[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
yanitsaermenkova
- В началото бе словото
Re: [КСК 2013] Английски език
Повече ли искаш да са :Д
350 думи никак не са малко, особено ако си притиснат от времето и искаш да напишеш нещо стойностно, което дори нямаш време да препишеш на белова..
А относно оценките - всичко е толкова относително.. Не гледайте баловете от минали години.. ако има голям наплив и изпита е лесен, 4.30 няма да ти свърши никаква работа..
А относно оценките - всичко е толкова относително.. Не гледайте баловете от минали години.. ако има голям наплив и изпита е лесен, 4.30 няма да ти свърши никаква работа..
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
- ^elly^
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Благодаря ти много, коментарът ти ми беше много полезен!b.krumova написа:Матурата ми беше по английски език (изкарах 5.63).^elly^ написа:Здравей! Искам да те попитам каква ти беше матурата? Аз също искам да вляза Английска филология, но не мога да се осмеля да се явя на друга матура освен по английски, понеже смятам, че много ще се изложа. Но пък и много ще съжалявам, ако сама си прецакам бала с матурата по английски...b.krumova написа:Здравйте
Аз съм първа година английска филология. Миналата година бях на същото място, на което сте и вие и се ядосвам, че нямаше някой, който да ми каже това, което ще ви кажа аз.
От къде учих? Единствените материали, от които аз се подготвях бяха книжките издавани от СУ за кандидат-студентския изпит по английски език. (5 книжки са, всяка с по 10(?) теста в нея). Оригинални са между 10-12 лв, и може да си ги купите от книжарниците в СУ, или да си ги намерите за по 5-6 лв. на Славейков.
*тук отварям една много голяма скоба -- уча английски език от 2-ри клас. Според нивото ви, може да имате нужда от повече подготовка.
ПС: Изкарах 5.20 на изпита.
Труден ли е изпита? Да. Няма да лъжа. Тежък е, но не е непоносим. Дори не е толкова тежък заради трудността, а поради факта, че всяко упражнение е засечено под време. Reading - 25 минути с 10 въпроса, Error ID - 20 минути за 20 изречения, Transformations - 10 минути за 10 изречения, мисля че имаше и още компоненти, но ги забравих. Всичко се свежда до тренинга. Ако преди това сте се упражнявали, няма да е нито толкова трудно, нито толкова страшно.
Ако някой има въпроси, питайтеОриентировъчно, смятам, че на матурата мога да изкарам 5.90, а на изпита - 5.00. Ще ме приемат ли по първо желание?
Матурата е елементарна...абсолютно елементарна. Аз имам 5.63 единствено и само защото не ми беше даден пълен брой точки на есето (имах 20 точки от 30) и причината за това така и не ми беше обяснена.
Изпита е много по-труден от матурата, но знаеш ли езика добре, не би трябвало да ти представлява проблем.
Съветът ми към теб е наитина помисли дали искаш да учиш АФ. Много хора влизат, смятайки че е лесно -- не е. Много е трудно. Затрупват ни с домашни, изпитите са кошмарни и само след 1-ви семестър паднаха около 10 човека, ако не и повече. Но не искам да те плаша, защото ако наистина ИСКАШ да учиш АФ, всичко ще ти се стори много по-лесно.Да учиш с удоволствие е най-важното нещо.
ПС: Бала ми беше 21.23, при минимален 18 и малко... ако си момче, е малко по-висок (мисля, че 20?) но въпреки това влизането не е трудно.
Да, наистина ИСКАМ да уча АФ. И смятам, че ще я уча с удоволствие.
Това, че миналогодишният минимален бал е бил толкова нисък и това, че казваш, че влизането не е трудно много ме обнадежди!
"As long as love is in my heart, it's everywhere."
