Нова специалност. ВЪПРОС?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

icewatch
В началото бе словото
Курс: друг

Нова специалност. ВЪПРОС?

Мнение от icewatch »

Здравейте, въпросът ми е следния: ако първата година съм влязла с една специалност и втората година запиша втора, мога ли да прекъсна първата? И ако да, втората ми специалност ще бъде ли с държавна поръчка(след като прекъсна първата, която е със) или ще си я заплащам без държавна поръчка до края на обучението си? Благодаря предварително! :) :bounce:
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Re: Нова специалност. ВЪПРОС?

Мнение от clinical_dead »

Можеш да започнеш колкото поискаш бакалавърски и магистърски степени, но можеш да завършиш с държавна поръчка само по една.
Изображение

Изображение
icewatch
В началото бе словото

Мнение от icewatch »

Мисля, че не си разбрал/а въпросите ми, защото не е това, което питам.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Ако прекъснеш първата специалност, втората ще си бъде държавна поръчка. Не се коси.
Няма да си държавна поръчка, ако: 1. паралелно учиш две специалности(само първата ще е държавна, другата - платена); 2. ако вече имаш завършен бакалавър държавна поръчка.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

първо трябва да прекъснеш първата и след това да кандидатстваш и да запишеш втората, за да е държавна поръчка...
макар че ни виждам логика как ги мислите тия сложни схеми... защо ще записваш нещо с идеята да го зарежеш на следващата година...
한류
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ако започнеш втора специалност, докато учиш, то тя трябва да е платена.
След това, ако искаш да прекъснеш първата специалност - която е държавна поръчка, трябва да кандидатстваш за да те приемат във втората специалност (която е платена) за държавна поръчка.
Не може едновременно да учиш 2-34920 неща, които са държавна поръчка или автоматично, когато откажеш първата специалност (държавна поръчка), тази, която е платено, да стане с такса на държавна. Кандидатстваш си по каналния ред или искаш да те прехвърлят - не знам как стават точно нещата с прехвърляне от платено обучение в държавна поръчка. Изобщо тва с платеното обучение ми е малко каша.

Поне така си мисля аз.

Може малко сложно да звучи, ама всъщност slighter го е казал същото.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
icewatch
В началото бе словото

Мнение от icewatch »

Благодаря! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”