Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Re: Театър
Миналата вечер - "McBeth" в Младежкия. Много исках да ми хареса, но те и самите актьори си го казаха на сцената "Шекспир сигурно се обръща в гроба!"
Te, разбира се, бяха прекрасни, но си припомних защо не харесвам това, което ражда изчанчения ум на Теди Москов.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Така, аз днес го гледах (главно заради познати) и реших, че определено трябва да се сподели.Търговецът на кристал написа:7 и 26 март от 19:00 часа, "Вграждане" на ДКТ-Пловдив гостува на Столичен куклен театър на "Гурко". Билети - на касата на театъра. Спектакълът е за възрастни.
Не съм го гледала, но познавам постановъчния екип и знам, че ще е добро, интересно и ще си струва.
...................
Ето и снимки, дано ви се отвори албумът. Изглежда прекрасно и не се съмнявам, че е такова: http://www.facebook.com/home.php#!/medi ... 132&type=3
Постановката е РАЗЛИЧНА, определено е много добре направена, със страхотен ритъм и историята е много добре вплетена в цялото представление. В интерес на истината изобщо не знаех на какво отивам (имах нагласата за нещо съвсем съвсем различно!), преди самото представление и от самата "програма" имах възможност да добия представа какво ще гледам. И ми хареса. Много.
Та, горещо препоръчвам! Заслужава си да го гледате според мен, един по-различен поглед на сцената. Не знам дали ще ви допадне, но наистина е интересно да се види. Поне за мен

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Обещах, че ще е различно и интересно, без да обещавам, че би харесало на всеки: та в тоя ред на мисли - радвам се, че съм била права.
И продължавам да агитирам за тоя спектакъл, без самата аз да съм го гледала. Чак малко ви завиждам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами да - различно е, интересно е. Убедена съм, че ще има и хора, на които няма да им допадне
Аз, честно казано, бях приятно изненадана, че някой вече беше писал в темата за постановката. Не го бях очаквала
Аз, честно казано, бях приятно изненадана, че някой вече беше писал в темата за постановката. Не го бях очаквала

