Чува се. Спокойно. Преди началото на диктовката квесторите и диктуващият ще се погрижат за това всеки да чува ясно и да няма ощетени.Nullzone написа:Какъв е случаят при изпит, където има диктовка? Аз ще съм в зала с над 100 човека. Как се провежда и чува ли се вобще на задните редове?
Указания от квестора
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: Указания от квестора
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
nellie wolfe
- В началото бе словото
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: първи
заемането на места на предварителните изпити, пък и на редовните как става? Смисъл определени ли са предварително местата или примерно на мен ми харесва трети ред и си сядам там ...
п.п.
Съжалявам, ако е задаван този въпрос вече.
п.п.
Съжалявам, ако е задаван този въпрос вече.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Кой където свари. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами сяда се по определен начин - примерно през едно място. Харесваш си ред и ако има свободно място - сядаш.
Те квесторите си казват къде и как, ще си обяснят.
Те квесторите си казват къде и как, ще си обяснят.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Здравейте, като дават чисто бели листи, може ли да си начертаем сами редове
или ще се смята за знак и ще анулират работата? Защото аз имам проблем с писането на бели листа, хич не ми се получава и се съмнявам да разчетат проверяващите вълнообразните ми и криви редове.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Не, не може ! Не може и да си слагаш разграфен лист с редове под белите, ако случайно ти хрумне ... От положителната страна на нещата този проблем, го има всеки пети кандидат, така че не си сама : ) .
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
И на мен това ми беше едно от притесненията като видях,че листетата са без редове,но като че ли се справих.
Вечен студент,де квесторите ми да бяха като теб! Предпочитам строги,но НЕпречещи квестори,отколкото бърборковци,които се чудат коя клюка да обсъдят.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Тези явно са от новата реколта докторанти. Това, разбира се, не ги оправдава, защото в писмената инструкция, която са получили преди изпита, изрично си пише, че на квесторите се забранява да говорят, ядат, пушат и/или четат по време на изпита. Аз само два пъти за три години съм излизал да пуша, но единствено когато съм бил в голяма зала с още 8-9 души квестори. По прицип, отговорникът на залата е длъжен да следи за това, как другите квестори си изпълняват задълженията. Най-честото нарушение, което съм констатирал, е четенето на вестници и научни списания по време на изпита. Лично за себе си съм се притеснявал само, че обувките ми вдигат шум, когато се движа по тези стари, разнебитени, скърцащи при всяко движение дървени подове, ама няма как...Надежден Случай написа:Предпочитам строги,но НЕпречещи квестори,отколкото бърборковци,които се чудат коя клюка да обсъдят.
Надежден Случай написа: Вечен студент,де квесторите ми да бяха като теб!
Ха-ха! От нашия факултет пращат само докторанти, така че аз приключиш с квесторуването. Три години ми стигат.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
В такъв случай,честито пенсиониране!
Белким има повечко съвестни квестори за редовната сесия,че не знам дали ще изтрая още една сесия рупане на кроасани и подробен анализ на светските хроники.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Ееее, чак пък пенсиониране! Вярно, познавам хора, които на моята възраст вече са били доценти, а аз съм само прост хоноруван преподавател, но не съм за пенсия още. Просто си защитих дисертацията.
Все пак ОНС "Доктор" се смята за последната степен на висшето образование, така че съм по-скоро прясно завършил.
А относно редовната сесия, особено на масовите изпити (БЕЛ, История, Математика, Английски), правят пълна мобилизация. Веднъж видях православен свещеник с расо (!) да се явява за квестор. Човекът явно беше записал някаква редовна докторантура и те взели, че го викнали и него.
Така че всякакви квестори могат да ти се паднат.
