Пък и те все пак трябва да се съобразят с мен и с моето положение, а то е редовен студент, нито съм задочно, нито съм магистър - и според това, трябва да имам право на общежитие още две години, нищо че преди това съм карала друга специалност и съм се преместила. те трябва да гледат в момента в кой курс съм, а аз съм втори курс, така че просто трябва да имам право на още две години, но те не ми ги дават!... нещо ми се губи логиката на техните закончета.
Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)
Аз си я плащам и в момента тази държавна субсидия. плащам по -скъп наем, но боли ме фара, това съм го прежалила вече, само да мога да остана и след лятото. пък за догодина ще си търся квартира.
Пък и те все пак трябва да се съобразят с мен и с моето положение, а то е редовен студент, нито съм задочно, нито съм магистър - и според това, трябва да имам право на общежитие още две години, нищо че преди това съм карала друга специалност и съм се преместила. те трябва да гледат в момента в кой курс съм, а аз съм втори курс, така че просто трябва да имам право на още две години, но те не ми ги дават!... нещо ми се губи логиката на техните закончета.

Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Логиката е, че може нарочно да учиш 1-2 години една специалност, а след това друга и т.н. с цел да се възползваш от общежитието. А това, че една специалност не ти е харесала и си си избрала друга няма значение. :Х
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Е да... ясно, но и тази логика е абсурдна, защото не всеки гледа да се възползва и не е нужно все да се мисли най- лошото и да слагат под общ знаменател всички студенти , които са като мен , с моя по-особен случай.
Просто с тва мислене за най- лошото до никъде няма да го докараме.
Доста жалко... и несправедливо.
Просто с тва мислене за най- лошото до никъде няма да го докараме.
Доста жалко... и несправедливо.
And I keep...
And I keep...
Трябва да се съобразят и с още 2-3 хиляди първокурсници, които също сигурно ще напират за държавен покрив.The_Viper написа:Аз си я плащам и в момента тази държавна субсидия. плащам по -скъп наем, но боли ме фара, това съм го прежалила вече, само да мога да остана и след лятото. пък за догодина ще си търся квартира.
Пък и те все пак трябва да се съобразят с мен и с моето положение, а то е редовен студент, нито съм задочно, нито съм магистър - и според това, трябва да имам право на общежитие още две години, нищо че преди това съм карала друга специалност и съм се преместила. те трябва да гледат в момента в кой курс съм, а аз съм втори курс, така че просто трябва да имам право на още две години, но те не ми ги дават!... нещо ми се губи логиката на техните закончета.![]()
![]()
Най-вероятно щом си плащаш сега субсидията - ще можеш да си останеш до края на обучението. Ама пак зависи от много неща...
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Ами преди време питах казаха ми, че мога, но само още две години.
т.е. до лятото тази година или там до когато ми се води настанителната заповед. ще питам пак, силно се надявам да се променили нещата и да мога да остана до края на обучението си .
And I keep...
And I keep...
Сумата от този депозит се използва за ремонтиране на щети по общите частие.talon написа:Здравейте, първи курс съм и искам да попитам какво е семестриален депозит, когато отидох да си платя наема за месец март, изглежда съм внесъл и такса семестриален депозит в размер на 15 лева. Та какво е това животно ?
Депозитът се събита всеки семестър. Ако евентуално остане някаква непохарчена сума, я връщат следващата учебна година по някое време (мисля, че ноември-декември някъде).

Някой да има проблем с онлайн системата за плащане? Когато натисна на Задължения ми се изписва Problem.
-
plamenka
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
- Курс: първи
Мдааа и на мен ми изписва Problem вече сигурно от една седмица
По едно време се беше оправила, но пак се почна.
Къде отбелязвам с кого искам да съм в стая или просто отиваме заедно при домакинката като се настаняваме?
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
На бланката при подаване на молба за участие в класациите има поле, в което да напишеш, ако искаш да си с определен човек. Иначе може да се обърнеш към Комисията по настаняване.
( :......Blog...... : )
-
yoanna_m
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
Някой случайно да знае какво става със студентите последна година, които не си издържат или не се яват на защита или държавен изпит през юли? Може ли да си използват общежитието на летен наем до септември, при положение, че тогава се водят семестриално завършили? Лятото и без това няма толкова хора, всички ще имат полза, те ще ни вземат наема, ние ще имаме къде да живеем .
-
lepo
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
Здравейте доста търсих, не намерих нищо от близкото бъдеще с подобен характер.
Та догодина ще съм втори курс, и най-вероятно ще си запазя стаята, която е за трима а в момента сме 2ма.
Какво трябва да се направи за да може догодина студент от ТУ (първокурсник) да бъде настанен в моята стая като трети ?
Поздрави.
Та догодина ще съм втори курс, и най-вероятно ще си запазя стаята, която е за трима а в момента сме 2ма.
Какво трябва да се направи за да може догодина студент от ТУ (първокурсник) да бъде настанен в моята стая като трети ?
Поздрави.
Нищо, в началото на годината, т.е. през първите класации не настаняват студенти от друг ВУЗ, освен ако ти не си по-малкият брат/сестра и искаш да живееш с по-големия си. Нали се сещаш, че трябва да има място за всички студенти на СУ и оттам нататък за някакви други.lepo написа:Здравейте доста търсих, не намерих нищо от близкото бъдеще с подобен характер.
Поздрави.
Ако си бакалавър сигурно ще може, ако си магистър и вече си удължена един път до юли, няма да може да ти се удължи периодът до септември.yoanna_m написа:Някой случайно да знае какво става със студентите последна година, които не си издържат или не се яват на защита или държавен изпит през юли? Може ли да си използват общежитието на летен наем до септември, при положение, че тогава се водят семестриално завършили? Лятото и без това няма толкова хора, всички ще имат полза, те ще ни вземат наема, ние ще имаме къде да живеем .