[КСК 2013] Математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
niki_mitev
В началото бе словото

Re: [КСК 2013] Математика

Мнение от niki_mitev »

STD
В началото бе словото

Мнение от STD »

Мерси за инфото!
WaveFunction
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от WaveFunction »

За съжаление към 30 места вече са заети за специалностите КН и СИ.
Хората, които са успели да решат над задача и половина на втори кръг на Турнира на проф. Б. Боянов 2013, автоматично получават оценка образуваща максимален бал (5,50-6). Тази година са били към 30, човека за разлика от миналата, когато са били по-малко от 10. Тъй като тези хора могат да си изберат всяка специалност в ФМИ предполагам, че повечето ще изберат КН или СИ, защото те са най-търсени.

Отделно има към още 5 турнира по Математика/Информатика, за които няма статистика тъй като не се провеждат със съдействието на СУ, но оценките от тях се признават в ФМИ.
Тъй като, в техническия няма софтуерни специалности и в много от техните специалности има задължително избираеми хуманитарни дисциплини, предполагам, че повечето от тези хора ще искат да влязат във ФМИ.

В статистиката в сайта от 2006 пише, че на изпита по математика 2 от приблизително 3000 човека максимален бал (24) са изкарали около 60(тогава мисля, че предварителния е бил само математика 1). Това значи ,че сега от 1000 човека може би поне 20 ще изкарат максимален бал, което значи, че са непременно вътре.

За да не се налага да вкарват повече хора от предвидените места в определени специалности(ако има много с максимален бал няма как да го предотвратят) най-вероятно на редовния изпит по математика 2 задачите ще са много по-трудни, за да може да има по-ниски оценки, така че хората да се разпръснат и по другите специалности. Това значи че КН и СИ ще се влиза много трудно тази година и особено след тази неделя.
Illuminated
В началото бе словото

Мнение от Illuminated »

ее брат дай малко повече оптимизъм :) Колкото и да се тежки задачите тази неделя, имаме 3 месеца да се подготвим за следващия изпит.
STD
В началото бе словото

Мнение от STD »

Колко места ще има за КН и СИ тази година?Някой знае ли миналата година колко са се явили на предварителен второ равнище?
impossible
В началото бе словото

Мнение от impossible »

Да, тези от Бургас са успели да препишат, поне така ми казаха :D Местата за КН обикновено са около 90, но вкарват с няколко човека повече. А тези бройки не са ли "екстра"? Винаги има допълнително приети, да не би точно тези да са допълнително приетите или се включват към бройката на официално приетите?
Последно промяна от impossible на 27 Мар 2013, 20:48, променено общо 1 път.
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
sakaliev
В началото бе словото

Мнение от sakaliev »

Дано се справим , на изпита тази неделя , нека бъдем малко по - оптимистични ! :)
mbojilova
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: първи

Мнение от mbojilova »

Хахаха... наистина малко повече оптимизъм...то по думите ти @WaveFunction, по-добре и на изпит да не се явяваме, и документите да не си подаваме за кандидатстване, защото 30 места са заети и имало още не знам си колко турнира ... :? и какво от това..както се казва "за всеки влак си има пътници" ...не всеки задължително ще запише КН или СИ...и е пълна глупост да се предполага колко човека ще имат максимален бал... може да са 20, може и да са 5... съжалявам, нищо лично, но не обичам да се всява шаш и паника с "предполагам".. И аз предполагам, че ще изкарам 5-ца, ама може и 2-ка, може и 6-ца да изкарам.... :wink:
Последно промяна от mbojilova на 27 Мар 2013, 20:55, променено общо 1 път.
" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме "
STD
В началото бе словото

Мнение от STD »

Според мен има твърда бройка хора които ще бъдат приети с кандидатстудентски изпит и тези които влизат от разни турнири не влияят върху минималния бал.
WaveFunction
В началото бе словото

Мнение от WaveFunction »

impossible написа:Да, тези от Бургас са успели да препишат, поне така ми казаха :D Местата за КН обикновено са около 90, но вкарват с няколко човека повече. А тези бройки не са ли "екстра"? Винаги има допълнително приети, да не би точно тези да са допълнително приетите или се включват към бройката на официално приетите?
Допълнителни бройки вкарват, когато последните класирали се са с еднакви оценки. Например 100 човека плануват. И да речем 99 са с някви си там оценки, а 100-тния е примерно с 5,20 , но има още 4 човека със същата оценка. Тогава тъй като няма как да определят кой е с предимство ги вкарват всички и стават повече.

Тези, които влизат с турнири са си причислени към нормалните. Просто тази година са малко повече от миналата.
Отделно имаше някаква гимназия, в която при успех над 5,50 и издържан някакъв вътрешен изпит оценката се признава като математика 2.

Аз се надявам единствено на лесни задачи, тъй като нямам никаква подготовка. От 2 дена решавам сборника на Чакърян и това ми е единствения сборник, който съм пипал от първи клас насам.
На математика 1 реших всички задачи, но те бяха доста лесни в сравнение с други години (без стереометрия, без екстремални задачи, без параметрични уравнения, които нямат аналитично решение(например с комбиниран полином, логаритми и тригонометрични функции в едно), неравенства за доказване итн..).
Последно промяна от WaveFunction на 27 Мар 2013, 21:06, променено общо 1 път.
sakaliev
В началото бе словото

Мнение от sakaliev »

@mbojilova много си права .... както каза за всеки влак си има пътници. Аз не съм се подготвял за изпита и сигурно ще изкарам 2-ка , но ако имам късмет може и да реша няколко задачи и да изкарам оценка различна от 2 , но със сигурност гледам по - оптимистично на нещата от @WaveFunction ... :) Нищо лично , просто изказвам мнение ! :wink: :wink: :wink:
impossible
В началото бе словото

Мнение от impossible »

Има още една сесия, така че има още време и нищо не е изгубено :D
Феноменът "колкото повече решавам, толкова повече си мисля, че нищо не знам" само при мен ли го има? :D
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
sakaliev
В началото бе словото

Мнение от sakaliev »

не е само при теб , колега :D ;)
Аватар
Valerita
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Valerita »

@WaveFunction..Браво бе! Всявай смут и притеснение! :lol:

За ФМИ миналата година в плана за прием общо са били планирани 462-ма,а са приети повече :) ..и кво-от 30 се плашите ? :lol:
WaveFunction
В началото бе словото

Мнение от WaveFunction »

Valerita написа:@WaveFunction..Браво бе! Всявай смут и притеснение! :lol:

За ФМИ миналата година в плана за прием общо са били планирани 462-ма,а са приети повече :) ..и кво-от 30 се плашите ? :lol:
Нямам намерение да всявам притеснение. Единствения, който трябва да е притеснен съм аз, защото имам най-малко подготовка от почти всички кандидат студенти. Просто това забелязах като гледах из сайта. По мое мнение изпита по мат 2 през Юни ще е по труден от предварителния, но това са само спекулации. Скоро ще се разбере със сигурност.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”