[КСК 2013] Журналистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Delyan_Elmo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: [КСК 2013] Журналистика

Мнение от Delyan_Elmo »

Честно казано не вярвам някой да се впечатли от факта,че даденият кандидат е чел книгата,а друг не е ,ако при втория има далеч по-стабилни,смислени,логични и защитени тези,мнения,идеи и оригинални фрагменти. В крайна сметка за проверяващите не е важно кой какво е чел,а кой какво е написал.^^ (Чукча писател! и всичко останало)

Относно проблема с циганите. Изобщо не смятам,че обществото(клише) трябва да си заравя главата в пясъка(израз,който беше причина да се разруши цялото ми детство след като научих,че въпросното действие е мит и всъщност не се прилага от щраусите.. I'm a sad panda...) и да вярва,че всичко е наред и с приказки за интеграция,ромско включване и прочие непрактически алабаланизми ще се подобри каквото и да е било. Няма да стане. Ситуацията,обаче е такава,че има наличие на тежък проблем,за който се търси решение и реалностите са такива,че българите сме законотворци и изобщо господари на механизмите на държавата и най-елементарно казано- управляваме. Съответно,държейки и хляба,и ножа носим и отговорността. Няма как да береш сладките плодове на властта без да станеш жертва на логичните затруднения и трудности,които я следват.На всеки проблем има решение и,колкото по-бързо се открие и,още по-важното,имайки предвид какво са устроени нещата към момента при нас,се приложи на практика,толкова по-добре ще бъде за всички.

Дори от чисто егоистична,личностно и ентносно,гледна точка за България е от изключителна важност да се справи с този разпад на ромското общество и тоталното му отделяне на останалите.

Като бях малък и ходех на село,възрастните хора решаваха проблемите иначе от нас. Като се появяваше малко мухъл,в края на питата кашкавал,бабата нито го изхвърляше,нито го скриваше в дъното зад останалите храни,та да не се вижда. Изрязваше наранената част,почистваше останалото и нещата се оправяха. Нещо като в медицината. Мисля,че за първи път в историята,някой се опита да метаморфоризира дадена идея,описвайки я като операция на кашкавал xD Вярвам,че преди да изхвърлиш нещо и да го отхвърлиш като непотребно трябва да се опиташ да го поправиш.
Аватар
Mihaella
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Mihaella »

Здравейте, бъдещи колеги (надявам се)!
Като всички вас и аз съм нетърпелива да видя какви са резултатите. Днес звъннах във факултета и ми казаха, че ще публикуват резултатите едва на 5-ти април. Да чакаме, да чакаме, поне за знаем докога.
Пожелавам успех на всички ! :wink:
"Да те обичам със затворени очи, това ще бъде сляпа любов. Да мисля как те обичам, да те виждам, такъв, какъвто си, това е лудост. Въпреки това обаче, бих искала да ме обичаш като луд"
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика

Мнение от trichkova »

Mihaella написа:Здравейте, бъдещи колеги (надявам се)!
Като всички вас и аз съм нетърпелива да видя какви са резултатите. Днес звъннах във факултета и ми казаха, че ще публикуват резултатите едва на 5-ти април. Да чакаме, да чакаме, поне за знаем докога.
Пожелавам успех на всички ! :wink:

Ужас и безумие. хаха. Явно ще си почакаме доста... Аз пък звънях пред 2 дни и ми казаха, че ще излязат след 6-7ми април...
Аватар
Delyan_Elmo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Delyan_Elmo »

Може направо да обявяват резултатите от двете сесии заедно :mrgreen:
Аватар
Mihaella
В началото бе словото

Мнение от Mihaella »

Хахахахахах да, нали! Аз не съм притеснена, даже изобщо. По-скоро любопитна какво ще покажат :P Само слушам как късали на този изпит, как трудно пишели хубави оценки, как гледали обема ... Нека се свършва :)
"Да те обичам със затворени очи, това ще бъде сляпа любов. Да мисля как те обичам, да те виждам, такъв, какъвто си, това е лудост. Въпреки това обаче, бих искала да ме обичаш като луд"
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

5ти? Те на всички казват различно....
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Аватар
deepblue_
В началото бе словото

Мнение от deepblue_ »

5 април??!!
Те направо ни се подиграват вече :reindeer:
The only place success comes before work is in the dictionary
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

deepblue_ написа:5 април??!!
Те направо ни се подиграват вече :reindeer:
Имаме ли друг избор,освен да чакаме? :shock:
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
deepblue_
В началото бе словото

Мнение от deepblue_ »

Заплашване? :mrgreen:
The only place success comes before work is in the dictionary
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Блицкриг? :rr:
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Аватар
~Suzie
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от ~Suzie »

Днес на една приятелка са казали, че ще бъдат готови към 10-ти :mrgreen: Само аз ли забелязвам тенденция дните да се увеличават с всяко обаждане? :Д
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."

John Green
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Това ме подсеща за надписите по таксита и автобуси "от утре возя без пари". :mrgreen:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

То това май е тенденция - дали ще стигнат до моят рожден ден, (той е на 15 април) тъкмо подарък! хаха

Аватар
~Suzie
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от ~Suzie »

Бе до твоя, ако е - окей :Д Те до моя да не стигнат... 23 май :mrgreen:
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."

John Green
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

ххехехе - айде да не е до твоя!

Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”