Ако си кандидат за Факултета по Журналистика - идвай тука :)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
soni4ka
В началото бе словото

Мнение от soni4ka »

....
Последно промяна от soni4ka на 11 Юли 2007, 03:50, променено общо 1 път.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ей, хиляда пъти казах "Вижте тази тема за изпитите във форума на ФЖМК, ама никой не слуша :(
Та значи и тука да ви кажа, че и на този изпит, след като всички влезнат в залата, мобилни телефони и всякакви други средства за комуникация остават изключени заедно с личната ви карта и картончето при квесторите. След като ви изтеглят пак са изключени, когато си ги получавате обратно и по коридорите вървите в комплект с квестор и не може да говорите. Пред залата ви пазят и не може да говорите. Пред изпитната комисия вече е късно да говорите.
Ясно и точно: невъзможно е да научите въпросите по SMS! :twisted:
soni4ka
В началото бе словото

............................................................

Мнение от soni4ka »

....
Последно промяна от soni4ka на 11 Юли 2007, 03:48, променено общо 1 път.
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

вместо да се чудите как да прецакате комисията , сядайте да гледате новини :wink:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Joyride написа:вместо да се чудите как да прецакате комисията , сядайте да гледате новини :wink:
А! Нещо разумно!
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

Мнение от Regina »

Хора, комисията е от изявени журналисти, преподаватели в университета, хора, на които им е ясно още като ни видят... За какво прецакване и шашми се готвите? Та нали ще усетят притеснението и ще ни пържат не 5, а 50 мин.?
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

soni4ka написа:може би съм отчаян оптимист ,но си мисля ,че когато тооолкова мн .хора са на 1 място все някой ще прояви изобретателност ,аз мога да си изкл. тела и да си го сложа в сутиена. после да отида до тоалетна и да си изпратя есемеса.... 8)
да не говорим ,че на квесторите не им се занимава да те гледат в ръцете.
на изпита в СУ едно момиче говори по тела 10мин. квесторите само "колежке моля изключете телефона" и тя като продължи да си говори, те я оставиха.....
остави ми искрица надежда!!! :)

Ами по-скоро не оптимист, ами (и аз не знам какво). Защо все някой някого трябва да прецаква, защо трябва да се крият телефони по сутиени и да се пращат смси от тоалетните. С какво ще помогнеш на някой, ако разбере темите пет минути предварително. Нещо повече ли ще знае така?
Защо вместо да следине събитията и новините, да си правите т.нар "архиви" и да четете полезна информация, се чудите как да преписвате и измисляте всевъзможни начини да прецакате квесторите или комисията.
А пък за изпита по журналистика съм абсолютно сигурен, че дори да ти звънне телефона, ще си отидеш направо към вкъщи. За десет минути разговор и дума не може да става. Пък на квесторите именно това им е работа - "да те гледат в ръцете" и дори да следят да не си говориш с някой по коридора.
Така, че "вместо да се чудите как да прецакате комисията , сядайте да гледате новини!"
soni4ka
В началото бе словото

...

Мнение от soni4ka »

....
Последно промяна от soni4ka на 11 Юли 2007, 03:44, променено общо 1 път.
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

устният според мен ще е най-забавен - ако имаш дар слово и си наясно със "света и у нас" - няма проблем. а и като ще ставате журналисти- какви са тези притеснения и липса на информация :wink: то първо да стигнем до там .. утре ще се разбере 8) soni4ka - не съм чула из форума за човекояди, така че бъди спокойна :wink:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
Mandalay
В началото бе словото

Мнение от Mandalay »

Добре де...всички говорите за гледане, слушане и четене на новини... :) Хубаво, но като се явите на писмения... как точно мислите да процедирате? Да спрекнете собствена новинарска емисия? хе-хе

Аз мисля, че трябва да насочите енергията си в малко по-различна посока.
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

Mandalay - тук ставаше въпрос за устния . за писмения - въпрос на мислене, стил , асоциации - и после въпрос на проверяващи :wink:
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Извинете, че флудя темата със скапаното унсс, ама докато си разглеждах сайтове попаднах на темата им по журналистика.

"Големият брат-реалност или шоу?"
Явно на някой им се четат неща 18+ :twisted: :twisted:
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

ако това им е темата, то са страшни късметлии - по-благодатна тема от това НЕ МОЖЕ ДА ИМА .. не ме е яд ,че не съм се записала там за изпита, но ме е яд ,че в СУ няма да се падне нещо подобно - ще има да четат ....... :cry: :twisted:
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Joyride написа: СУ няма да се падне нещо подобно
Е как ще се падне? Биг Брадар е за боклука.
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

като е за боклука и какво ? темата е идеална за мнение - било то е и негативно -каквото е моето :twisted: щях да ги разбия леле.. но .. ще видим как ще е в СУ 8) (то още няма резултати по БЕЛ)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”