- ^elly^
- В началото бе словото
Да, аз също исках да ви питам какво мислите за тези курсове, защото аз се колебая дали да ходя на тези от 1-ви до 5-ти април. Според вас има ли добра полза от тях и струват ли си парите? Да сподели някой, който е ходил на такива? ...И изобщо има ли такива като мен от далечната провинция, които да ходят на тях или по-скоро ще бъде като... престараване...?cvetutyy написа:Здравейтеее![]()
Аз също ще кандидатствам с английски, искам да уча английска филология.![]()
Въпросът ми е - някой ще се явява ли на курсовете по английски през април?
Последно промяна от ^elly^ на 27 Мар 2013, 07:26, променено общо 1 път.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Цвети, може би си права, аз никога не пиша чернова и щом става въпрос за писане на есета ги изливам на лист за отрицателно време (де и с темите по История да беше така?). Сигурно и затова времето ми се стори толкова много. И планове не правя, общо взето направо почвам.
Не ми се е случвало да сменям пасажи и тн, мисълта ми е структурирана за мен самия (и десет пъти да го напиша пак ще е по същия дълъг начин, с много сложни изречения и тн). Човек на подредения хаос съм и леко спонтанен и имам ужасен почерк, но не зачерквам, просто няма нужда. Предполагам и никога не съм изпитвал нужда да пиша чернова, защото не ми е в стила, ще ме забави, а като нямам нужда бих могъл да използвам времето за да напиша по-дълго есе или за проверка ...
А каква беше миналата година темата изобщо не помня ... Знам, че почти нямах грешки на никой компонент с изключение на грешките, където не си носех часовник, свърши времето и и на всички въпроси, където не бях сигурен и се колебаех и ги бях оставял празни. Та накрая останах без отговори ... Обаче, аз не бях решавал и книжките, та не бях свикнал с типа на упражнението и не знаех какво да търся. Та, ако това ви е първото желание решавайте си смело книжките ^^ :Д
Носете си часовник !
Не ми се е случвало да сменям пасажи и тн, мисълта ми е структурирана за мен самия (и десет пъти да го напиша пак ще е по същия дълъг начин, с много сложни изречения и тн). Човек на подредения хаос съм и леко спонтанен и имам ужасен почерк, но не зачерквам, просто няма нужда. Предполагам и никога не съм изпитвал нужда да пиша чернова, защото не ми е в стила, ще ме забави, а като нямам нужда бих могъл да използвам времето за да напиша по-дълго есе или за проверка ...
А каква беше миналата година темата изобщо не помня ... Знам, че почти нямах грешки на никой компонент с изключение на грешките, където не си носех часовник, свърши времето и и на всички въпроси, където не бях сигурен и се колебаех и ги бях оставял празни. Та накрая останах без отговори ... Обаче, аз не бях решавал и книжките, та не бях свикнал с типа на упражнението и не знаех какво да търся. Та, ако това ви е първото желание решавайте си смело книжките ^^ :Д
Носете си часовник !
-
yanitsaermenkova
- В началото бе словото
Някой би ли могъл да ми изпрати скалата за оценяване по англ.?
Наистина ти завиждам, че всичко в мозъка ти е подредено.. на мен ми е пълен хаос
Винаги се сещам да добавя нещо по - добро и искам, не искам трябва да преписвам.
Иначе ^еlly^, аз ще ходя на курсовете, но те са всяка събота на април, започва се от 6ти.. не знам дали говорим за едни и същи курсове. 160 лв. някъде са, тренировъчни.. мисля, че има полза от тях, тъй като те оценяват реално и добиваш реална представа за знанията си.
Иначе ^еlly^, аз ще ходя на курсовете, но те са всяка събота на април, започва се от 6ти.. не знам дали говорим за едни и същи курсове. 160 лв. някъде са, тренировъчни.. мисля, че има полза от тях, тъй като те оценяват реално и добиваш реална представа за знанията си.
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
мисля, че скалата миналата година е била такава:yanitsaermenkova написа:Някой би ли могъл да ми изпрати скалата за оценяване по англ.?
