Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Acapella
Драскач
Курс: първи

Re: Театър

Мнение от Acapella »

FloWersOfEviL написа:"Евгений Онегин"

Седиш и си мислиш.. КВО!?
Ох, да.

Едва го преживях. Имах такива надежди, чак книгата взех да чета, за да видя за какво става въпрос, отидох и бях .. о.О. Не разбирам много от театър, обаче Иван Радоев за мен не ставаше за тая роля. И Татяна беше изкуствена. И смехът някак си ми идваше в повече. И определено нямаше общо с оригинала.
Добре, че бяха няколко реплики и музиката, че да направят положението търпимо.
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Хареса ми обстановката, която бяха създали - изключително сериозна и напрегната, музиката - да, бутафорията. Щеше да е хубаво и постановката да си остане със същата тази сериозност, а не да ми измислят и пренареждат развоя на събитията..

Странно, на мен Иван Радоев най-много ми хареса от всички. Въпреки, че Онегин е повече отегчен и безразличен отколко суров и строг, както го игра той. Ама на фона на истеричната Олга, пияницата майка, устата Татяна и скокливия Ленски е направо... цвете.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право

Мнение от Angel_N »

Ясноо :lol: Е, виждам, че сме на еднакво мнение за тая пиеса :Д
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Пийпъл, Часът на вълците в Младежкия е егаси майката :shock:

Довечера му е премиерата, аз го гледах снощи, значии.... нямам думи просто. Ако сте гледали ей този филм, еми Вълците ще ви оставят с подобен вкус в устата....

Фабулата разказва историята на едно убийство в заможните среди, а сюжетът го представя нехронологично - ту се разкриват факти отпреди убийството, ту след убийството. Но кой кого, защо и как е убил, кой на кого и с кого изневерява, кой има психични отклонения и т.н. - гледайте, за да разберете.

Участват директорът на театъра - Владимир Люцканов, Койна Русева, Станка Калчева (е уникална е тази жена :!: ) и др.

Предупреждение: постановката не е подходяща за лица под 14години, хора със слаби сърца или прекалено морални личности, които нямат склонност да разбират модерното изкуство. :lol:

Любопитен факт - постановката е правена за камерна сцена, но се поставя на голяма сцена и зрителите се настаняват на столчета на самата сцена. Актьорите играят непосредствено пред публиката. Виждате всяка мимика, всеки жест, всеки мускул на актьорите.

Според мен това е постановка, която или ще ви грабне моментално, или тотално ще се отвратите от нея!

'cause this is THRILLLEEERR :bounce:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

7 и 26 март от 19:00 часа, "Вграждане" на ДКТ-Пловдив гостува на Столичен куклен театър на "Гурко". Билети - на касата на театъра. Спектакълът е за възрастни.
Не съм го гледала, но познавам постановъчния екип и знам, че ще е добро, интересно и ще си струва.

"До всеки мъж, жена трябва! Да му пере ризите!
Довечера ще мина пред двора й. Нека ме види! Мъж съм!
Ще я почакам още да се покуми, пък ще я сграбча!
Мост трябва! Пътят не бива да свършва!
Тя жената е като котката, погали я сутрин, цял ден ще мърка.
Крушата няма да я ям! Тя обича круши!
Да взема да й изпея оная песен. Или да не пея. Що да й пея?
На всяка вода мост трябва. За да го тъпчат краката! Да идват и да си отиват.
Утре ще я погледна право в очите!
Дали да не я дръпна за плитката?
Малко люта ми се види, ама като дойдат децата, ще кротне!
Мост трябва! За да минават мъжете! По техни си работи!"

Ето и снимки, дано ви се отвори албумът. Изглежда прекрасно и не се съмнявам, че е такова: http://www.facebook.com/home.php#!/medi ... 132&type=3
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

"Лалугер" на Николай Урумов.

Олелеле.. много ми е тъпо като става така. Отивам на театър, а единственото, което искам, е да спя. Еми.. отидох, дремех първия час, докато течеше хумористичната част на представлението. Към накрая настъпи сериозността и.. се събудих.

С три думи - много ми хареса.
Аватар
PrincessOfHell
От дъжд на вятър
Специалност: География и Биология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от PrincessOfHell »

Привет,
Вчера гледах "Повелителят Сова " в младежкият театър и много ми хареса!
Препоръчвам ви го , мюзикъл с рокче , супер направо ,интересно и пленяващо с истории за принцеса и принцове и тн.
Dragon kings dying queens, where is salvation now
Lost my life lost my dreams, rip the bones from my flesh
Silent screams laughing here, dying to tell you the truth
You are planned and you are damned in this brave new world
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

:mrgreen:

"Повелителят сова" е курсова работа на студенти. Игра се три пъти тази седмица със свободен вход и повече няма да се играе. На мен ми беше малко страшно честно казано. :mrgreen: Приказен сценарий, сови, принцеси, принцове, както е упоменато вече. Ама.. не е кой знае какво. :roll:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

