Математика II
Модератор: Boromir
Е няма ли да бъдат 10 задачи. Ако е така с геометрията има толкова места да ви забутата. традицията е вписани и описани фигури, синусова и косинусова теорема, формули за лица, екстремална задача, тригонометрия, приложена за триъгълник. Алгебрата е във всякакви нюанси, особено решаване на задача с допускане на противното или формули на Виет за полиноми. Желая ви успех! И ако имате някакви проблеми, казвайте да помагам, докато е време.
Групите от свободните вектори имат прости идеали-те искат да притежават пръстени. Когато полиномите пуснат корените си в някое поле, Лайбниц и Нютон ще интегрират към нашето пространство онези диференциални форми, които имат сериозен потенциал.
-
luckyluchano
- В началото бе словото
ХахаJ`E`K`O написа:абе ти си влязъл вече отдавнаTabledott написа:Ами значи ще трябва да се ходи и на математика 2, дано изкарат разпределението до изпитаела да подскажеш малко на нас останалите
)
Ами сигурно съм влязъл каквото поискам, ама знае ли човек... пък и този предварителен беше толкова лесен, че мислех, че ще стане като в ТУ
Иначе сега може да се получи доста парадоксално при мен да имам 5,90 на елементарния предварителен, а пък на доста трудния редовен да имам 6,00 (факт е, че 10-та е доста трудна), ама кой знае, може да съм сбъркал нещо на лесните задачи, че ги претупах за 15 мин.
Иначе сега очаквам готина планиметрия- тези задачи са ми любимите от кандидат-студентските, просто са мн. готини, пък и ми помагат да си вдигна самочувствието от планиметрията на олимпийско ниво, където съм зле
Разбира се, очаквам "интересна" 10-та, т.е. такава, която не се прави за 10 мин :0
По-добре як и тъп, отколкото само тъп!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз пък не знам какво да очаквам. СУ тази година доказаха, че са уникални и не следват никакви логики (в добрия смисъл). Първо изненадаха всички с лесния предварителен. След това, когато всички очаквахме, че на 18 Юли ще решаваме пак лесни задачи като на 7 Май, дадоха не толкова лесна тема (в сравнение с предварителния мисля, че темата беше доста по-трудна). Ще видим сега какво ще измислят. Аз лично си пожелавам текстова задача за движение, работа и т.н.
Леко ще ми липсва стереометрията, но какво да се прави...
Леко ще ми липсва стереометрията, но какво да се прави...
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.