[КСК 2013] Връзки с обществеността
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- emabell
- В началото бе словото
Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността
ще пътувам с легендарното 280 
-
McDreamiell
- В началото бе словото
- Курс: първи
Миналата година тая тема ми беше адски полезна и си обещах, че сега ще помагам, ама вие си се справяте така като гледам. Успех зайци! Вярваме във вас!

“The only way out of the labyrinth of suffering is to forgive.”
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Не мога да повярвам колко яка тема ви се е паднала! Направо ви завиждам. Добре, че не се падна миналата година, защото щях истерично да се разпищя от кеф и да ми анулират работата
Книгата е много добра, а темата като тема е супер благодатна.
Какви бяха контролните теми?
Книгата е много добра, а темата като тема е супер благодатна.
Какви бяха контролните теми?
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Едната май е била "Времето е в нас и ние сме във времето" (или нещо, много близо по формулировка до това), а другата не я разбрах. Трябва да ти кажа, че в нашата зала нямаше радостни възгласи, даже напротив. Не мисля, че някой изобщо се сети за книгата - но един да има, който да се е сетил, това ще му бъде в голям плюс.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
"Времето е в нас и ние сме във времето" и "Пътуване без граници" бяха контролните теми. Иначе не мисля,че е от толкова голямо значение дали сме се сетили за книгата. Все пак важно е самото съдържание 
- SaraCharis
- В началото бе словото
така е, от нас се иска да изкажем нашето становище, не да цитираме и показваме познания от дадената книга... 
Най-важното нещо в този свят е да знаеш своето място и своята цена. Всичко друго са илюзии- те идват и си отиват винаги драматично.. . .!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Това, че не разбирате какво ви пиша, е много тъжно (и донякъде показателно, ама нейсе). Не казвам, че ще ви пишат ниски оценки, ако не сте споменали книгата. Казвам, че ще бъде в безспорен плюс на онзи, който се е сетил за нея (ако изобщо има такъв сред кандидатстващите), защото изпитът - каква изненада - има за цел косвено да провери и общата ви култура. А наличието и демонстрирането на такава - на изпита по журналистика, а и по принцип - не е навредило никому. Така. Ей това имах предвид, дано сега сте ме разбрали.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
@Търговецът на кристал .. много добре разбирам това,което беше написал и си напълно прав. Моята идея беше,че дори и да си се сетил за книгата и си направил някакъв паралел това няма да повлияе по никакъв начин,ако самото съдържание не струва. И в интерес на истината никой тук не говори за оценки... А за това кое колко е тъжно, може да си го запазиш за себе си. : )
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хм, не виждам защо да го запазвам за себе си - нали за становища говорим. Ей, много скачате кандидат-студентите, бе - ще ми бъде много любопитно дали ще запазите тази си самоувереност, когато/ако се сблъскате челно с някои от преподавателите във ФЖМК.
В края на ноември
В края на ноември
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Да, за ваша радост не трябва да показвате познания по каквито и да било книги, защото иначе факултетът ще стои почти празен.SaraCharis написа:така е, от нас се иска да изкажем нашето становище, не да цитираме и показваме познания от дадената книга...
Но иначе добре че каза на Търговецът за какво е този изпит, все пак ти си цял кандидат-студент, а тя е някаква си там жена, която кара едва докторантура в този факултет.
А ти вместо да четеш между редовете и да вкарваш чужди думи на хора, които са извървели мноооого път пред теб и да им казваш какво да запазват за себе си и какво- не, можеш да се запознаеш с някоя книжка, полезно било, казват.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ерка, остави, няма смисъл. Най-хубавото предстои, нали знаеш?
В края на ноември
В края на ноември
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
- Курс: кандидат-студент
Здравейте. Писах и при журналистите, но ще си копирам съобщението и тук, за да го видят повече хора и да видя какво сте измислили днес.
Та кажете, за какво писахте днес? Говорих с приятелки. Едната е писала за технологиите, другата за прекрасния нов свят на децата, които са осиновени, а третата за новия свят на българите след протестите... Аз също бях на изпита. Писах за Феликс и неговия скок от ръба на Космоса, за това, че го гледахме онлайн и то с картина с HD резолюция, че това е новият свят, където мечтите (каквито и да са те) се сбъдват. Всичко е постижимо, развива се бързо, а ние имаме всичко, за което са мечтали родителите ни, а това е така, защото живеем в този прекрасен нов свят.С две думи - около това се въртеше есето ми . Кажете вие какво измислихтее? И успех на всички. Нямам търпение да излязат оценките.
Та кажете, за какво писахте днес? Говорих с приятелки. Едната е писала за технологиите, другата за прекрасния нов свят на децата, които са осиновени, а третата за новия свят на българите след протестите... Аз също бях на изпита. Писах за Феликс и неговия скок от ръба на Космоса, за това, че го гледахме онлайн и то с картина с HD резолюция, че това е новият свят, където мечтите (каквито и да са те) се сбъдват. Всичко е постижимо, развива се бързо, а ние имаме всичко, за което са мечтали родителите ни, а това е така, защото живеем в този прекрасен нов свят.С две думи - около това се въртеше есето ми . Кажете вие какво измислихтее? И успех на всички. Нямам търпение да излязат оценките.
- pifiella
- Пишете, о, братя
Аз пък знаех за книгата,но не знам кой я е написал и го пропуснах.
Като цяло писах,че новото време не е прекрасно,а е такова каквото си го направим.Писах за протесттите,за пролетта,за техническия прогрес,научните достижения,за моралната деградация на народа,за промененото детство,обезличената природа и още нещо,ама сега не мога да се сетя.Като след всяко абзацче,обобщавах защо е прекрасно и защо не е.Такава ми е и тезата,че има плюсове и негативи...
А направих сравенение между доматите,които е копаела баба ми и доматите,които разработваме във фейсбук фермата си...и още доста несвързани неща.Не знам какво да очаквам.
Кога ще излязат резултатите?
Като цяло писах,че новото време не е прекрасно,а е такова каквото си го направим.Писах за протесттите,за пролетта,за техническия прогрес,научните достижения,за моралната деградация на народа,за промененото детство,обезличената природа и още нещо,ама сега не мога да се сетя.Като след всяко абзацче,обобщавах защо е прекрасно и защо не е.Такава ми е и тезата,че има плюсове и негативи...
А направих сравенение между доматите,които е копаела баба ми и доматите,които разработваме във фейсбук фермата си...и още доста несвързани неща.Не знам какво да очаквам.
Кога ще излязат резултатите?
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
Кога ще излязат резултатите?[/quote]
Тази година сме много малко - 600. За сравнение: последните 2-3 години винаги са били по 800-900 човека. Обикновено излизат до 10-12 дни, но сега се надявам, че може и да е по-рано. Иначе на мен ми харесва, какво си писал/а, но (доколкото аз съм чувала. Не твърдя, че мнението ми е компетентно) съм чувала, че не е хубаво да е много негативно.
Тази година сме много малко - 600. За сравнение: последните 2-3 години винаги са били по 800-900 човека. Обикновено излизат до 10-12 дни, но сега се надявам, че може и да е по-рано. Иначе на мен ми харесва, какво си писал/а, но (доколкото аз съм чувала. Не твърдя, че мнението ми е компетентно) съм чувала, че не е хубаво да е много негативно.
- pifiella
- Пишете, о, братя
Ами аз съм много негативен човек.trichkova написа:съм чувала, че не е хубаво да е много негативно.
Просто така ми тръгна мисълта.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn