Kristo написа:По-добре да правиш нещо, с което ще се издържаш, защото няма по-голям интерес от финансовия. Като имаш пари, всичко ти е интересно!
Това го разбирам по следния начин: Човек, който не взима заплата от сорта на 700-1000 лева, няма да е щастлив от това, с което се занимава. Ако това е, което си имал предвид, тогава признавам, че е глупост в най-чистата й форма.
Имам познат, който е учил архивистика и постоянно са му повтаряли, че пари в тази област няма да има. Сега е на 27, един от най-готините и интелигентни хора, които познавам, занимава се с много и различни неща, все пряко или косвено свързани с любимата му история... Човекът е щастлив, без да е богат! Винаги е следвал няколко простички стъпки - интересувал се е от всичко и всички, свързани със специалността и последващата реализация, учил се е сам на много неща и е започнал да си търси начини за развитие от самото начало.
По-напред беше казал нещо за идеалите, последвано от финансовите интереси. Де да знам, малко парадоксално ми дойде. Или имаш идеали и се водиш от тях, стремиш се към нещо, или просто си правиш кинти, работейки в банка, присъединяваш се към политическа партия или пък притежаваш фирма, монополизирала производството на чорапи.
Към авторката на темата - ако искаш да се занимаваш с нещо, искай го наистина и се стреми да го постигнеш с всички сили. Щом ти се учи журналистика, започни да следиш новините, развивай креативността си, чети и пиши повече, за да изградиш стил. Разбира се, диплома от ФЖМК или друг факултет няма да навреди, но тя няма чак такова фундаментално значение, каквото повечето завършващи си мислят(пък и аз, допреди половин година).
Искам да кажа и едно "Ти си лудак, човече!" на човека, успял да ядоса Мила дотолкова, че тя да заговори за безумния подпис, цитат от Хорхе Букай.