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хахаха, bitch, please! 
Познавам постановъчния екип и - задочно - част от актьорите. Та нямах съмнение относно качеството.
Познавам постановъчния екип и - задочно - част от актьорите. Та нямах съмнение относно качеството.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
абе, Веселка Кунчева, братлета!
к'во да ви кажа? т'ва е достатъчно.
после ми говорете за Хамлет:Д
не е за тази сцена точно, но се преживява, заради идеята. но в Пловдив си представям как добре седи.
//а Христо какво злато е за трупата, не е истина))
изобщо - приказка...
желая ви обич, красота и честит празник, ако... нали;
к'во да ви кажа? т'ва е достатъчно.
после ми говорете за Хамлет:Д
не е за тази сцена точно, но се преживява, заради идеята. но в Пловдив си представям как добре седи.
//а Христо какво злато е за трупата, не е истина))
изобщо - приказка...
желая ви обич, красота и честит празник, ако... нали;
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Обратна връзка:
Да се отчета и аз с коментар за Приятнострашно:
Нещо не особено положително:
Доста изкуствено ми стояха част от репликите (голяма част)
/Някои актьори ми напомняха на едни преподаватели... извратена работа.../
Част от диалозите се провеждаха със скорост, по-висока от тази, с която обработвам постъпващата в главата ми информация (демек - докато осмисля какво е попитал А, Б вече е изстрелял отговора си. Намирам го за странно...)
Имаше някои моменти, които така и не успявам да осъзная каква точно роля имаха в представлението и откъде се появиха
Нещо положително:
Някои мнооооого умни неща казват, накараха ме да се замисля за някои неща, дават любопитна гледна точка към света и хората
Извод:
Май ще го гледам пак някой път - имам нужда да чуя част от текста отново, за да го доосмисля, да обърна внимание на някои детайли, които привлякоха вниманието ми, и те така...
Нещо не особено положително:
Доста изкуствено ми стояха част от репликите (голяма част)
/Някои актьори ми напомняха на едни преподаватели... извратена работа.../
Част от диалозите се провеждаха със скорост, по-висока от тази, с която обработвам постъпващата в главата ми информация (демек - докато осмисля какво е попитал А, Б вече е изстрелял отговора си. Намирам го за странно...)
Имаше някои моменти, които така и не успявам да осъзная каква точно роля имаха в представлението и откъде се появиха
Нещо положително:
Някои мнооооого умни неща казват, накараха ме да се замисля за някои неща, дават любопитна гледна точка към света и хората
Извод:
Май ще го гледам пак някой път - имам нужда да чуя част от текста отново, за да го доосмисля, да обърна внимание на някои детайли, които привлякоха вниманието ми, и те така...
( :......Blog...... : )
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми аз пък тая вечер ще си гледам пак "Шекспир" в Т199. Заслужила съм си го, аааааама ха! 
В края на ноември
В края на ноември
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Значи ще се видим! ^^Търговецът на кристал написа:Ми аз пък тая вечер ще си гледам пак "Шекспир" в Т199. Заслужила съм си го, аааааама ха!
Аз вчера мислех да пиша в тази тема, защото за трети или четвърти пореден път гледах "Пухеният", просто все повече и повече се влюбвам в тази постановка. Само държах да ви кажа.
Гледайте го.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Брей, брей, аз пък не разбирам какво толкова й харесвате : )
Иначе, Ренетке, готви се, "Приятнострашно" vol.3 предстои!
И така и така съм се разписала тук, да се похваля - имам билети за "Хамлет" и "В съседната стая или пиеса за вибратора", йейеййей
Иначе, Ренетке, готви се, "Приятнострашно" vol.3 предстои!
И така и така съм се разписала тук, да се похваля - имам билети за "Хамлет" и "В съседната стая или пиеса за вибратора", йейеййей
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Обратна връзка:
"Шекспир - събрани съчинения"
Такааааа... Много забавна, доста черен хумор и пълна с препратки към какво ли не (въпреки че схванах доста, най-вероятно има и такива, които не съм разбрал...)
Комедиите май ги попретупаха (или просто аз не съм запознат с тях на достатъчно добро ниво...)
Свежа, весела и приятна постановка! Препоръчвам и е много възможно да ходя да я гледам пак някой път : )
Такааааа... Много забавна, доста черен хумор и пълна с препратки към какво ли не (въпреки че схванах доста, най-вероятно има и такива, които не съм разбрал...)
Комедиите май ги попретупаха (или просто аз не съм запознат с тях на достатъчно добро ниво...)
Свежа, весела и приятна постановка! Препоръчвам и е много възможно да ходя да я гледам пак някой път : )
( :......Blog...... : )
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
И аз да си кажа:
за същото представление
за Жоро Спасов и
за Петьо Калчев, като играта на втория от тях (особено неговата, тоест) наистина се припокрива на 100% с онази "отпреди". Просто гледайки него, виждате как изглеждаше спектакълът преди промените. Непонятно ми е как е запазил интонации, реакции, всичко - в рамките на 80 представления с огромна пауза около 60-тото - и перфектен, ама перфектен текст.
Същото до голяма степен се отнася и за Жоро Спасов, ама той така или иначе си е национално съкровище, та просто няма какво да му коментирам. Понякога се отнася малко в импровизации, но пък му отива.
И Съни като че ли вече се е поокършил и спектакълът като цяло вече е поулегнал, което му беше много необходимо и което му липсваше миналия април, когато го възстановиха. Сега вървеше съвсем спокойно и равномерно, не напрягаше така и не създаваше впечатление за припряност.
Абе,
!
Същото до голяма степен се отнася и за Жоро Спасов, ама той така или иначе си е национално съкровище, та просто няма какво да му коментирам. Понякога се отнася малко в импровизации, но пък му отива.
И Съни като че ли вече се е поокършил и спектакълът като цяло вече е поулегнал, което му беше много необходимо и което му липсваше миналия април, когато го възстановиха. Сега вървеше съвсем спокойно и равномерно, не напрягаше така и не създаваше впечатление за припряност.
Абе,
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
"Пиеро"
Ами симпатично беше, тъжно as well. Преди 2 години може би гледах друга пантомима (за съжаление малко е останала такава в България, да не кажа никаква) в "Сълза и смях" - "Един мим разказва" и беше невероятна. Нея бих я препоръчала, ако още се играе. А "Пиеро".. е за едночасово разпускане : )
Ами симпатично беше, тъжно as well. Преди 2 години може би гледах друга пантомима (за съжаление малко е останала такава в България, да не кажа никаква) в "Сълза и смях" - "Един мим разказва" и беше невероятна. Нея бих я препоръчала, ако още се играе. А "Пиеро".. е за едночасово разпускане : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
Снощи бях на "Царството земно" в Народния...
не го препоръчвам!
Покъртително скучно!
едит: тази вечер в 19.00 в НАТФИЗ ще представят "Куклен дом" по Ибсен. Аз бях казала на Гери на форумната, но забравих да пиша за часа.
не го препоръчвам!
Покъртително скучно!
едит: тази вечер в 19.00 в НАТФИЗ ще представят "Куклен дом" по Ибсен. Аз бях казала на Гери на форумната, но забравих да пиша за часа.

- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
Boleyn написа: едит: тази вечер в 19.00 в НАТФИЗ ще представят "Куклен дом" по Ибсен. Аз бях казала на Гери на форумната, но забравих да пиша за часа.
Кажи как е било - интересно ми е как са пиесите в НАТФИЗ.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!