[КСК 2013] Книгоиздаване

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Книгоиздаване

Мнение от Mephisto »

21 и 22 март в Ректората на СУ
.:{~Блог~}:.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Дните на кандидат-студента. Ясноо! :) Ще ида. Мерси!
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Моля, заповядай! :}
Жор
В началото бе словото

Мнение от Жор »

Здравейте и от мен!
Книгоиздаването е специалност за хора, които наистина обичат книгите, поне по мои наблюдения. Макар че сме пълен курс, само 15-тина човека са искали да учат това и всички те са... от готини по-готини. Момичетата са красиви и интелигентни, момчетата сме идиоти.
Като влезете задължително ще ви издиря да се запознаем. И да знаете, че първите 2 месеца са скучни, докато влезете в норма, а после идва зимният панаир на книгата, където ще се запознаете с Мила(да, тази, която ви е писала и в темата), както и с куп прекрасни книжни хора. А всички те могат само да ви ентусиазират и амбицират, наистина.
Желая ви успех с изпитите и не се притеснявайте.
*И четете яки книжки, ей!
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Ти пък,книжки! "Шок" и "Уикенд" са предостатъчни. :shock:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Надежден Случай написа:Ти пък,книжки! "Шок" и "Уикенд" са предостатъчни. :shock:
Изпусна "Шоу" !
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Винаги като видя "книгоиздаване" и се сещам за една форумка от преди много, много години от един друг форум (5 години, може би, а изглеждат много повече), която учеше това и ми разказваше за специалността си, а аз за първи път чувах за нея и недоумявах как е записала точно книгоиздаване, когато е можела да запише Журналистика, ВО (по-често срещаната практика). В крайна сметка стигнах до заключение, че това специалност за хора, които много обичат книгите и пишат невероятно. И сега влизам тук и гледам в първия пост, че Селин отново е оставила следа : ).

Респект към хората, които пишат към Книгоиздаване на първо желание и успех в бъдещите начинания. Поздравления и на Жор и Мила, че продължават да информират кандидат-студентите за специалността си : )
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Правим всичко възможно, за да убедим хората, че специалността наистина си струва влизането. За съжаление, много често хората я отминават.
radi.dobrich
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване (след година)
Курс: друг

Мнение от radi.dobrich »

Аз само ей така да побутна и нашата тема, че чета журналисти и ПР-и какво коментират, а при нас никой не се обажда. А има резултати, де :roll: :mrgreen:
Аз съм с 3.75, което ми подейства доста облекчаващо, чак даже и съм доволна. :shock: Мисля че съм оценена съвсем, съвсем реално, което не означава, че е хубава оценката, но поне не се чувствам прецакана и ощетена. :lol:
Много се надявам на редовната сесия да изкарам малко повече, но и тогава ще се опитам да съм свежа, отпочинала и съсредоточена и... ще си пиша както си знам пък. :) Вижда се, изменя ли на стила си, не ми върви, поне накрая да си го харесвам аз, ако проверяващите не му симпатизират. :roll:
И така. При вас какво става?
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от trichkova »

radi.dobrich написа:Аз само ей така да побутна и нашата тема, че чета журналисти и ПР-и какво коментират, а при нас никой не се обажда. А има резултати, де :roll: :mrgreen:
Аз съм с 3.75, което ми подейства доста облекчаващо, чак даже и съм доволна. :shock: Мисля че съм оценена съвсем, съвсем реално, което не означава, че е хубава оценката, но поне не се чувствам прецакана и ощетена. :lol:
Много се надявам на редовната сесия да изкарам малко повече, но и тогава ще се опитам да съм свежа, отпочинала и съсредоточена и... ще си пиша както си знам пък. :) Вижда се, изменя ли на стила си, не ми върви, поне накрая да си го харесвам аз, ако проверяващите не му симпатизират. :roll:
И така. При вас какво става?
Ако имаш късмет на устния и разбира се, добра оценка на матурата и по история, могат да те приемат и с тази оценка. Ти, за какво писа? И колко хора са с равна на твоята и по-висока оценка?
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

Ох, какви ги дрънках и аз не си спомням точно, но единственото хубаво в цялото творение беше увода, в който писах за мечката, будеща се от сън през погледа на малко дете (май). Не знам накрая кое написах, защото имах няколко варианта в черновата. После, естествено, навързах с протестите разни повърхностни приказки. Как те са нашия път към прекрасния свят или нещо подобно, но писах в доста мрачни нюанси, така че този свят надали заприлича на нещо приятно. :mrgreen: Имам май един абзац за свободата на словото, но него го писах накрая и директно на беловата, щеше да бъде добре да липсва, честно казано, защото не мисля че нашата свобода е на подобаващо високо ниво. :roll: И не успях да се аргументирам следователно в тезата, че я има. :mrgreen: Ам... отнесох се малко и към надеждата за по-добро бъдеще, какво е нейното присъствие в различните възрастови структури. И друго не помня :mrgreen:
Колкото моята оценка имат 43, а по-висока от мен 145. :lol:
Ти мислиш ли да кандидатстваш и книгоиздаване? :lol:
trichkova
От дъжд на вятър

Мнение от trichkova »

radi.dobrich написа: Колкото моята оценка имат 43, а по-висока от мен 145. :lol:
Ти мислиш ли да кандидатстваш и книгоиздаване? :lol:
ОФ... ами да ти кажга честно си държа на журналистиката и нищо друго. Нито книгоиздаване искам, нито ВО. Аз кандидатствах и миналата година, но ме приеха в Мадрид - журналистика, заминах и по стечение на обстоятелставата се върнах, та ми е за втори път. И миналата година без грам готвене на редовния, защото ходих само на него, имах 4.50, а на устния - 5.00. А сега.... уж съм по-подготвена, а имам 3,63.... Та съм малко обезверена :compress: :compress:
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

Ааа не, недей така! Явно просто темата не ти е била толкова присърце, а и нали уж на предварителната режат повече. :lol: Гледай по-оптимистично, щом миналата година си се справила, няма причина да се съмняваш във възможностите си :king:
trichkova
От дъжд на вятър

Мнение от trichkova »

Абе, да ти кажа честно, темата ми хареса. Като излязох бях доста доволна от себе си, но явно проверителите не са били на същото мнение :D
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

Може да е вярна приказката за по-тежко оценяване на предварителния :roll: Знае ли пък човек... Е, мен не са ме ощетили, но пък може би са били в добро настроение и за това така :mrgreen: Не знаем каква е причината за незадоволителната оценка точно, но все пак отчайванията е по-добре да ги оставим за след устния изпит, ако има защо. Нищо не е изгубено още, едва сега започваме :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”