[КСК 2013] Връзки с обществеността

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността

Мнение от Търговецът на кристал »

pifiella написа:A и резултатите от философията са излезли,а всички знаем кога им беше изпитът - на 24!
Е, 67 работи се четат от шестима проверители (примерно) за 2 дни (като се има предвид, че всяка работа се чете от двама души)... И все ще има някой неявил се. Но тъй като не знаем броя проверители, да погледнем фактите: резултатите от изпита на 67 души са излезли 8 дни след самия изпит. Вие сте 10 пъти повече, значи вашите резултати ще излязат след точно... 80 дни. Готово. По вашата логика смятам, все пак - да не кажете нещо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
McDreamiell
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от McDreamiell »

trichkova написа:
McDreamiell написа:
trichkova написа:Днес са излязли оценките по Математика I. Изпитът им беше една седмица след нашия, а кандидатите са 640... Ние докога ли ще си чакаме....?
Едно е да се проверяват задачи, които или са верни или не, друго си е сумати есета, всяко със свой стил и особености, където оценката е далеч по-субективна.
Хем си права, хем не си. Да, по-трудно е да се проверяват есета. Но пък не сме толкова много, а и мина доста време от изпита и 2ро това не са теми по история па 15 страници. Доколкото прочетох повечето са писали по 2-3 страници. Реално погледнато, прочита на 3 страници изисква около 5 минути. И не е нужно да следиш хронология, факти, години и тн. Есето или те грабва, или не. Доколкото до правописни грешки и пунктуация - забелязват се с просто око, не се изисква вторачване. А оценките от историята и от българския излизат за по-кратък период от 15 дни...

Господинът ми от училище също е бил от проверяващите в СУ до преди 2 годинки, та от него знам, че журналистическото есе може да се проверява и от преподавателите по Журналистика, ВО, Книгоиздаване (предполагам, че има такива, които преподават в повече от една специалност), БФ, дори и от преподавателите по специалностите, в които се влиза с философско есе. А една тема по история няма как да се провери от професор по БФ например... Но може да се обзаложим, че техните оценки ще излязат за по-кратък срок, отколкото нашите.
Тук пишете по-малко от 10%, така че може пък другите да са писали по повече от 3 страници - аз миналата година писах поне по 5 страници. Второ ако смяташ, че едно есе се чете и оценява за 5 минути - жестоко се бъркаш. 5 минути не стигат за задълбочен прочит, а за оценяване с рецензия от 5 изречения да не говорим. За грешките - правиш ли разлика между амфиболия и брахиология? Предполагам не, е това са стилистически грешки. А да не говорим, че най-вероятно минават през минимум двама проверяващи и ако се разминават оценките много има арбитраж. Проверяващите имат и личен живот и най-вероятно и лекции, които преподават. Освен това има процедура по заскретяване и разсекретяване, а и въвеждане на данните. И всичко това изисква прецизност, защото в противен случай може да получиш тройката на някой друг или пък да не е пил кафе проверяващия просто и в тия 5 минути да ти цъфне двойката.

И да, знам колко е изнервящо чакането, но пък и някак ме съмнява, че са ги прибрали в чекмеджета само за да ви е гадничко. ;)
“The only way out of the labyrinth of suffering is to forgive.”
Аватар
~Suzie
Пишете, о, братя

Мнение от ~Suzie »

Аз не мисля, че който и да е от нас наистина вярва, че бавят резултатите "нарочно" (:
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."

John Green
Аватар
emabell
В началото бе словото

Мнение от emabell »

Звучи ми малко като перифразирано задържане на обаждане " Моля изчакайте вашето есе е важно за нас. Изчакването ви беше любезно спонсорирано от МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРЯНА табл." :JC_golly: :JC_hurrah:
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от pifiella »

~Suzie написа:Аз не мисля, че който и да е от нас наистина вярва, че бавят резултатите "нарочно" (:
Как бе! Разбира се,че вярваме,нали сме малоумни!
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

emabell написа:Звучи ми малко като перифразирано задържане на обаждане " Моля изчакайте вашето есе е важно за нас. Изчакването ви беше любезно спонсорирано от МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРЯНА табл." :JC_golly: :JC_hurrah:
Аааааа кефишшш мЪ шти клипнЪ!
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Аватар
~Suzie
Пишете, о, братя

Мнение от ~Suzie »

pifiella написа:
~Suzie написа:Аз не мисля, че който и да е от нас наистина вярва, че бавят резултатите "нарочно" (:
Как бе! Разбира се,че вярваме,нали сме малоумни!
Не исках да бъда чак толкова крайна в изказването си, че току-виж пак бъда разбрана погрешно ( :

Готвите ли се за други изпити иначе? Има ли смелчаци, които ще рискуват оценката си от дипломата с матура по история :Ъ
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."

