[КСК 2013] Журналистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Delyan_Elmo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: [КСК 2013] Журналистика

Мнение от Delyan_Elmo »

В 252 зала бяхме 6 или 7 момчета и 33-34 момичета...Слушайки за положението и в другите зали,комай 15-20% са кандидатстващите момчета... Ако някога отпаднат квотите 2/3 от университетите в България стават девически.xD
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

~Suzie написа:На база какво се дължат нейните опасения? ((:
На база представянето на тазгодишните дванадесетокласници,става въпрос като цяло за кандидат-студентите,не само за журналистиката.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Надежден Случай написа:Момичета,вие му мислете за балове и прочие,при нас се очаква един бал около 26 да ни вкара,дано не се оправдаят опасенията на учителката ми по БЕЛ за много силна година. :evil: :shock:
По-скоро бал 25 за Журналистика, която е специалността с най-висок бал във ФЖМК : ), даже очаквам да падне поне малко, може и повече ! :P

При моя набор '93 наистина имаше промяна в баловете, но то се дължеше на матурите (за някои специалности могат да се ползват), не на друго ... Keep calm and аce the exams.

Иначе, моите оценки бяха 4.00 на писмен и 5.80 устен, имах бал за ВО (редовно), Книгоиздаване (редовно) и Журналистика (задочно) на първо класиране. Малко не ми достигна за Ж (редовно). На второ класиране не знам дали падна бала, защото не го погледнах (бях влязъл ПА, което ми беше 2 желание). Момче съм ... Малко над 5 имах на матурата по БЕЛ и 6.00 по История : ) .

Т'ва ви го давам като ориентир, понеже някой питаше ...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не мисля, че има място за сравнение между балове от годините - все пак няма постоянни тенденции като оценки през годините. Всичко зависи от 2 фактора: уменията на кандидатите и зададените теми.

Да, виждаме доста кандидати, писали какви оценки са имали, като Пламен над мен, но пък много по-голям брой от кандидатите не влизат у форУма и не си казват техните оценки. Затова е трудно да се определи как вървят нещата. Разбира се, ако имаш 2ка на изпита, едва ли ще се регистрираш специално у този форум за да го кажеш на другите, за да си направят сметките те.

Затова и гледайте баловете от миналите години като краен ориентир, но не и като божия заповед. Другото е, че има 2 изпита - предварителен и редовен. Ако се падне по-хубава тема на втория, а вие от първия сте доволни на 5,00, може да се окажете некласиран. Всичко може да се случи и през март не е време за сметки. Сметките ще се правят като излязат резултатите чак на редовните изпити.

Иначе всеки може да жонглира с данни, оценки, балове и прочее. От кандидатите се иска най-вече да са готови и да се представят максимално добре. Ако това се получи, няма за какво да се тревожите.

Казвам ви го в качеството на бивш студент, както и на настоящ декан на ФЖМК. Вярвайте ми.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Добро утро! От интерес питам, какъв е учебният план на журналистите, еднакъв ли е с този на ВО? ( Едва ли!)
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Аватар
deepblue_
В началото бе словото

Мнение от deepblue_ »

The only place success comes before work is in the dictionary
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Мерсии, това не го бях видяла!
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

кристина
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от кристина »

Здравейте на всички! Нова съм във форума.В неделя бях на изпита и искам да попитам-възможно ли е да анулират работата ми,защото съм си подчертала заглавието?
Аватар
deepblue_
В началото бе словото

Мнение от deepblue_ »

Може и да е възможно, защото и аз бях надраскала едни работи и бях сметнала една дата и квесторите ми казаха, че някои преподаватели ги дразнело и може да ми я анулират :(
The only place success comes before work is in the dictionary
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

За задраскване, не би трябвало. Но може би за подчертаването.... зависи май пак от човека.

Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

кристина написа:Здравейте на всички! Нова съм във форума.В неделя бях на изпита и искам да попитам-възможно ли е да анулират работата ми,защото съм си подчертала заглавието?
Не искам да се заяждам,но бива ли такава глупост,да му се не види? Със сигурност са ви обяснили,че почти всяко нещо извън протокола може да ви изяде главите. Какво толкова щеше да стане,ако не беше го подчертала? Да не продължавам с това,че би трябвало да са ви обяснили,че няма нужда заглавието да се пише на беловата,единственото задължително място е заглавната страница. Стискай палци и други шамандури да са направили същото и да го приемат за грешка от притеснение! :scratch:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
кристина
В началото бе словото

Мнение от кристина »

И аз не знам как стана... Просто ми е станало като навик като пиша есе и да подчертавам заглавието-изглежда ми по-прегледно. :(
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ами възможно е. Все пак имаш и друг шанс ;)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

Според мен няма да ти я анулират, това не е някакъв супер странен и отличаващ се знак или нещо от сорта. И броят на анулираните работи не е чак толкова голям всъщност. Не се притеснявайте за глупости и стига сте го мислили този изпит ... било каквото било ^^
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

deepblue_ написа:http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti/fakultet_po_zhurnalistika_i_masova_komunikaciya/studenti/uchebni_proceduri_i_srokove :P
Като разгледах учебния график за журналистика и пише чужд език - френски,испански и т.н.
Та въпросът ми е може ли да запишеш език,който не си учил преди това?
Те нали ме приеха,че от това се интересувам. :mrgreen:
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”