Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Персей
- Пишете, о, братя
- Специалност: Магьосничество с елфически езици
- Курс: трети
Re: Театър
От кога се каня да го гледам, явно трябва да отида най-накрая.Ер Малка написа:Аз вчера мислех да пиша в тази тема, защото за трети или четвърти пореден път гледах "Пухеният", просто все повече и повече се влюбвам в тази постановка. Само държах да ви кажа.
Гледайте го.
А Мартин Макдона е много добър драматург, друга негова пиеса, която се играе в момента, в Народния, е "Ръкомахане в Спокан". Пиесата е черна комедия, в която се обсъждат проблемите на политическата коректност и расизма. Пак Явор Гърдев е режисьор, а Иван Бърнев и Леонид Йовчев правят много добри роли. Но определено не се харесва на всеки, щото има много насилие и просто е... малко психарска.
Между другото, той вече се занимава с кино, и е продуцирал и режисирал три филма до сега - "Six Shooter", "Sеven Psychopaths" и "In Bruges". И трите са черни комедии, пълни с цинизми, абсурден хумор и насилие, като саркастичните сцени са вмъкнати изкусно между стрелбите и убийствата. Донякъде напомнят на филмите на Гай Ричи и Куентин Тарантино. Струва си да се гледат, макар че аз съм малко пристрастен.
Не притежаваме ний щит за пред смъртта:
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
"Хамлет"
Лелееееееееее... леле.
Тфа беше кратката версия. Са дългата..
Значи.. тфа е нещо ужасно - така да ти я хвалят постановката, да звучи толкова обещаващо, да има е*ати-състава, да харесваш поне половината от актьорите, които играят, дори да си фен на някои, да го поставят в Народния, да има е*ати декорите, да е толкова подвижно всичко, да изскачат откъде ли не, да правят какво ли не... И... какво от това, питам аз..
Не знам какво точно не ѝ е наред на постановката, ама май.. всичко. Тотъл нонсънс.. Въпросът дори не беше в четирите часа някак.. ама определено попада в топ малинките ми, а засега май нямах такава класация.
Жалко, исках да ми хареса.
Лелееееееееее... леле.
Тфа беше кратката версия. Са дългата..
Значи.. тфа е нещо ужасно - така да ти я хвалят постановката, да звучи толкова обещаващо, да има е*ати-състава, да харесваш поне половината от актьорите, които играят, дори да си фен на някои, да го поставят в Народния, да има е*ати декорите, да е толкова подвижно всичко, да изскачат откъде ли не, да правят какво ли не... И... какво от това, питам аз..
Не знам какво точно не ѝ е наред на постановката, ама май.. всичко. Тотъл нонсънс.. Въпросът дори не беше в четирите часа някак.. ама определено попада в топ малинките ми, а засега май нямах такава класация.
Жалко, исках да ми хареса.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Трябва да ви разкажа за Любовна песен! 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Малка пиеса за детската стая"
Определено присъства очарованието от "Приятнострашно", но.. не е същото. Много симпатична постановка с много познати елементи. Хубаво ми разведри неделята, хвала на Боян!
^^
Определено присъства очарованието от "Приятнострашно", но.. не е същото. Много симпатична постановка с много познати елементи. Хубаво ми разведри неделята, хвала на Боян!
^^
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Финалът, финалът! Останалото на мен ми беше малко половинчато. Определено "Приятнострашно" отразява развитието на Яна Борисова в една особено положителна посока. And yet, критиците като че ли масово предпочетоха "Малката пиеса...". Така де, не че не ми хареса, просто втората категорично надгради над нея.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Мнях. Много ми беше постна тази Стая, не съм очарована. Странно е, че точно тя е спечелила конкурса. Не че е лоша пиесата, ама наистина всичко е доста половинчато. "Приятнострашно" да е толкова хубава, пък тази...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
"Приятнострашно" със сигурност е една от най-добрите постановки, които съм гледала. Дори защо не най-добрата...
