[КСК 2013] Връзки с обществеността
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността
Трябва ли да вярваме на резултатите, ако излязат в понеделник ( 1 април) ? 
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Умно.... предполагам?!
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
- Курс: кандидат-студент
Еее... разбира се. Нали не предполагате, че хората от СУ умират от желание да вкарват резултати 1-2 часа, за да се пошегуват с нас. Едва ли ще им е много интересно.
- Diddie
- В началото бе словото
Хорааа
)) Предлагам вместо да се филмираме за резултатите, да си спретнем някакъв тип дебат на различни актуални теми. Смятам, че подобно нещо наистина би ни било полезно и в голяма степен ще ни помогне да доизградим мнението си по някои въпроси, по които все още нямаме отношение или с които не сме достатъчно добре запознати. Една такава тема например може да бъде: Какво според вас ще бъде следствието от продължаващите протести? Дали ще се научим да напомняме на управляващите, че не могат да се подиграват открито с народа или всичко това ще се окаже просто феномен, който се наблюдава един път на двайсетина години? Какво ще кажете?
П.С. Темата е много обща, но просто ми се ще да дам някакво примерно начало и съответно, ако имате интерес, да продължим и с други актуални теми.
П.С. Темата е много обща, но просто ми се ще да дам някакво примерно начало и съответно, ако имате интерес, да продължим и с други актуални теми.
Най-великите ни изживявания са нашите най-тихи мигове.
“Do you know the terror of he who falls asleep? To the very toes he is terrified, because the ground gives way under him, and the dream begins.”
“Do you know the terror of he who falls asleep? To the very toes he is terrified, because the ground gives way under him, and the dream begins.”
E, явно трябваше в скоби да уточня, че се шегувам ..
-
trichkova
- От дъжд на вятър
Anivals разбрах, че се шегуваш. По-скоро отговорих на Cristine_Di, защото ми се стори, че тя наистина помисли, че има такъв вариант. Извинявам се, ако съм се объркала. Diddie мисля, че идеята ти е добра, но сме прекалено притеснени и сме в очакване на оценки. Може би трябва да говорим за нещо като посъзнанието, защото има леко отношение с оценките хах
- Diddie
- В началото бе словото
Хахаха, trichkova, права си, но все пак мисля, че трябва да се успокоим.
Като чета много от коментарите нагоре виждам, че повечето хора сънуват оценки, започват да си въобразяват хиляди неща, които биха могли да повлияят негативно на резултатите. Според мен подобно нещо не е градивно. Не че и аз не съм притеснена, но просто чакам да излязат резултатите и каквото - такова. Ако не са добри, ще се постарая на следващия изпит да се подготвя много повече и да премахна слабите си места. Но за да не става твърде сериозно това, което пиша, предлагам да си говорим и за други неща, освен за тези прословути оценки. xD
- Diddie
- В началото бе словото
А! Сега се сещам за нещо, което ми куца и ми е интересно дали съм единствена... Притеснявам се, че нямам достатъчен набор от източници, на които да се позова (например мога да цитирам заглавия от вестници, части от книги, но ми се струва, че нямам достатъчен набор от мисли на писатели, философи и т.н.). Имате ли любими мисли?
)))
trichkova , всичко е ок!
И аз имам проблем с източниците
до юни месец може да закърпим положението 
И аз имам проблем с източниците
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Ххахах аз също се шегувах.trichkova написа:Anivals разбрах, че се шегуваш. По-скоро отговорих на Cristine_Di, защото ми се стори, че тя наистина помисли, че има такъв вариант. Извинявам се, ако съм се объркала. Diddie мисля, че идеята ти е добра, но сме прекалено притеснени и сме в очакване на оценки. Може би трябва да говорим за нещо като посъзнанието, защото има леко отношение с оценките хах
П.С; Изяде едно h - Christine - от френски. Хриси
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
- pifiella
- Пишете, о, братя
Аз имам много любими цитати на философи,които се надявам да ми послужат на матурата. Утре сутрин ще напиша някои.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
-
trichkova
- От дъжд на вятър
И аз съм си извадила пазни цитати. Утре ще напиша. Като цяло съм наблегнала на Стефан Цвайг. Знам, че по света има много хора, които го харесва и го цитират, в "Нещата" Карбовски също го цитира. И на този изпит написах едно негово цитатче, пък ще видим. И винаги гледам да пиша за нещо, което мога да подкрепя с пример, защото знам, че е важно за има социална тежест. Та, между другот, лично аз споменавам имена в есенцата ми (и на изпита го направих). И когато ми хареса дадена тема, и пиша че бих я използвала за да сътворя нещичко, ровя и за цитат, който може да затвърди тезата ми.
П.С. пиша от телефона, не съм проверявала дали имам грешки; дано поне не са много. И толкова ми се спи, че дори не съм сигурна, че това, което написах е смислено. Но, сигурна съм, че ще схванете, какво имам предвид.
П.С. пиша от телефона, не съм проверявала дали имам грешки; дано поне не са много. И толкова ми се спи, че дори не съм сигурна, че това, което написах е смислено. Но, сигурна съм, че ще схванете, какво имам предвид.
- Diddie
- В началото бе словото
Аз на изпита цитирах Маршал Маклуън и имах един цитат на Гьоте, който много ми харесва "Ние сме джуджета, стъпили на раменете на великани". А между другото каква литература четете, защото моят господин постоянно ми дава различни книги, които смислово са обвързани с определена тема, която обсъждаме. Разбира се, не бих могла да ги изчета всичките, но се старая да прочитам всичко, което ми хареса и за което имам достатъчно време. 
- Diddie
- В началото бе словото
С риск да стана ужасно досадна.... Сетих се за една мисъл на Александър Херцен. която гласи: "По света няма нищо по-разрушително, нетърпимо, както бездействието и очакването." Мисля, че е доста тематично.
))))))
- ~Suzie
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."
John Green
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."
John Green