70 момичета и 30 момчетаyanitsaermenkova написа:Имате ли представа горе долу каква е бройката на учениците за прием?
[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Английски език
-
yanitsaermenkova
- В началото бе словото
Олелее..много малко бе :д
a тези, които ще кандидатстват китаистика или японистика какво да кажат хахаyanitsaermenkova написа:Олелее..много малко бе :д
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
-
yanitsaermenkova
- В началото бе словото
Ами аз честно казано не знам какъв е наплива за тези две специалности,но по думите ти съдя,че са по-малко 
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Хора, вие осъзнавате ли колко много места са 100 ?!
Смятам, че всички ще ви приемат, освен ако някой не е с болни амбиции или не се самозалъгва, че знае английски, защото в училище по програма го е имал ... Или ако е бил болен, преживял е някаква травма психическа/физическа преди изпита или не се панира твърде много.
Специално изпитите по Английски и Журналистика са доста гъвкави и именно поради тази причина се явяват толкова хора. Има супер много хора, които ползват изпита по английски език като спасителна мрежа и почти никой от тях не влиза АФ накрая, защото са се ориентирали към други специалности.
Смятам, че всички ще ви приемат, освен ако някой не е с болни амбиции или не се самозалъгва, че знае английски, защото в училище по програма го е имал ... Или ако е бил болен, преживял е някаква травма психическа/физическа преди изпита или не се панира твърде много.
Специално изпитите по Английски и Журналистика са доста гъвкави и именно поради тази причина се явяват толкова хора. Има супер много хора, които ползват изпита по английски език като спасителна мрежа и почти никой от тях не влиза АФ накрая, защото са се ориентирали към други специалности.
има малко места за тези специалностиyanitsaermenkova написа:Ами аз честно казано не знам какъв е наплива за тези две специалности,но по думите ти съдя,че са по-малко
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
Е да, 100 може и да звучи голяма бройка, но като се замисля колко умни и подготвени хора кандидатстват.. малко по малко ми се убиват надеждите..Nemalp написа:Хора, вие осъзнавате ли колко много места са 100 ?!![]()
Като чета минали години хора уж от езикови гимназии, със сертификати.. писали във форума, че са изкарали 4-ки.. малко се плаша
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз бях точно от тия хора. Бях сигурна, че без подготовка ще изкарам над 5 (от езикова гимназия съм, имахме над 40 часа английски седмично (макар и не през всичките години - но и само 8. клас ти стига с такава програма, за да почнеш да сънуваш на английски), та дори и тези, дето не искаха, го научиха) и точно английската филология ми беше първата специалност, за която не се държи изпит по литература, когато подреждах желанията. Не, грешка, първата беше скандинавистика, но за там (по онова време) ми трябваше над 5.90 по английски, което не ми се виждаше съвсем постижимо, предвид факта, че не бях отворила ни книжки, ни граматики, ни нищо. И - едновременно с това - никога не ми е и хрумвало всъщност да уча АФ, просто това ми беше супер резервният вариант, ако нещо с журналистиката се обърка.Nemalp написа:Има супер много хора, които ползват изпита по английски език като спасителна мрежа и почти никой от тях не влиза АФ накрая, защото са се ориентирали към други специалности.
И да, много, много хора са така, защото английският се учи масово в гимназиите и всеки има самочувствието, че го знае. Освен това е балообразуващ за сумати специалности, вкл. и такива извън ФКНФ. А и в рамките на ФКНФ не е само АФ. 100 места са си 100 места - японистиката са с десетина, а напливът е огромен. Ако хората, дето кандидатстват за нея, се жалват, по' бих го разбрала.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Ами то и аз съм от езикова гимназия, с разликата, че съм се подготвила по всички възможни книжки и тестове, които могат да съществуват.. Правя по 4 - 5 грешки общо на компонентите... Записала съм се за курсовете.. и пак не си вярвам, че ще вляза, въпреки че има много места. Явно проблемът си е в мен, винаги съм несигурнаТърговецът на кристал написа:Аз бях точно от тия хора. Бях сигурна, че без подготовка ще изкарам над 5 (от езикова гимназия съм, имахме над 40 часа английски седмично (макар и не през всичките години - но и само 8. клас ти стига с такава програма, за да почнеш да сънуваш на английски), та дори и тези, дето не искаха, го научиха) и точно английската филология ми беше първата специалност, за която не се държи изпит по литература, когато подреждах желанията. Не, грешка, първата беше скандинавистика, но за там (по онова време) ми трябваше над 5.90 по английски, което не ми се виждаше съвсем постижимо, предвид факта, че не бях отворила ни книжки, ни граматики, ни нищо. И - едновременно с това - никога не ми е и хрумвало всъщност да уча АФ, просто това ми беше супер резервният вариант, ако нещо с журналистиката се обърка.Nemalp написа:Има супер много хора, които ползват изпита по английски език като спасителна мрежа и почти никой от тях не влиза АФ накрая, защото са се ориентирали към други специалности.