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Защото не си гледала "Скъпа Елена Сергеевна" : )
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Баф мааму, Фло, вземи питай Ангелина за някакво видео, което може да ми метнеш през нетЯ, бре! В момента ми е трудно да си представя какво би могло да бъде това, дето да е по-добро от "Приятнострашно" по нашите сцени. Говоря за обективно по-качествено във всеки един аспект, а не за субективно усещане (иначе мога да изредя 2-3 неща, но си давам сметка, че отношението ми към тях е това, което компенсира евентуалните им недостатъци, за които вероятно оставам сляпа. Докато Приятнострашно си Е).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
Аз пък се чудя защо "Кики ван Бетовен" е толкова слабо посещаема и защо толкова малко хора я харесват.
Първия път, в който я гледах, просто слушах, харесах я, запомних някои неща- като това, че спагетите Карбонара имат вкус на самота и миришат на раздяла. Приятно ми беше.
Втория път си седя в салона, гледам си и изведнъж така ме жегва нещо и се чудя как съм го пропуснала предния път. Просто ми уцели едно болно местенце в душицата, та се разплаках като петокласничка и се изнизах свенливо към тоалетната
Обичам да откривам новите нюанси в познат цвят.
Не е върха на театралното изкуство, но според мен определено си заслужава да се види. Не знам защо толкова я подценяват.
Първия път, в който я гледах, просто слушах, харесах я, запомних някои неща- като това, че спагетите Карбонара имат вкус на самота и миришат на раздяла. Приятно ми беше.
Втория път си седя в салона, гледам си и изведнъж така ме жегва нещо и се чудя как съм го пропуснала предния път. Просто ми уцели едно болно местенце в душицата, та се разплаках като петокласничка и се изнизах свенливо към тоалетната
Не е върха на театралното изкуство, но според мен определено си заслужава да се види. Не знам защо толкова я подценяват.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ели, единственото, за което знам е това:
Ама.. то си е интервю и.. лично аз не бих си причинила този спойл преди да го гледам. Но както прецениш : )
Иначе ето това е много интересно - http://www.binar.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5% ... -2013.html
Отново интервю с двама от актьорите на спектакъла, които са част от Театър "Реплика" и разказват много интересни неща и за себе си и за театъра като цяло в България. А и са готини пичове, кеф ти да ги гледаш и слушаш.
Ама.. то си е интервю и.. лично аз не бих си причинила този спойл преди да го гледам. Но както прецениш : )
Иначе ето това е много интересно - http://www.binar.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5% ... -2013.html
Отново интервю с двама от актьорите на спектакъла, които са част от Театър "Реплика" и разказват много интересни неща и за себе си и за театъра като цяло в България. А и са готини пичове, кеф ти да ги гледаш и слушаш.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Там е работата, че едва ли ще го гледам, както е тръгнало. А ми е интересно какво му е чак толкова специалното, честно. Не че не ви вярвам, просто не знам как може да съм го и чувала дори, при условие, че имам доста театрални уши и очи из София,
В края на ноември
В края на ноември
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Всички вие говорите за театър, оценявате го и го харесватете или не го харесвате... но мен ме впечатли това че Ангел го коментира и то не с "Да, готино" или нещо подобно. Беше се извинил, че не ходи редовно на театър и беше изписал роман.
Имаше смисъл да го гледам, въпреки че на моменти ми беше трудно. Аз съм мечтател и понякога не харесвам реалността. Избягвам я, а в залата няма място за бягство. Мога да пиша и още, но думите не стигат... лека вечер!
Имаше смисъл да го гледам, въпреки че на моменти ми беше трудно. Аз съм мечтател и понякога не харесвам реалността. Избягвам я, а в залата няма място за бягство. Мога да пиша и още, но думите не стигат... лека вечер!

- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Честит международен ден на театъра! 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.