[КСК 2013] Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Delyan_Elmo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2013] Журналистика
В 252 зала бяхме 6 или 7 момчета и 33-34 момичета...Слушайки за положението и в другите зали,комай 15-20% са кандидатстващите момчета... Ако някога отпаднат квотите 2/3 от университетите в България стават девически.xD
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
На база представянето на тазгодишните дванадесетокласници,става въпрос като цяло за кандидат-студентите,не само за журналистиката.~Suzie написа:На база какво се дължат нейните опасения? ((:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
По-скоро бал 25 за Журналистика, която е специалността с най-висок бал във ФЖМК : ), даже очаквам да падне поне малко, може и повече !Надежден Случай написа:Момичета,вие му мислете за балове и прочие,при нас се очаква един бал около 26 да ни вкара,дано не се оправдаят опасенията на учителката ми по БЕЛ за много силна година.![]()
При моя набор '93 наистина имаше промяна в баловете, но то се дължеше на матурите (за някои специалности могат да се ползват), не на друго ... Keep calm and аce the exams.
Иначе, моите оценки бяха 4.00 на писмен и 5.80 устен, имах бал за ВО (редовно), Книгоиздаване (редовно) и Журналистика (задочно) на първо класиране. Малко не ми достигна за Ж (редовно). На второ класиране не знам дали падна бала, защото не го погледнах (бях влязъл ПА, което ми беше 2 желание). Момче съм ... Малко над 5 имах на матурата по БЕЛ и 6.00 по История : ) .
Т'ва ви го давам като ориентир, понеже някой питаше ...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не мисля, че има място за сравнение между балове от годините - все пак няма постоянни тенденции като оценки през годините. Всичко зависи от 2 фактора: уменията на кандидатите и зададените теми.
Да, виждаме доста кандидати, писали какви оценки са имали, като Пламен над мен, но пък много по-голям брой от кандидатите не влизат у форУма и не си казват техните оценки. Затова е трудно да се определи как вървят нещата. Разбира се, ако имаш 2ка на изпита, едва ли ще се регистрираш специално у този форум за да го кажеш на другите, за да си направят сметките те.
Затова и гледайте баловете от миналите години като краен ориентир, но не и като божия заповед. Другото е, че има 2 изпита - предварителен и редовен. Ако се падне по-хубава тема на втория, а вие от първия сте доволни на 5,00, може да се окажете некласиран. Всичко може да се случи и през март не е време за сметки. Сметките ще се правят като излязат резултатите чак на редовните изпити.
Иначе всеки може да жонглира с данни, оценки, балове и прочее. От кандидатите се иска най-вече да са готови и да се представят максимално добре. Ако това се получи, няма за какво да се тревожите.
Казвам ви го в качеството на бивш студент, както и на настоящ декан на ФЖМК. Вярвайте ми.
Да, виждаме доста кандидати, писали какви оценки са имали, като Пламен над мен, но пък много по-голям брой от кандидатите не влизат у форУма и не си казват техните оценки. Затова е трудно да се определи как вървят нещата. Разбира се, ако имаш 2ка на изпита, едва ли ще се регистрираш специално у този форум за да го кажеш на другите, за да си направят сметките те.
Затова и гледайте баловете от миналите години като краен ориентир, но не и като божия заповед. Другото е, че има 2 изпита - предварителен и редовен. Ако се падне по-хубава тема на втория, а вие от първия сте доволни на 5,00, може да се окажете некласиран. Всичко може да се случи и през март не е време за сметки. Сметките ще се правят като излязат резултатите чак на редовните изпити.
Иначе всеки може да жонглира с данни, оценки, балове и прочее. От кандидатите се иска най-вече да са готови и да се представят максимално добре. Ако това се получи, няма за какво да се тревожите.
Казвам ви го в качеството на бивш студент, както и на настоящ декан на ФЖМК. Вярвайте ми.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Добро утро! От интерес питам, какъв е учебният план на журналистите, еднакъв ли е с този на ВО? ( Едва ли!)
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
The only place success comes before work is in the dictionary
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Мерсии, това не го бях видяла!
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
-
кристина
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте на всички! Нова съм във форума.В неделя бях на изпита и искам да попитам-възможно ли е да анулират работата ми,защото съм си подчертала заглавието?
Може и да е възможно, защото и аз бях надраскала едни работи и бях сметнала една дата и квесторите ми казаха, че някои преподаватели ги дразнело и може да ми я анулират 
The only place success comes before work is in the dictionary
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
За задраскване, не би трябвало. Но може би за подчертаването.... зависи май пак от човека.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Не искам да се заяждам,но бива ли такава глупост,да му се не види? Със сигурност са ви обяснили,че почти всяко нещо извън протокола може да ви изяде главите. Какво толкова щеше да стане,ако не беше го подчертала? Да не продължавам с това,че би трябвало да са ви обяснили,че няма нужда заглавието да се пише на беловата,единственото задължително място е заглавната страница. Стискай палци и други шамандури да са направили същото и да го приемат за грешка от притеснение!кристина написа:Здравейте на всички! Нова съм във форума.В неделя бях на изпита и искам да попитам-възможно ли е да анулират работата ми,защото съм си подчертала заглавието?
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
-
кристина
- В началото бе словото
И аз не знам как стана... Просто ми е станало като навик като пиша есе и да подчертавам заглавието-изглежда ми по-прегледно. 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами възможно е. Все пак имаш и друг шанс 

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Според мен няма да ти я анулират, това не е някакъв супер странен и отличаващ се знак или нещо от сорта. И броят на анулираните работи не е чак толкова голям всъщност. Не се притеснявайте за глупости и стига сте го мислили този изпит ... било каквото било ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
- pifiella
- Пишете, о, братя
Като разгледах учебния график за журналистика и пише чужд език - френски,испански и т.н.deepblue_ написа:http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti/fakultet_po_zhurnalistika_i_masova_komunikaciya/studenti/uchebni_proceduri_i_srokove
Та въпросът ми е може ли да запишеш език,който не си учил преди това?
Те нали ме приеха,че от това се интересувам.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn