Изключително малко хора. Щом са ни събрали само в ректората, а минали години имаше и в химическия факултет, сама можеш да си направиш сметката.elu написа:Леле като гледам колко хора ще се явяват на изпита по БЕЛ, лошо ми става :Х То сигурно и по История ще са пак толкова, ужас...
[КСК 2013] Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Mondscreen
- Паисий
Re: [КСК 2013] Право
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
маринова
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Колко ?elu написа:Леле като гледам колко хора ще се явяват на изпита по БЕЛ, лошо ми става :Х То сигурно и по История ще са пак толкова, ужас...
- elu
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Ми 1350 по груби сметки. Може и да са били повече предни години, но пак ми се виждат много. Но пък като се замисля нормално тези изпити да са с най-много кандидати, все пак в доста специалности се приема с тях.. 
- Mondscreen
- Паисий
Точно. 1350, ако грубо съотношението между момчета и момичета е 50/ 50, това значи 700 кандидата от пол. Приемът в специалност "Право" е по 150 кандидата от пол... Досещаш се, че не всички от тези 700 искат да учат "Право", така че конкуренцията е изключително ниска. И все пак това са тънки сметки, изкарай си изпита с добра оценка и няма да те засяга, колко кандидатстват.elu написа:Ми 1350 по груби сметки. Може и да са били повече предни години, но пак ми се виждат много. Но пък като се замисля нормално тези изпити да са с най-много кандидати, все пак в доста специалности се приема с тях..
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
Общо взето около тази бройка вървят кандидатите през годините. Въпреки че май 94 не е много многоброен като набор. Както и да е, това не е кой знае колко важно. Успех, дано се падне нещо благодатно за писане.
Здравейте! имам няколко въпроса относно кандидатстването и се надявам да получа отговор от някой по-компетентен...
1.- как се кандидатства за платеното обучение - като се пише в списъка на желания съответния факултет +платено под еди-кой си номер ? дали са в същия списък с другите кандидати, или за тях има отделен конкурс?
2.- тези в платеното обучение по право влизат ли в общата бройка на 300-те приети?
3.- колегите , които ще кандидатстват - избрахте ли освен правото други специалности в списъка с желанията? много се чудя, какво друго да пиша...пък и искам да кандидатствам с изпитите, които ще положа за правото...
благодаря предварително! и успех на тези, които ще се явяват в неделя на изпита по БЕЛ!
1.- как се кандидатства за платеното обучение - като се пише в списъка на желания съответния факултет +платено под еди-кой си номер ? дали са в същия списък с другите кандидати, или за тях има отделен конкурс?
2.- тези в платеното обучение по право влизат ли в общата бройка на 300-те приети?
3.- колегите , които ще кандидатстват - избрахте ли освен правото други специалности в списъка с желанията? много се чудя, какво друго да пиша...пък и искам да кандидатствам с изпитите, които ще положа за правото...
благодаря предварително! и успех на тези, които ще се явяват в неделя на изпита по БЕЛ!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Не съм съвсем сигурен, но мисля, че за право няма възможност да се учи платено. Ако вече си бакалавър по нещо не знам.
ники написа:Не съм съвсем сигурен, но мисля, че за право няма възможност да се учи платено. Ако вече си бакалавър по нещо не знам.
От минаналата година е възможно. Таксите не са кой знае високи, но знам, че не може просто да дойдеш и да платиш, за да учиш, а все пак трябва да си се явил на изпитите, вече с какви оценки е нужно да си ги взел-не съм наясно.
П.С-Мисля, че платеното обучение е извън тези 300, за които питаш, ali_ На въпроса ти със записването със специалностите- има едни справочници, които излизат всяка година с информация за специалностите, как се образува бала и т.н. Цената им е около 6-7лв. Полезни са.
Благодаря! взех си справочника, не ми помага много...
а за платеното питам като вариант...те нали всички си ходят на едни и същи лекции , с една и съща програма, само разликата е в таксите, или ?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Да, разликата е единствено в таксите. И както каза seduction е необходимо да се явиш на изпитите, защото и за платеното има някакво класиране.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Хайде, кандидат-прависти! Къде се изгубихте ? Готвите ли се за неделя ? ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
- CryAngel
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не... колкото и да уча все се чувствам неподготвена, така че.... ще видим какво ще направя
Дано се падне Славейков
Дано се падне Славейков

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Дано се падне Далчев...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Елин Пелин или Йовков! <3 А може и някой от 2та романа.
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Ами с историята докъде сте ? : )