А относно редовната сесия, особено на масовите изпити (БЕЛ, История, Математика, Английски), правят пълна мобилизация. Веднъж видях православен свещеник с расо (!) да се явява за квестор. Човекът явно беше записал някаква редовна докторантура и те взели, че го викнали и него.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Големите зали с многото "пазачи" са най-забавните, винаги има такива лидери и от кандидат-студентите и от квесторите. По История миналата година бях в легендарната 65 (ако не се лъжа) и бисерите валяха на килограм, а после е било още по-забавно. При положение, че не знаех темата се чудех дали да плача или да се смея, заради въпросите на хора от залата.
Иначе, някои квестори наистина са много дразнещи, но пък има и свестни от кратките разговори с тях.
Единственото по-дразнещо от говорещи квестори е консултиращи се кандидат-студенти, сравнително шумно. Не съм против подсказването, но да се прави като хората, не цялата стая да разбере, че се познавате и квесторите да не ви разделят (седяха сравнително един до друг, двама съвсем). Не ги разделиха, поне докато аз бях в залата. След 10 минути обсъждане през шепот, който се чуваше из залата, се пита "може ли до тоалетна" (цялата група), ама не ги пуснаха заедно.
Най-потресаващото нещо, което ми се случи, обаче, беше, че 10-15 минути някъде след започването на изпита, момчето, което седеше на едно място през мен се обръща и най-спокойно на всеослушание пита "Абе, т'ва темата за Калоян ли беше" . Бяхме на втория ред и пред нас имаше няколко квестора.
Общо взето на повечето изпити хората решават, че трябва да се консултират с мен (очилата, може би ?), а аз съвсем не съм авторитет ...
Бтв, студенте, лаптопите имат ли специално предназначение ?
Иначе, някои квестори наистина са много дразнещи, но пък има и свестни от кратките разговори с тях.
Единственото по-дразнещо от говорещи квестори е консултиращи се кандидат-студенти, сравнително шумно. Не съм против подсказването, но да се прави като хората, не цялата стая да разбере, че се познавате и квесторите да не ви разделят (седяха сравнително един до друг, двама съвсем). Не ги разделиха, поне докато аз бях в залата. След 10 минути обсъждане през шепот, който се чуваше из залата, се пита "може ли до тоалетна" (цялата група), ама не ги пуснаха заедно.
Най-потресаващото нещо, което ми се случи, обаче, беше, че 10-15 минути някъде след започването на изпита, момчето, което седеше на едно място през мен се обръща и най-спокойно на всеослушание пита "Абе, т'ва темата за Калоян ли беше" . Бяхме на втория ред и пред нас имаше няколко квестора.
Общо взето на повечето изпити хората решават, че трябва да се консултират с мен (очилата, може би ?), а аз съвсем не съм авторитет ...
Бтв, студенте, лаптопите имат ли специално предназначение ?
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ....
Здравейте! Нещо чета тука бели листа и се шашнах... Не дават ли карирани? Поле как се прави: сгъване на листа или с линия?
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не, дават се бели.
Не, не правиш поле, не огъваш листа! В никакъв случай.
Пишеш си на листа така, както е. Затова тренирайте от сега да пишете на бели.
Не, не правиш поле, не огъваш листа! В никакъв случай.
Пишеш си на листа така, както е. Затова тренирайте от сега да пишете на бели.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ....
Забравих да попитам: Беловата и черновата са на едно място, но как проверяващите ще знаят къде започва беловата и къде черновата?
И последно: Картона с номера връща ли се след края на изпита, защото с него ще се явявам и на втори изпит от същата сесия?
И последно: Картона с номера връща ли се след края на изпита, защото с него ще се явявам и на втори изпит от същата сесия?
- hirondelleblanche
- В началото бе словото
Аз такова мазало направих с тея белови и чернови, че направо ми се плачеше след изпита...
То не бяха драсканици, цели страници зачерквани, ужасссс... Дано естетиката на написаното не е на първо място, като оценяват, въпреки че страшно ме съмнява. На нас ни казаха да пишем черновата на последните два листа, аз лично се обърках и директно на първа страница я праснах, не ми се вярва обаче да е фатално. Стига да напишеш 'чернова' най-отгоре, другото е окей.