John Green
Аватар
mborova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от mborova »

~Suzie написа:
pifiella написа:
~Suzie написа:
Готвите ли се за други изпити иначе? Има ли смелчаци, които ще рискуват оценката си от дипломата с матура по история :Ъ
Мен не може да ме броите към "смелчаците", макар госпожата да продължава да се натиска да ходим на матура по история, макар вече да сме си подали заявленията хахах :р
А за резултатите от изпитите - Спокойно, момчета и момичета, поне ще си калим нервите и за редовните ще бъдем железни!
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Хора, вие осъзнавате ли изпитите по Математика I и Философия какво представляват ...

На всички кандидати по Математика се дават едни и същи задачи и съществува само един верен отговор, който може да бъде представен по няколко начина ... Математика I е ниско равнище и задачите не са кой знае колко дълги и сложни, та не виждам как може да сравнявате щраус с хипопотам.

Философия - някои хора се хващат като удавник за сламка за този изпит и кандидатите са много, много малко ... Все едно да вземе да се тръшнете, че резултатите по Физика излезли преди вашите, когато физиците са една шепа хора.

А по Литература и История организират повече квестори и проверители.
И към Тричкова: проверителите по история едва ли четат цялата тема и освен това всяка година има един куп хора, които се отказват. По Журналистика този филм не съществува - всеки пише, защото всеки може да напише нещо, било то и глупост. Едва ли някой е виждал кандидат-студент по Журналистика да стане и да си тръгне в началото на изпита, заради темата ...
Аватар
evermore_e
В началото бе словото

Мнение от evermore_e »

ами да.. аз ще ходя на матура по история
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

Резултатите ни по философия излязоха, защото бяхме 67 човека, от които поне 8-9 не се явиха, едно 30% не писаха по темите, а имаше някои, които написаха по страничка и половина.
Както се пее в една песничка : "подаръци ще има за всички от сърце..", няма да избягат резултатите.
Колкото и да е изнервящо, дерзайте и четете книги, за да се справите още по-добре на редовния и тренирайте пред огледалото за устен!
Успех на всички!
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика

Мнение от trichkova »

Вече се обърках и не знам - просто си дърдорим или спорим? :)

Казвам ви лека нощ. И не забравяйте, че всеки нов ден носи надежда. Надежда да си видим високите оценки например :d

Обичайте се.

С обич,
Госпожица Тричкова

П.С. Явно полудявам. Попринцип не съм толкова изперкала и не пиша толко безмислено, така че не се стряскайте. Вси пак скоро може да бъдем колеги.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Искате ли да знаете как се изгаднярчиха с нас миналата година някои от кандидат-колегите ни? :mrgreen:
(искам да забележите, че първо ви питам, за да не кажете, че съм зла и ужасна xD )
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
tranceRR
От дъжд на вятър

Мнение от tranceRR »

Ер Малка написа:Искате ли да знаете как се изгаднярчиха с нас миналата година някои от кандидат-колегите ни? :mrgreen:
(искам да забележите, че първо ви питам, за да не кажете, че съм зла и ужасна xD )
Sounds soooooo exciting :connie_28: :lol: .. Думай, кака ! :mrgreen:
”It's not just love for music, it's my passion. It goes beyond liking, and beyond a hobby, it's about a way of living. Music is essential to my life.”
Armin van Buuren
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО

Мнение от moniiiii »

Честито и днес нямаме оценка ... Засега :)

Има вероятност с разпределението за изпита по БЕЛ, който е на 7ми, а разпределението трябва да излезе някъде сряда или четвртък и тогава направо заедно да ги лепнат и на Химическия и тука да ги въвеждат :)
Заключено

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”