[КСК 2013] Книгоиздаване

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
mborova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Re: [КСК 2013] Книгоиздаване

Мнение от mborova »

Аз бях тотално изперкала.. Имах чувството, че ще получа инфаркт всеки момент и така до момента, в който квесторът влезе и започна да пише темата и аз, като някакъв дебил, седя и се усмихвам (на какво, повярвайте ми, не знам..). Очаквах нещо по-сериозно и абсолютно се размих. Не очаквам висок резултат, но поне разбрах за какво иде реч и се надявам на редовния изпит да съм по-спокойна и концентрирана.
liv написа:Първо класиране.
За второ и трето ми се губят..
Много благодаря, за първо питах :)
Иначе писах за прекрасния нов свят, който трябва да си създадем сами и как с протестите сме се запътили натам...
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване
Курс: втори

Мнение от Mephisto »

Това е първи изпит за тази сесия, ако не се лъжа. Колеги, записали ли сте се за други изпити?
.:{~Блог~}:.
radi.dobrich
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване (след година)
Курс: друг

Мнение от radi.dobrich »

Мен не ме очакват изпити в идните седмици :lol: Поне до матурите няма да изпитам същите трепети :lol:
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Починете си тогава, учете за матурите, не се безпокойте.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ами препоръчвам ти да прочетеш книгата, защото по време на лекции често правят аналогии с нея и с "1984", особено по по-журналистическите дисциплини.
Иначе е хубаво да избягате от най-очевидните асоциации и първосигнални реакции.
За редовните изпити това да ти е обица на ухото - като чуеш темата си дай 10-15 минути да помислиш върху различните асоциации, задълбай малко в себе си. И пиши за второто или третото нещо за което се сетиш. Никой не ти иска конкретика, хеле пък медийни анализи. Искат да видят ясен, добре структуриран текст, написан грамотно.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Както каза Мила, целта на тези изпити е да покажете, че можете да се аргументирате и да пишете интересни и грамотни текстове. Нищо повече
EDIT: Едно предложение за кандидат-студентите: http://fjmc.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4 ... 0%B8%D1%8F
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

О, аз вече започнах да я чета :lol: "1984" се каня от доста време да я погледна и все отлагам, но следващата е тя явно :D
Благодаря ви за насоките! Чела съм десетки пъти из форума какво се иска на изпита, но сякаш се страхувах да пусна себе си на ход. Както каза Мила, имам си вече обичка на ухото. :) Честно казано, прекалено много мислех за това какво ще се хареса на проверяващите и просто не се отпуснах. За награда: нито те ще харесат творението, нито пък аз съм доволна от него :mrgreen: Хубавото е, че имам още един шанс и съм доволна, че дойдох на предварителния изпит - жалко, че няма такъв устен, защото той ме притеснява в пъти повече от писмения :roll:
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

radi.dobrich написа:О, аз вече започнах да я чета :lol: "1984" се каня от доста време да я погледна
За "1984" не се кани, ами я прочети (не я "поглеждай") веднагически :mrgreen: Прекрасна е. Това ми е една от най-най-любимите книги. "Прекрасният нов свят" никак не е лоша, но щеше да ми хареса много повече, ако я бях прочела преди 84-та, защото Оруел много вдига летвата...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Четете, защото в различните лекции ще ви затрупват с информация за интересни книги и просто няма да може да смогнете D:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ер Малка написа:
radi.dobrich написа:О, аз вече започнах да я чета :lol: "1984" се каня от доста време да я погледна
За "1984" не се кани, ами я прочети (не я "поглеждай") веднагически :mrgreen: Прекрасна е. Това ми е една от най-най-любимите книги. "Прекрасният нов свят" никак не е лоша, но щеше да ми хареса много повече, ако я бях прочела преди 84-та, защото Оруел много вдига летвата...
:shock: :shock: :shock: :shock:
"Прекрасният нов свят" е в пъти по-велика от "1984".
Много по-мрачна, зловеща и тоталитарна.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

Ами, Mephisto, подсказвайте ни какво да четем, че да ни намалите дилемите по случай коя книга по-напред да грабваме, когато започнем лекции :lol: Ако си уредя нещата както трябва, април месец мога да се отдам изцяло на художествени четива :cheers:
За сега не мога да кажа мнение по двете книги, но по-късно, ако не забравя, ще спомена коя ми е допаднала повече :lol:
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Няма да сгрешите, ако хванете нещо от художествената класика или пък нещо малко по-съвременно. Каквото и да е, стига да има стойност ;)
Няма определени рамки за литературата като стойностна или не, просто трябва да можете да развиете някакъв вкус към добрите книги.
Между другото, възползвайте се от Дни на кандидат-студента. Много, много, много полезно ще е да посетите това важно събитие, защото ще можете да научите отговори на всичките ви въпроси, свързани с книгоиздаването, а и не само. Може и аз да се присъединя :)
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

Е, предполагам, че всеки от нас, особено пък насочените към тази специалност, са развили вече някакъв вкус към книгите. :lol: Дали е добър или лош, предполагам че не може точно да се определи - в крайна сметка негативни отзиви могат да се намерят за абсолютно всяка книга, колкото и да е добра. За едни е стойностна, за други - не. Дали положителните отзиви са в следствие на по-голям кръгозор, задълбочаване в редовете и анализиране на прочетеното или пък просто заради добрия стил на автора? Дали негативизма е базиран на повърхностно четене? Всеки сам може да определи за себе си, но не и за другите. (според мен, аз не обичам да се меся в отношението на околните към каквото и да било)

Ах, много хубаво предложение, но как да дойдем пак към София като преди ден се върнахме от там. :bounce: Много жалко, но аз трябва да пропусна това събитие. Ако някой отиде, да разкаже, ако е разбрал нещо интересно! :D
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Общо взето ще е темата офлайн - преподаватели и студенти ще разказват на кандидатите за специалностите. Не вярвам да изпуснете нещо, но поне ще можете да се запознаете с нас и да ни задавате въпроси
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Mephisto написа:Общо взето ще е темата офлайн - преподаватели и студенти ще разказват на кандидатите за специалностите. Не вярвам да изпуснете нещо, но поне ще можете да се запознаете с нас и да ни задавате въпроси
Кога е събитието :) Провокира интереса ми.
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”