Ами, аз съм си избрал !!coolz написа:Някой да си е избрал английска филология за специалност?
Живи и здрави само !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Ами, аз съм си избрал !!coolz написа:Някой да си е избрал английска филология за специалност?
Ти от къде си преговаряш граматиката?kittyondrugz написа:Аз съм на граматика още,защото съм забравила правилата.Прилагам си ги''както ги чувствам'' и обикновено съм права,но няма на това да се осланям тоя път,защото си искам 5,50.Скоро започвам книжката за есетата да чета и след това шестте приятни книжки с тестовете
Error identification наистина е много неприятно в тези тестове..
На Error Identification грешките са еднотипни. Минете ли всички книжки, не вярвам да имате проблеми с този компонент.MidnightSun написа:Докъде сте с решаването на тестове? Аз правя мноого грешки на Error Identification - към 10..
Здравей! Искам да те попитам каква ти беше матурата? Аз също искам да вляза Английска филология, но не мога да се осмеля да се явя на друга матура освен по английски, понеже смятам, че много ще се изложа. Но пък и много ще съжалявам, ако сама си прецакам бала с матурата по английски...b.krumova написа:Здравйте
Аз съм първа година английска филология. Миналата година бях на същото място, на което сте и вие и се ядосвам, че нямаше някой, който да ми каже това, което ще ви кажа аз.
От къде учих? Единствените материали, от които аз се подготвях бяха книжките издавани от СУ за кандидат-студентския изпит по английски език. (5 книжки са, всяка с по 10(?) теста в нея). Оригинални са между 10-12 лв, и може да си ги купите от книжарниците в СУ, или да си ги намерите за по 5-6 лв. на Славейков.
*тук отварям една много голяма скоба -- уча английски език от 2-ри клас. Според нивото ви, може да имате нужда от повече подготовка.
ПС: Изкарах 5.20 на изпита.
Труден ли е изпита? Да. Няма да лъжа. Тежък е, но не е непоносим. Дори не е толкова тежък заради трудността, а поради факта, че всяко упражнение е засечено под време. Reading - 25 минути с 10 въпроса, Error ID - 20 минути за 20 изречения, Transformations - 10 минути за 10 изречения, мисля че имаше и още компоненти, но ги забравих. Всичко се свежда до тренинга. Ако преди това сте се упражнявали, няма да е нито толкова трудно, нито толкова страшно.
Ако някой има въпроси, питайте
И при мен е същото положение !!^elly^ написа:Здравей! Искам да те попитам каква ти беше матурата? Аз също искам да вляза Английска филология, но не мога да се осмеля да се явя на друга матура освен по английски, понеже смятам, че много ще се изложа. Но пък и много ще съжалявам, ако сама си прецакам бала с матурата по английски...b.krumova написа:Здравйте
Аз съм първа година английска филология. Миналата година бях на същото място, на което сте и вие и се ядосвам, че нямаше някой, който да ми каже това, което ще ви кажа аз.
От къде учих? Единствените материали, от които аз се подготвях бяха книжките издавани от СУ за кандидат-студентския изпит по английски език. (5 книжки са, всяка с по 10(?) теста в нея). Оригинални са между 10-12 лв, и може да си ги купите от книжарниците в СУ, или да си ги намерите за по 5-6 лв. на Славейков.
*тук отварям една много голяма скоба -- уча английски език от 2-ри клас. Според нивото ви, може да имате нужда от повече подготовка.
ПС: Изкарах 5.20 на изпита.
Труден ли е изпита? Да. Няма да лъжа. Тежък е, но не е непоносим. Дори не е толкова тежък заради трудността, а поради факта, че всяко упражнение е засечено под време. Reading - 25 минути с 10 въпроса, Error ID - 20 минути за 20 изречения, Transformations - 10 минути за 10 изречения, мисля че имаше и още компоненти, но ги забравих. Всичко се свежда до тренинга. Ако преди това сте се упражнявали, няма да е нито толкова трудно, нито толкова страшно.
Ако някой има въпроси, питайтеОриентировъчно, смятам, че на матурата мога да изкарам 5.90, а на изпита - 5.00. Ще ме приемат ли по първо желание?
Хмм, да, носете си часовник!Nemalp написа:Аз се доверих на квесторката, която щеше да съобщава 5 минути преди края на всеки компонент и накрая останах в "небрано лозе" с около 10 въпроса, където не бях посочил отговор, защото се колебаех и мислех, че имам още 5 минути. Та, не правете тази грешка.