Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Re: Театър

Мнение от Boleyn »

Беше страхотно :girl_impossible:
Изображение
Аватар
Персей
Пишете, о, братя
Специалност: Магьосничество с елфически езици
Курс: трети

Мнение от Персей »

Ер Малка написа:Аз вчера мислех да пиша в тази тема, защото за трети или четвърти пореден път гледах "Пухеният", просто все повече и повече се влюбвам в тази постановка. Само държах да ви кажа.
Гледайте го. :mrgreen:
От кога се каня да го гледам, явно трябва да отида най-накрая.

А Мартин Макдона е много добър драматург, друга негова пиеса, която се играе в момента, в Народния, е "Ръкомахане в Спокан". Пиесата е черна комедия, в която се обсъждат проблемите на политическата коректност и расизма. Пак Явор Гърдев е режисьор, а Иван Бърнев и Леонид Йовчев правят много добри роли. Но определено не се харесва на всеки, щото има много насилие и просто е... малко психарска. :mrgreen: Преди и други пиеси на Макдона са се играли в България, но в момента са само две.

Между другото, той вече се занимава с кино, и е продуцирал и режисирал три филма до сега - "Six Shooter", "Sеven Psychopaths" и "In Bruges". И трите са черни комедии, пълни с цинизми, абсурден хумор и насилие, като саркастичните сцени са вмъкнати изкусно между стрелбите и убийствата. Донякъде напомнят на филмите на Гай Ричи и Куентин Тарантино. Струва си да се гледат, макар че аз съм малко пристрастен. :P "Six Shooter" е късометражен, и с него печели Оскар, но според мен "In Bruges" е най-добрият от трите.
Не притежаваме ний щит за пред смъртта:
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

"Хамлет"

Лелееееееееее... леле.

Тфа беше кратката версия. Са дългата..

Значи.. тфа е нещо ужасно - така да ти я хвалят постановката, да звучи толкова обещаващо, да има е*ати-състава, да харесваш поне половината от актьорите, които играят, дори да си фен на някои, да го поставят в Народния, да има е*ати декорите, да е толкова подвижно всичко, да изскачат откъде ли не, да правят какво ли не... И... какво от това, питам аз..

Не знам какво точно не ѝ е наред на постановката, ама май.. всичко. Тотъл нонсънс.. Въпросът дори не беше в четирите часа някак.. ама определено попада в топ малинките ми, а засега май нямах такава класация.

Жалко, исках да ми хареса.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Libra
Гутенберг
Курс: първи

Мнение от Libra »

Трябва да ви разкажа за Любовна песен! :cat:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

"Малка пиеса за детската стая"

Определено присъства очарованието от "Приятнострашно", но.. не е същото. Много симпатична постановка с много познати елементи. Хубаво ми разведри неделята, хвала на Боян!

^^
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Финалът, финалът! Останалото на мен ми беше малко половинчато. Определено "Приятнострашно" отразява развитието на Яна Борисова в една особено положителна посока. And yet, критиците като че ли масово предпочетоха "Малката пиеса...". Така де, не че не ми хареса, просто втората категорично надгради над нея.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Мнях. Много ми беше постна тази Стая, не съм очарована. Странно е, че точно тя е спечелила конкурса. Не че е лоша пиесата, ама наистина всичко е доста половинчато. "Приятнострашно" да е толкова хубава, пък тази...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

"Приятнострашно" със сигурност е една от най-добрите постановки, които съм гледала. Дори защо не най-добрата...
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Защото не си гледала "Скъпа Елена Сергеевна" : )
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Баф мааму, Фло, вземи питай Ангелина за някакво видео, което може да ми метнеш през нетЯ, бре! В момента ми е трудно да си представя какво би могло да бъде това, дето да е по-добро от "Приятнострашно" по нашите сцени. Говоря за обективно по-качествено във всеки един аспект, а не за субективно усещане (иначе мога да изредя 2-3 неща, но си давам сметка, че отношението ми към тях е това, което компенсира евентуалните им недостатъци, за които вероятно оставам сляпа. Докато Приятнострашно си Е).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Аз пък се чудя защо "Кики ван Бетовен" е толкова слабо посещаема и защо толкова малко хора я харесват.
Първия път, в който я гледах, просто слушах, харесах я, запомних някои неща- като това, че спагетите Карбонара имат вкус на самота и миришат на раздяла. Приятно ми беше.
Втория път си седя в салона, гледам си и изведнъж така ме жегва нещо и се чудя как съм го пропуснала предния път. Просто ми уцели едно болно местенце в душицата, та се разплаках като петокласничка и се изнизах свенливо към тоалетната :mrgreen: Обичам да откривам новите нюанси в познат цвят.
Не е върха на театралното изкуство, но според мен определено си заслужава да се види. Не знам защо толкова я подценяват.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ели, единственото, за което знам е това:

Ама.. то си е интервю и.. лично аз не бих си причинила този спойл преди да го гледам. Но както прецениш : )

Иначе ето това е много интересно - http://www.binar.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5% ... -2013.html

Отново интервю с двама от актьорите на спектакъла, които са част от Театър "Реплика" и разказват много интересни неща и за себе си и за театъра като цяло в България. А и са готини пичове, кеф ти да ги гледаш и слушаш.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Там е работата, че едва ли ще го гледам, както е тръгнало. А ми е интересно какво му е чак толкова специалното, честно. Не че не ви вярвам, просто не знам как може да съм го и чувала дори, при условие, че имам доста театрални уши и очи из София,
В края на ноември
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия

Мнение от clinical_dead »

Всички вие говорите за театър, оценявате го и го харесватете или не го харесвате... но мен ме впечатли това че Ангел го коментира и то не с "Да, готино" или нещо подобно. Беше се извинил, че не ходи редовно на театър и беше изписал роман.
Имаше смисъл да го гледам, въпреки че на моменти ми беше трудно. Аз съм мечтател и понякога не харесвам реалността. Избягвам я, а в залата няма място за бягство. Мога да пиша и още, но думите не стигат... лека вечер!
Изображение

Изображение
Аватар
Libra
Гутенберг
Курс: първи

Мнение от Libra »

Честит международен ден на театъра! :D
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”