[КСК 2013] Право

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Re: [КСК 2013] Право

Мнение от Nemalp »

Трудно. Нямам много време за учене и съм си изградил определен режим, надявам се да успея да науча Средновековие и да имам късмет да се падне тема, която знам доста добре : ).
Надявам се на над 5 по История и 4 по БЕЛ, нещо такова и се надявам да вляза с тези оценки. Но най-важно ми е ПОНЕ да изкарам и двата с две тройки, а ако имам над 5 по История ще е перфектно : ) .
Аватар
elu
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от elu »

На мен по история сега всичко ми е една каша, особено Възраждането..нз как ще се оправям до изпита, след този по БЕЛ трябва да се мобилизирам сериозно ;х иначе и аз се надявам на оценки около 5тица с надеждата да ми стигнат :D
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

А какво смятате да пишете след Право ? Предполагам желанията са ви нещо от сорта:

Право (редовно)
Право (задочно)
МО
Политология/ Публична администрация

Аз в момента уча ПА и пак кандидатствам с надеждата да си вляза Право : ).
Аватар
elu
В началото бе словото

Мнение от elu »

Аз МО няма да пиша, че +1 изпит мн ще ми дойде, след Правото мисля да сложа Политология, Европеистика ии май това ще е
Nicca
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Nicca »

И аз мисля да направя по същия начин, пък каквото сабя покаже. :Cherna_11:
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от ivencetencety »

Само аз май обмислям след Правото да изредя освен ПА и Европеистика нещо от Журналистическия , почти сигурно ВО .
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Nicca
В началото бе словото

Мнение от Nicca »

Аз също ще пиша Журналистика. :bounce: Мислех, че въпросът се отнася за тези изпити с история и литература .. какви специалности ще напишем. :colors: Аз също си мислех, че съм единствена. :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

Здравейте, колеги :)
Аз не се притеснявам толкова за историята, колкото за литературата :| По история научих вече Средновековие и Възраждане, а Ново време смятам изобщо да не го уча/поне за предварителния/, а по литература преговарям доста сериозно тези дни... Надявам се на 5.50 по история и 5 по литература :)
А за желанията, мисля да ги подредя така:
Право(редовно)
Политология
ПА

П.С. Не бих рискувала със задочно, тъй като смятам, че не си струва... или редовно или никакво :wink:
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Пишете колкото се може повече специалности в списъка ви, ще се надявате на най-горното разбира се (штищкам палци), но е хубаво да сте подсигурени. Разбирате, че няма как всеки кандидат да влезе Право. Аз бях писал 23 (Румънска филология беше най-долу), които включваха Право, трите от ФЖМК, почти всички от ФФ, някакви по-общи филологии заради литературата (българска, славянска, румънска, унгарска), както и почти всичко от ИФ (история, археология, етнология и т.н.).

Правото ми беше второ желание и ме приеха. Но ако не бяха - щях да съм философия... ако не... социология... и т.н. по списъка...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

CryAngel написа:Здравейте, колеги :)
Аз не се притеснявам толкова за историята, колкото за литературата :| По история научих вече Средновековие и Възраждане, а Ново време смятам изобщо да не го уча/поне за предварителния/, а по литература преговарям доста сериозно тези дни... Надявам се на 5.50 по история и 5 по литература :)
А за желанията, мисля да ги подредя така:
Право(редовно)
Политология
ПА

П.С. Не бих рискувала със задочно, тъй като смятам, че не си струва... или редовно или никакво :wink:

Да, тея задочниците за нищо не струват :Р Добре си го решила. Такава несериозна работа, срам и позор за името на су
Аватар
elu
В началото бе словото

Мнение от elu »

CryAngel защо пък не и задочно? Балът е по-нисък, ако не ти стигат стотни да влезеш редовно, поне си вътре задочно, пък след това можеш да се преместиш редовно.
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

Защото като запишеш задочно ще се лишиш от възможността да посещаваш лекции, а на лекциите винаги има какво да се научи, въпреки че много студенти не виждат смисъл да ги посещават.
Пък и самоподготовка, особено първите години, които са основополагащи - струва ми се глупава идея :)
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

CryAngel написа:Защото като запишеш задочно ще се лишиш от възможността да посещаваш лекции, а на лекциите винаги има какво да се научи, въпреки че много студенти не виждат смисъл да ги посещават.
Пък и самоподготовка, особено първите години, които са основополагащи - струва ми се глупава идея :)
Лекциите са свободни за посещение, вкл. и на граждани, които нямат какво да правят вкъщи. Аз съм бил на лекции на други специалности включително.

Нищо не пречи на задочник на ходи на лекциите на редовното, като допълнение за тези на които е ходил като задочник. Отделно и може да си избере подходяща група да ходи на техните упражнения (където също е позволено да се ходи) - примерно за да изглажда неясноти с помощта на преподавателите.

Сесиите на задочните са така направени, че имат шанс да посещават тук-там лекции по предметите. Също така понякога могат да ходят на редовните лекции, после им идват задочните лекции. И това си е предостатъчна подготовка, ако питате мен.

Също така - просто вижте програмата за първи курс право (например) в сайта на факултета. Ще ви се изясни що-годе.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

seduction написа: Да, тея задочниците за нищо не струват :Р Добре си го решила. Такава несериозна работа, срам и позор за името на су
:lol: :lol: :lol:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

CryAngel написа:Пък и самоподготовка, особено първите години, които са основополагащи - струва ми се глупава идея :)
Ако си мислиш, че някой ще ти го "налее" в главата, в ужасна заблуда си :lol: . Преподавателите предоставят материята, но дали, какво и колко ще попиете си зависи изцяло от вас самите. Ако ще влизате Право, отсега свиквайте с идеята, че няма да ви се обръща специално внимание. Просто забравете за доброто старо даскало, тук сте просто едни номера. Университетът предлага много, но не задължава по никакъв начин. Накрая всичко опира до самоподготовка :wink: . Успех на всички бъдещи колеги!!! Сигурно сте го чували и преди, но и аз ще ви го кажа- кандидатстудентските изпити са капка в морето на фона на това, което ви очаква :D .
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”