СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Не знам дали тук е мястото да попитам, ако не е - извинявам се.
Въпросът ми е, ако на 2ро класиране съм приета във специалност А и съм си запазила мястото, а на 3то класиране съм приета в специалност Б има ли вариант да се запиша в А или съм си загубила мястото?
Въпросът ми е, ако на 2ро класиране съм приета във специалност А и съм си запазила мястото, а на 3то класиране съм приета в специалност Б има ли вариант да се запиша в А или съм си загубила мястото?
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Изгубила си го място А. Все пак затова се иска да си подредиш желанията - предполага се, че щом специалност Б ти е на по-висока позиция от специалност А, значи е предпочитана от теб.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
-
Graveheart
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно Инйенерство
- Курс: първи
Здравейте, искам да попитам възможно ли е след като си платим семестриалната такса по банков път, да отидем за печат няколко дена по-късно до факултета?
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Стига да си пазиш бележката от банката, не виждам причина да не може 
ДС - 
-
talon
- В началото бе словото
- Специалност: История
Незнам дали е тук мястото, но искам да попитам къде се намира този блок номер 5 и евентуално как да стигна до него от блок 42б
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Така...с един приятел миналата седмица бяхме там:
1) хващаш 94 и спираш пред спирката на Г.М.Димитров (пред картингите)
2) завиваш по улицата вдясно, в посока 4-и блок(има табела)
3) минаваш през градинката отляво и ще видиш входа на 5-и блок
1) хващаш 94 и спираш пред спирката на Г.М.Димитров (пред картингите)
2) завиваш по улицата вдясно, в посока 4-и блок(има табела)
3) минаваш през градинката отляво и ще видиш входа на 5-и блок
ДС - 
- Гергана
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте,аз не мога да разбера какво трябва да запиша,че да уча право!МО,или....?Някой ще ме светне ли? 
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Индология.Гергана написа:Здравейте,аз не мога да разбера какво трябва да запиша,че да уча право!МО,или....?Някой ще ме светне ли?
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Искам да попитам задължително ли записването след изпитите да стане от мен лично? Може ли някой друг да ме запише, ако му дам документите и всичко друго, което се иска за записването?
-
tamarsaaD
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте ! Много ми е неясно, ако примерно си напиша в желаните от мен специалности 10 на брой как биха могли да ме приемат на тези 3 класирания. ?? сао първите 3 ли специалности ще ме приемат или и до десетте могат да стигнат. ?
Като подреждаш специалностите първо посочваш тази, която искаш най-много . Колкото по-надолу отиваш, така де нагоре в стойността на числата, то това значи, че толкова по-малко искаш да изучаваш съответната специалност.tamarsaaD написа:Здравейте ! Много ми е неясно, ако примерно си напиша в желаните от мен специалности 10 на брой как биха могли да ме приемат на тези 3 класирания. ?? сао първите 3 ли специалности ще ме приемат или и до десетте могат да стигнат. ?
Примерна подредба:
1.Право
2. МО
3. Бг.Филология
4.Журналистика
5. Балканистика
Етапите на класиране:
- първо класиране- ако на него те приемат на първо желание /право/, то си задължена да отидеш в съответния факултет, в случая юридически и да се запишеш. Трябва добре да помислиш какво искаш да учиш, тъй като щом на първо класиране си приета на първо желание, то няма как да отидеш на по-долна позиция. Ако не се запишеш отпадаш. Другата опция ако на първо класиране НЕ си приета по първо желание, то отиваш във факултета, в който си приета и заявяваш, че искаш да ти запазят мястото в тази специалност, докато чакаш да излезе второ класиране. Вече ако след второто класиране пак не си приет по първо желание, то или можеш да се запишеш по това, което си приет или да изчакаш и трето класиране.
П.С-Ако да речем се приет бълг.филология на първо класиране. То може на второ да те приемат МО. Ако това се случи, то ще трябва да запишеш МО/ или да чакаш и трето класиране, евентуално за право/. Мисълта ми е, че няма как да се върнеш на филологията. Тоест ако има раздвижване, то винаги и задължително е НАГОРЕ. Помисли добре. Ти към какви специалности си се насочила?
П.С-Като прочетох поста си видях, че е малко объркано, но това е един от недостатъците ми- обяснявам нещата сложно, ако има нещо неясно- питай
При записване за задочно обучение, диплома за средно образование - оригинал ли се изисква или копие от нея ?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Оригинал.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Задължително ли е лично да подаваме документите си за класиране и записване в дадената специалност след това?
Благодаря предварително!
ж

Благодаря предварително!
Има ли оферта записването след класиране да стане дистанционно ?