Лично за мен няма възможност да не ти стигнеKotova написа:Здравейте, искам да попитам, ако имам 6 на матурата по история и кандидатствам с нея История дали ще вляза или няма да ми стигне ?
Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Теми История 1990-2012
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Курс: първи
Защото 6 на матурата = 5 на изпита, а 5 на изпита ще изкарам много по - трудно отколкото 6 на матурата..тука малко тънки сметки, ама не си падам по зубренето и 10+ страници не ги виждам как ще ги напиша.. А матурата е ала бала общо взето..
-
marit
- В началото бе словото
- Специалност: Българса фиология
Аз също смятам че няма да е ти е достатъчно!
Подписът е изтрит от администратор заради несъответствие с правилата на форума.
Зависи от специалността ти : )
-
popova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хора, имам едно въпросче.. Каква оценка ми трябва, за да вляза Международни отношения..? Като се има впредвид, че набор 94 сме по-малко.. 
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Адрес в галерията на СУ: ....
Малко, малко... конкуренцията си я има. Аз съм за Право и направо не знам какво се случва. Дано ме приемат и всички вас 
- CryAngel
- В началото бе словото
След като мина изпита по литература днес, е време да обсъдим и историята
От утре започва сериозното преговаряне... много ми се иска да се падне темата за Борис I, Симеон или Иван Асен II
От утре започва сериозното преговаряне... много ми се иска да се падне темата за Борис I, Симеон или Иван Асен II

- Mondscreen
- Паисий
Пожелавам си лесни теми на предварителен, изкарваме си оценките, а на редовен 2 от Ново време. Чао, лека нощ, приятни сънища, мерси.

И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Хахаха, знаех си, че не само аз имам такива желания
! Тъй де, искам едно 5.80 на предварителния по История и една тройка по Литература, толкова много ли искам 
- Mondscreen
- Паисий
Brotha' from anotha' motha'...Nemalp написа:^ Хахаха, знаех си, че не само аз имам такива желания! Тъй де, искам едно 5.80 на предварителния по История и една тройка по Литература, толкова много ли искам
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Предлагам след като изкараме оценките да саботираме втория изпит, вместо да си играем на шансове с темите ...
Иначе, аз ще съм най-щастлив на Иван Асен II, Петър и Самуил също няма да върна, Калоян и него ... Борис предполагам, че също е алтернатива. Симеон не го харесвам особено, но ...
Ако се паднат Аспарух и Крум няма да съм толкова щастлив, обаче ?
Не знам какви са тези желания при мен, че не харесвам основоположниците било то по БЕЛ или История ...
Абе, нека да се падне Иван Асен II и се надявам всичко да е ток и жица ^^ !
Иначе, аз ще съм най-щастлив на Иван Асен II, Петър и Самуил също няма да върна, Калоян и него ... Борис предполагам, че също е алтернатива. Симеон не го харесвам особено, но ...
Ако се паднат Аспарух и Крум няма да съм толкова щастлив, обаче ?
Не знам какви са тези желания при мен, че не харесвам основоположниците било то по БЕЛ или История ...
Абе, нека да се падне Иван Асен II и се надявам всичко да е ток и жица ^^ !
Самуил и Петър май не се падат често, а?
Предлагам да престанем на гадаем и да сядаме да учим.
Предлагам да престанем на гадаем и да сядаме да учим.
В предишните страници прочетох някои работи, които ме интересуват.Свързани са с първите теми.Значи ако се падне темата "хан Аспарух и хан Тервел" или каквато и да е интерпретация, свързана с двамата, включваме и славяни и прабългари, така ли?Ама не само като увод за Аспарух, ми детайлно разглеждане?От произхода до заселването на славяните и от произхода и СВБ за прабългарите...?Ако е така, не става ли малко множко?Това са 30-35 страници.Благодаря предварително за отговорите.
- elu
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Да, в темата за Аспарух и Тервел се започва със славяни, прабългари, СВБ и чак след това Аспарух и Тервел. Все пак не може да се почне направо от Аспарух без някаква предистория. Дълго е и аз не знам как ще ми стигне времето на този изпит, но това е положението, ще трябва да пишем по-съкратено на места за тези, които не можем да пишем много бързо 
-
system_regulator
- В началото бе словото
Зависи от заглавието. Някъде го бях писал по - назад ,друг също го бе обяснявал. Имаш години в скобите най-често ,може да се падне до 753 ,до 721 или до 700/1. Мисля ,че ако си наясно ще схванеш докъде трябва да пишеш. Обикновено варианта е накратко(отново с подробности от сорта на къде живеят ,с какво се занимават /плетат гоблени и т.н./ , ранната им история трябва ,за да се направи връзката с обединението)славяни и прабългари , наблягаш силно на кулминацията ( създаването ,договори ,предпоставки ,фактори и щуротии) и развръзката , Аспарух и Тервел , сравнително накратко. Аз този вариант го изписвам за12-14 стр. 35 страници не бих могъл да изпиша за 4 часа ,дор ии да ми диктува някой..По-лош е вариант ,в който трябва да обясняваш супер надълго прабългари и славяни ида завършиш отново подробно със създаването. Но не знам как точно се наименува заглавието на темата при този вариант.
Иначе точно Борис и Петърчо паднат ли се ,ще се изнесат доста хора. тОва са най-трудните теми в Средновековието ,а Упадък-а се доближава и до най-тегавите възрожденски теми. ЙоанАсен(две) , Симеон и Асеневци са най-приятните от Средновековие според мен. Църква , Раковски , БРЦК-а стават от Възраждане. А отновата общо взето се падат само Съединение и Стамболов , другите мисля да ги не пипна ;д
Иначе точно Борис и Петърчо паднат ли се ,ще се изнесат доста хора. тОва са най-трудните теми в Средновековието ,а Упадък-а се доближава и до най-тегавите възрожденски теми. ЙоанАсен(две) , Симеон и Асеневци са най-приятните от Средновековие според мен. Църква , Раковски , БРЦК-а стават от Възраждане. А отновата общо взето се падат само Съединение и Стамболов , другите мисля да ги не пипна ;д