И да, много, много хора са така, защото английският се учи масово в гимназиите и всеки има самочувствието, че го знае. Освен това е балообразуващ за сумати специалности, вкл. и такива извън ФКНФ. А и в рамките на ФКНФ не е само АФ. 100 места са си 100 места - японистиката са с десетина, а напливът е огромен. Ако хората, дето кандидатстват за нея, се жалват, по' бих го разбрала.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не знам дали това може да ти послужи като ориентир, но имах 5.37, като на есето не ме споходи музата изобщо и писах, колкото да отбия номер (така че оттам са паднали стотни) и имах една грешка на диктовката. Нямам идея какви грешки съм имала на другите компоненти, но предполагам, че са били не повече от 2-3. Нямам представа колко точки съм имала на есето, та затова няма как да те ориентирам. Но ми се струва, че 4-5 грешки на компонентите с полуприлично есе е съвсем достатъчно за АФ, щом това е, което искаш. Стискам палци.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Споко, те някои от машините бягат навънка, други учат Право/МО/СИ, поне от хората, над които имам наблюдения, един няма, който да е писал АФ напред : ) .
Иначе, ти разбирам притеснението - миналата година като подавах документи за чуждестранни университети и в един офис до мен беше една девойка, която от една торба изкара един дебел куп с грамоти и сертификати (тя беше от ПМГ, аз от френска гимназия). И аз седях така
и се оказа, че сме писали едни университети и една специалност и аз си мислех "аз с моя мижав успех и 4-5 кьорави грамоти/сертификати ще се състезавам срещу такива хора ... В крайна сметка и двамата бяхме приети във въпросните университети и отхвърлени от един и същ.
Търговец, аз бях на същото дередже, макар да съм с френски език и нивото на АЕ в гимназията да беше отчайващо, а някои учителките отвратителни. Аз си знаех моята песен, че ако не е СУ аз Право/Журналистика и други специалности в УНСС не искам ... В крайна сметка имах бал за всички специалности без Право/МО. Спокойствие му е майката, т'ва ми е най-големият недостатък и един от най-големите плюсове. Ако тази година успея да вляза Право ще съм потресен в добрия смисъл на думата : ).
Дори и да не станат нещата, ако толкова го искате - другата година. Като човек, който кандидатства за втора година ще ви кажа не е толкова страшно и света не свършва, единственият проблем е финансовият, другото са бели кахъри : ).
Иначе, ти разбирам притеснението - миналата година като подавах документи за чуждестранни университети и в един офис до мен беше една девойка, която от една торба изкара един дебел куп с грамоти и сертификати (тя беше от ПМГ, аз от френска гимназия). И аз седях така
Търговец, аз бях на същото дередже, макар да съм с френски език и нивото на АЕ в гимназията да беше отчайващо, а някои учителките отвратителни. Аз си знаех моята песен, че ако не е СУ аз Право/Журналистика и други специалности в УНСС не искам ... В крайна сметка имах бал за всички специалности без Право/МО. Спокойствие му е майката, т'ва ми е най-големият недостатък и един от най-големите плюсове. Ако тази година успея да вляза Право ще съм потресен в добрия смисъл на думата : ).
Дори и да не станат нещата, ако толкова го искате - другата година. Като човек, който кандидатства за втора година ще ви кажа не е толкова страшно и света не свършва, единственият проблем е финансовият, другото са бели кахъри : ).
-
yanitsaermenkova
- В началото бе словото
И аз съм на това мнение..не стане ли от първата година,от втората ще стане.
На мен не ми се чака една година, ако не стане в СУ - записвам в Търново, колкото и да не ми се иска.. 
-
yanitsaermenkova
- В началото бе словото
Аз по-скоро съм се ориентирала към Пловдивския Университет..
ааа, много ми е далече на мен, не съм си го и помисляла дажеyanitsaermenkova написа:Аз по-скоро съм се ориентирала към Пловдивския Университет..