"Заполярная правда - Истина... отвъд полярния кръг"

Театър „Реплика” (София) и театър „Йозеф Бойс” (Москва) представят:

Заполярная правда (Истина... отвъд полярния кръг)
спектакъл по пиесата на Юрий Клавдиев (Русия)

превод: Василка Бумбарова;
режисьор: Георг Жено (Германия);
сценограф: Ксения Перетрухина (Русия) в сътрудничество с Яков Каждан (Русия);
с участието на: Ованес Торосян, Милко Йовчев, Ивайло Драгиев, Благой Бойчев, Милена Ерменкова, Боряна Пенева, Ирина Андреева, Красимира Кузманова

Пиесата е написана на базата на интервюта с хора, носители на ХИВ, събрани в сътрудничество с благотворителната фондация Кризисен център за социално-психологическа помощ „69-ти паралел“ (Норилск, Русия) и е осъществена с подкрепата на „Институт за културна политика“ (Москва) и „Театр.doc“ (Москва). Норилск, градът където се развива действието, е вторият по големина в света град, разположен отвъд полярния кръг. Един от най-студените и екологично замърсени градове на света. С вируса на СПИН там са заразени 7 от 10 момичета и момчета. И всички те, като нас, искат да живеят. СПИН е странно заболяване. По-скоро не можем да го наречем заболяване, а явление. Иначе как да обясним, че отначало то не променя физиологията, а мирогледа на човека. „Заполярная правда” е пиеса за границите на Бога, за истината, за момента на самосъзнаването ти като човек. За великия подарък, какъвто за много ХИВ-положотелни е вирусът. Повярвайте ми, това е така. Аз самият съм учуден.” Юрий Клавдиев

Времетраене: 75 мин.
На български език.
Вход: 10/8 лв.

Сряда, 27 февруари, 23:00 часа в Червената къща (Любен Каравелов 15)

Ето и събитието във ФБ http://www.facebook.com/events/251264101675578/
---

Аз мисля да отида, ако има желаещи, обадете се: )
И, не, часът не е сгрешен.
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

Гледах "Когато дъждът спря да вали" ... много ми хареса. Отдавна я играят, но аз чак сега се реших. Много добре направена, точно моят тип представления. Актьорската игра беше прекрасна, внушенията ги предадоха много точно и то с минимално количество думи и няколко вещи. Единственото, което не ми хареса, беше може би, че ми беше малко трудно да сглобя епизодите заради ретроспекцията, мисля, че можеха с една идея по-разбираемо да го направят, за да не се съсредоточава вниманието на зрителите върху това, но .. такова им е било решението. Но бих го гледала пак, определено. ^^

А в ""Заполярная правда" игра една позната, но нямах възможност да отида. Иначе щеше да ми е интересно какво са сътворили ^^
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
MidnightSun
В началото бе словото
Специалност: Туризъм

Мнение от MidnightSun »

Привет. Някой от вас да е гледал:
Парижката Света Богородица - театър "София"
Ревизор - театър "София"
Нощна пеперуда - НТ?
:)
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” - Mark Twain

I курс, Туризъм
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Първото - не, но недей.
За другите - не знам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Търговецът на кристал написа:
FloWersOfEviL написа:
Търговецът на кристал написа:Почвам издирването на някой, който не е харесал Дуенде. :mrgreen:
Мъжете :lol: :lol: :lol:
'Начи това или не е вярно, или Огнян не е мъж. И баща му - също.
Та предпочитам да вярвам, че не си права. :mrgreen:

Ерка, аз чух за въпросното още преди Коледа, ама ми казаха март/април. Отсега ме е яд, че няма да съм у дома за премиерата, защото очаквам нещо много, много хубаво. :bounce:
FloWersOfEviL написа:Не знам, май сме на равно - ти си 2-ма от 2-ма за своята теза, аз също :lol: :lol: :lol:
Такаааа
3:2 в полза на харесващите Дуенде: С една дума бих определел постановката като свежа (с лек и приятен хумор, добра доза самоирония и някои доста мъдри мисли, вплетени в монолога...)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

"Вечерен акт"

Ми не беше зле. Ма и не беше толкова добро, колкото очаквах. А очаквах, защото всички до един, освен Ели, ми го хвалеха. Много. Познавам хора ходили по 3 пъти. Викам бре, тфа като моето Приятнострашно... Еми не. Ама хубаво беше де, забавно, малко лигаво на моменти (тфа ме спъва много като цяло). Абре, общо взето, ако преживееш първите 20 минути - после вече е яко. Начинът на представяне на... всичко ми хареса (тук визирам рамките), да, това определено беше силно.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Да напомня за утре, 07.03 от 19:00 в салона на Кукления на "Гурко" 14 - "Вграждане" на ДКТ-Пловдив. Ужасно съжалявам, че няма как да присъствам, но не го изпускайте. Не гарантирам, че ще ви хареса, но обещавам, че ще е много интересно.
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”