща се от сън през погледа на малко дете (май). Не знам накрая кое написах, защото имах няколко варианта в черновата. После, естествено, навързах с протестите разни повърхностни приказки. Как те са нашия път към прекрасния свят или нещо подобно, но писах в доста мрачни нюанси, така че този свят надали заприлича на нещо приятно.
Имам май един абзац за свободата на словото, но него го писах накрая и директно на беловата, щеше да бъде добре да липсва, честно казано, защото не мисля че нашата свобода е на подобаващо високо ниво.
И не успях да се аргументирам следователно в тезата, че я има.
Ам... отнесох се малко и към надеждата за по-добро бъдеще, какво е нейното присъствие в различните възрастови структури. И друго не помня
Колкото моята оценка имат 43, а по-висока от мен 145.
Ти мислиш ли да кандидатстваш и книгоиздаване?
Колкото моята оценка имат 43, а по-висока от мен 145.
-
trichkova
- От дъжд на вятър
ОФ... ами да ти кажга честно си държа на журналистиката и нищо друго. Нито книгоиздаване искам, нито ВО. Аз кандидатствах и миналата година, но ме приеха в Мадрид - журналистика, заминах и по стечение на обстоятелставата се върнах, та ми е за втори път. И миналата година без грам готвене на редовния, защото ходих само на него, имах 4.50, а на устния - 5.00. А сега.... уж съм по-подготвена, а имам 3,63.... Та съм малко обезверенаradi.dobrich написа: Колкото моята оценка имат 43, а по-висока от мен 145.![]()
-
radi.dobrich
- В началото бе словото
Ааа не, недей така! Явно просто темата не ти е била толкова присърце, а и нали уж на предварителната режат повече.
Гледай по-оптимистично, щом миналата година си се справила, няма причина да се съмняваш във възможностите си 
-
trichkova
- От дъжд на вятър
Абе, да ти кажа честно, темата ми хареса. Като излязох бях доста доволна от себе си, но явно проверителите не са били на същото мнение 
-
radi.dobrich
- В началото бе словото
Може да е вярна приказката за по-тежко оценяване на предварителния
Знае ли пък човек... Е, мен не са ме ощетили, но пък може би са били в добро настроение и за това така
Не знаем каква е причината за незадоволителната оценка точно, но все пак отчайванията е по-добре да ги оставим за след устния изпит, ако има защо. Нищо не е изгубено още, едва сега започваме