Опера
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Опера
Що бе, докторе, кой те ядоса толкова? А изпълнението на Всее*ко е просто легендарно - колко сме се смели с Барберини на това видео. Толкова селска, толкова махленска история, ама придружена от щедри телеса, преливащи от деколтето... Мани, мани... в какви спомени ме върна!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Не са ме ядосвалиТърговецът на кристал написа:Що бе, докторе, кой те ядоса толкова? ...!
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Поздрав за всички влюбени!
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
"Тоска".
Като че ли най-драматичната, която съм гледала досега, хареса ми, добре пяха и Флория (Гергана Русекова) и Каварадоси (Костадин Андреев), само Скарпия (Бисер Георгиев) беше слабичък, не се чуваше. А Пучини, като че ли трябва да се заслушаш, за да навлезеш в музиката му, не е толкова набиващ се, като Верди.
Хайде поздрав:
Като че ли най-драматичната, която съм гледала досега, хареса ми, добре пяха и Флория (Гергана Русекова) и Каварадоси (Костадин Андреев), само Скарпия (Бисер Георгиев) беше слабичък, не се чуваше. А Пучини, като че ли трябва да се заслушаш, за да навлезеш в музиката му, не е толкова набиващ се, като Верди.
Хайде поздрав:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Абе, Докторе, не можахте ли да се организирате за 2-ри? Аз самата изпускам спектакъла за броени часове (май не съм споменавала, че ще се прибирам за малко покрай една евентуална малка операция) и леко ме е яд. На всичкото отгоре, ще го дават онлайн, а няма да мога да гледам дори и това, защото ще съм на път, пф.
Утре ще пее Габи Георгиева, за която имам страхотни новини (сега ще споделя направо с линк), на 2-ри ще пее Мартин Илиев. Айде, другите в съставите са малко или много компромисни, но при наличието на 2 такива възможности...
Като казах Габриела Георгиева - преди по-малко от месец е пяла Амелия в "Бал с маски", партнирайки на Роберто Аланя в Щатсопер:
Не бих избрала Аланя за неин партньор, ама нали се води "голям", та... според мен тя заслужава дори много повече, никога няма да забравя изпълнението й в "Аида" в Летния театър в Бургас. Беше... беше!!!
Тази жена има уникално красив глас и се радвам, че не остава незабелязана.
Абе, Докторе, сега се сетих да те питам - Дид каза, че май си споменал, че се кефя на Скарпия (не е като да съм го крила някога (вкл. и тук в темата). Вероятно ще се сетиш и за Родриго. Ама имаш ли спомен да съм ти казвала кой ми е третият любим оперен персонаж (и не ползвай търсачката, че нищо чудно да съм го писала тук някъде).
Колкото до прибирането - още не знам кои дни ще съм в София, но ще е по-скоро към средата на март. Ще ти се обадя, за да се видим. И ще видим и какво можем да направим по въпроса с една форумна среща.
Утре ще пее Габи Георгиева, за която имам страхотни новини (сега ще споделя направо с линк), на 2-ри ще пее Мартин Илиев. Айде, другите в съставите са малко или много компромисни, но при наличието на 2 такива възможности...
Като казах Габриела Георгиева - преди по-малко от месец е пяла Амелия в "Бал с маски", партнирайки на Роберто Аланя в Щатсопер:
Не бих избрала Аланя за неин партньор, ама нали се води "голям", та... според мен тя заслужава дори много повече, никога няма да забравя изпълнението й в "Аида" в Летния театър в Бургас. Беше... беше!!!
Абе, Докторе, сега се сетих да те питам - Дид каза, че май си споменал, че се кефя на Скарпия (не е като да съм го крила някога (вкл. и тук в темата). Вероятно ще се сетиш и за Родриго. Ама имаш ли спомен да съм ти казвала кой ми е третият любим оперен персонаж (и не ползвай търсачката, че нищо чудно да съм го писала тук някъде).
Колкото до прибирането - още не знам кои дни ще съм в София, но ще е по-скоро към средата на март. Ще ти се обадя, за да се видим. И ще видим и какво можем да направим по въпроса с една форумна среща.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Такамммм ... много приятна вечер.
Хубаво представление на "Тоска", Костадин Андреев мъжки се бори` и изпя много добре прочутите моменти. Търговец, а твоята любима реплика "Tosca, mi fai dimenticare Iddio!" дори не се чу. Добре, че си ме научила къде е.
FloWersOfEviL стана наш, оперен човек.
Важното е, че знам истината
:
P.S.
FloWersOfEviL, май ще сънуваш злокобната музика от финала.
Хубаво представление на "Тоска", Костадин Андреев мъжки се бори` и изпя много добре прочутите моменти. Търговец, а твоята любима реплика "Tosca, mi fai dimenticare Iddio!" дори не се чу. Добре, че си ме научила къде е.
Това мога да го коментирам единствено такаFloWersOfEviL написа:"Тоска". ... А Пучини, като че ли трябва да се заслушаш, за да навлезеш в музиката му, не е толкова набиващ се, като Верди ...
FloWersOfEviL стана наш, оперен човек.
Търговецо, билетите съм купувал в нчалото на януари, а тогава едва ли са биле известни съставите. През последните две седмици пък бях почти зашеметен от един невероятен кипеж на безсмислен труд. И през ум не ми е минавало да погледна афиша.Търговецът на кристал написа:Абе, Докторе, не можахте ли да се организирате за 2-ри? ...