- MidnightSun
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
Скалата беше качена няколко страници по-назад... Дано наистина оценяването да е по тази, че другата, която бяха качили, не изглеждаше яко.. 
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” - Mark Twain
I курс, Туризъм
I курс, Туризъм
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Lissome
- В началото бе словото
Ох, дано и тази година да е по същата, защото на предишната нивото е много високо. Но пък от друга страна, ако скалата е така занижена, това означава, че ще има и по-високи оценки, което пък ще доведе и до по-голяма конкуренция за местата в различните специалности.
Между другото аз също съм за АФ, но и тази новата специалност изглежда доста обещаващо. : )
Между другото аз също съм за АФ, но и тази новата специалност изглежда доста обещаващо. : )
"We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will." — Chuck Palahniuk
Бродеща сред слънчогледите
Бродеща сред слънчогледите
- ^elly^
- В началото бе словото
Аз говоря за 5-дневния интензивен курс от 1-ви до 5-ти април, 30 уч. часа, които са 200 лв. Ти говориш за съботния. Сигурно живееш в София или някъде близо до София и в този случай, да, курсовете не са за изпускане.cvetutyy написа:Иначе ^еlly^, аз ще ходя на курсовете, но те са всяка събота на април, започва се от 6ти.. не знам дали говорим за едни и същи курсове. 160 лв. някъде са, тренировъчни.. мисля, че има полза от тях, тъй като те оценяват реално и добиваш реална представа за знанията си.
Но искам да ме посъветва някой какво да правя в моя случай! Струват ли си наистина или не чак толкова? ...Защото около мен чувам, че не са кой знае какво...
-
Nemalp
- Да живей словото
Elly, да ти кажа честно си сгрешила малко да избереш матура по Английски език, ако първото ти желание е АФ ... Дори да имаш две петици пак не си на далавера, защото си има изпити за промяна на оценката и тн, но е минало вече ... Едно 4,5 на изпита ти стигаше, сега трябва да целиш и висока матура.
Миналата година балът за момичета на първо класиране е 18.90, а на второ 18.25, което си е ниско и трябва много яко да се оплетеш, за да не влезеш, така че просто внимавай и всичко ще е наред : ).
А за курсовете -сама трябва да си решиш доколко ще са полезни, не съм ходил, чувал съм, че не е нищо особено. На мен чисто финансова тези пари ми идват много, тъй като към тях трябва да се прибавят и престой/нощувки, издръжка, транспорт за тези пет дни, билет отиване и връщане, но ти най-добре си знаеш възможностите.
Миналата година балът за момичета на първо класиране е 18.90, а на второ 18.25, което си е ниско и трябва много яко да се оплетеш, за да не влезеш, така че просто внимавай и всичко ще е наред : ).
А за курсовете -сама трябва да си решиш доколко ще са полезни, не съм ходил, чувал съм, че не е нищо особено. На мен чисто финансова тези пари ми идват много, тъй като към тях трябва да се прибавят и престой/нощувки, издръжка, транспорт за тези пет дни, билет отиване и връщане, но ти най-добре си знаеш възможностите.
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
Занижена ли ти се струва скалата?Lissome написа:Ох, дано и тази година да е по същата, защото на предишната нивото е много високо. Но пък от друга страна, ако скалата е така занижена, това означава, че ще има и по-високи оценки, което пък ще доведе и до по-голяма конкуренция за местата в различните специалности.
Психология,първи курс.
-
Nemalp
- Да живей словото
Kitty, ти сега учиш ли нещо ? Понеже се явяваш за втора година ... Успех !
Аз още не съм сигурен дали ще се явя на Английски език, обмислям варианта пак да отида без подготовка и да го ползвам за МО, но не съм сигурен ^^, може да не ми се наложи и да си вляза Право ...
Аз още не съм сигурен дали ще се явя на Английски език, обмислям варианта пак да отида без подготовка и да го ползвам за МО, но не съм сигурен ^^, може да не ми се наложи и да си вляза Право ...