Струва ми се,че беше Ренато от "Бал с маски". Не съм търсил и е възможно да съм сгрешил, но това не е важно.Търговецът на кристал написа:Абе, Докторе, сега се сетих да те питам - Дид каза, че май си споменал, че се кефя на Скарпия (не е като да съм го крила някога (вкл. и тук в темата). Вероятно ще се сетиш и за Родриго. Ама имаш ли спомен да съм ти казвала кой ми е третият любим оперен персонаж (и не ползвай търсачката, че нищо чудно да съм го писала тук някъде).
"... l'aspeeeeettoooo"Търговецът на кристал написа: ... Ще ти се обадя, за да се видим...
P.S.
FloWersOfEviL, май ще сънуваш злокобната музика от финала.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Пфу, помниш... Ренато е, да.
И си много прав за истината - моята прекрасна, прекрасна истина. Не знам дали съм ти показвала тая снимка от онова лято, когато ходих на гроба му, обаче такъв рев му хвърлих там, че... нямам думи. Беше много странно състояние - едва ли някога ще мога да дам рационално обяснение за любовта, която изпитвам към него: http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 8187_n.jpg
Разбрах за билетите, попрецакали сте се. Дид неслучайно не може да разбере какво му харесвам на Скарпия - Бисер Георгиев ми е малко... махленски, малко нерез и съвсем неаристократичен. Бе... не е Скарпия.
И да, ще ти звънна - така като гледам, се очертава да е между 13ти и 16ти, живот и здраве.
Разбрах за билетите, попрецакали сте се. Дид неслучайно не може да разбере какво му харесвам на Скарпия - Бисер Георгиев ми е малко... махленски, малко нерез и съвсем неаристократичен. Бе... не е Скарпия.
И да, ще ти звънна - така като гледам, се очертава да е между 13ти и 16ти, живот и здраве.
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Снимката не я бях виждал.

Ако знаеш само, какъв бой му хвърли Коцето тази вечер.Търговецът на кристал написа:... Бисер Георгиев ми е малко... махленски, малко нерез и съвсем неаристократичен...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
О, аз не се съмнявам, че се е постарал - той винаги е бил особено пламенен.
И не се и съмнявам, че е било заслужено - Бисер Георгиев наистина не ми харесва като Скарпия (и предварително се извинявам, ако прочете това - може да е и режисьорско решение, но просто за мен Скарпия не е такъв).
Но в последните години си мисля, че Коцето отстъпва на Мартин. Като го споменах него, впрочем, агентите доложиха за отлична премиера на "Турандот" вчера в СтЗ (т.е. тя е русенската постановка, де, но със заралийски състав + Мартин Илиев и Мариана Цветкова).
Обаче си представям Андреев как е измъкнал знамето от гащите: "Витооооооория!" Ми не, много ми е безумен тоя момент.
Но в последните години си мисля, че Коцето отстъпва на Мартин. Като го споменах него, впрочем, агентите доложиха за отлична премиера на "Турандот" вчера в СтЗ (т.е. тя е русенската постановка, де, но със заралийски състав + Мартин Илиев и Мариана Цветкова).
Обаче си представям Андреев как е измъкнал знамето от гащите: "Витооооооория!" Ми не, много ми е безумен тоя момент.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз си мисля да взема да направя една "Селска чест" на 16-ти, ама "Джани Скики" не ми се гледа. То и точно "Селска чест" май не ми се гледа много-много в момента, та може и като цяло да пропусна. Обмислям го - ама как може да изпускам "Тоска" за толкоз малко, пфу!
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако ходиш на нещо - драсни някой ред да се джойнна евентуално : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Съвсем не гарантирам, че би ти харесала. Те са 2 едноактни опери, които се играят заедно, щото общо правят колкото една "стандартна". Та така - минава едната, в антракта строят декора за другата и после - и нея. И да реша да ходя, няма да остана за втората: гледах я веднъж, стига ми. За "Селска чест" още се чудя, ще решавам в движение. Не ми е любимата постановка, не ми е най-любимата опера, но пък ми се гледа нещо.
Отсега го дипля как да се върна за "Залезът на боговете" - но ще е чак през юни и няма да мога да избирам състав. Мрън.
Отсега го дипля как да се върна за "Залезът на боговете" - но ще е чак през юни и няма да мога да избирам състав. Мрън.
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Аз на "Селска чест" бих отишъл, но ще бъда сам, защото госпожата не обича да излиза в събота и в неделя вечер.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми значи го решихме, така ли излиза? Но пробвай да я навиеш и нея, все пак. Веднъж, пък и операта не е дълга. Твоята госпожа не съм я виждала от повече от година.
Дид, ако ще ходим... ми ела, пробвай се. Ако ти хареса - супер. Ако не ти хареса, поне не е дълга. А и "Джани Скики" вероятно може да ти бъде интересна, но няма начин да остана за нея.
Дид, ако ще ходим... ми ела, пробвай се. Ако ти хареса - супер. Ако не ти хареса, поне не е дълга. А и "Джани Скики" вероятно може да ти бъде интересна, но няма начин да остана за нея.
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: